[MP] EU4 - Multiplayer : Eylül 2015
Beyler haritadaki ülkeleri yazarsanız çok daha iyi olur.
G0kMNN.png
Ara
Osmanlı
Tunus
Kastilya
Fransa, Osmanlı, Jianzhou
G0kMNN.png
Ara
Milan
Kastilya
Branderburg

(09-09-2015, 18:42)Duman : GM = Game Master normalde.

Game Moderatör de uyuyor :p zaten (?) koymuştum oraya
Ara
Holland
Burgundy
Taungu
A leader is a dealer in hope

Ara
Kastilya
Fransa
Osmanlı
Ara
İngiltere
İsveç
Osmanlı

(09-09-2015, 18:20)GaulTurk : Eğer sorunsuz ve geleceği parlak eğlenceli bir oyun istiyorsak oyuncular tüm dünyaya eşit ve anlamlı bir şekilde dağıtılmalı.

VLn07B.png

Resmi indirip yazıları okuyabilirsiniz.

Bu arada Avrupa dışı seçilen ülkeler özellikle bölgesinde güçlü olan ülkeler. Boşuna seçilmedi yani.

Bence buradaki devletleri kura ile oyunculara dağıtalım . daha adil olur .
1NrVyj.gif
Yardım almaya alışan emir almaya da alışır.
[+] 2 üye Furkovic nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Kura sıkıntı olabilir , GM ler oyunculara ülke verirken nasıl oynadıklarında düşünmeli .
Ara
MP bug'a girdi artık beyler. Devam etmeliydik dünkine.

Burgundy alırsanız işte o oyun 1500'ü göremez. Herkesin oynayacağı yerleri seçin, sıkışmayalım diyoruz 1000 defa.
G0kMNN.png
Ara
vay arkadaş. ben o kadar söyledim söyledim. ses çıkmadı. illa harita mı atmalıydık :d neyse bu da bir gelişme. baştan beridir söylediğimi dilendirdiğimi gaulturk açık harita üzerinde gösterdi.umarım bunu uygulayabiliriz.

şimdi haritaya bakıp bir seçim de biz yapalım.
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
"Avrupa güçlüyken neden Bahmanis alayım?" diyenler varsa Bahmanis de kendi bölgesinde güçlü ve geleceğinde tek parça Hindistan var hatırlatayım.
G0kMNN.png
Ara
madem bu fikri ben ortaya attım gaulturk geliştirip uygulamaya çalııyor avrupa ülkesi seçmiyorum.. seçimlerim

1- songhai
2- etiiyopya
3-bahmanis
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bu akşam gelemeyebilirim , re-hosta yetişmeye çalışacağım .
Ara
Haritada toplam 22 ülke-bölge varmış. 22 oyuncu bulmamız zor elbette. 22 oyuncu olmayacağı için öncelik belirlersek çok iyi olur.

Yani;

Kesinlikle alınması gereken ülkeler

1.Osmanlı
2.Fransa
3.Rusya
4.Avusturya
5.İspanya
6.Portekiz
7.Polonya
8.İsveç
9.Brandenburg
10.İngiltere

"Alınsa güzel olur" diyebileceğimiz ülkeler

1.Milan(ya da herhangi İtalya ülkesi)
2.Holland
3.Bohemya
4.Timur-Persia
5.Tunus

"Alınmasa da olur" diyebileceğimiz ülkeler

1.Orta Afrika devleti
2.Doğu Afrika devleti
3.Manchu devleti
4.Japonya
5.Ayyuthaya (ya da herhangi Güney Asya ülkesi)
6.Hint devletleri (2)

Eğer 22'yi tamamlayabilsek 1650'de komple birbiriyle ilişki içinde olan bir dünya karşımıza çıkardı :D

Odada 15 kişi çıkıyoruz genellikle. Kesinlikle alınması gerekenler+Alınsa güzel olur dediğimiz devletleri tamamlayabiliriz. GM güzel bir şekilde dağıtıp buraya yazarsa seviniriz.
G0kMNN.png
Ara
Ve bence kura ile belirleyelim arkadaş ittifaklarını engeller .
1NrVyj.gif
Yardım almaya alışan emir almaya da alışır.
Ara
Beyler bende biliyorum ülkeleri bir güzel dagıtmayı ama adam ben istemiyorum diyorsa buna ne yapabilirim kura seçimi çok riskli ve saçma şimdi kilit bir ülkeyi daha yeni bir mp oyuncusuna düştüğünü varsayalım sonuç felaket kaç kere oldu buna tamamen karşıyım

yeni şeçimler yaparsanız yeni dağılım olur tekrardan hazırlanır bana her ülke olur derseniz o kadar rahat dagıtım yapılır şimdi örnek ben adam gelemem o yüzden hindistan diyorsa ben onu tutup da avrupaya koyamam olamaz
Tamam, gelemem diyenler %80 gelmiyor zaten. Emin olamadıkları için "Olmasa da olur" dediğimiz ülkeler bu arkadaşlar için var zaten :P

GM'e büyük iş düşüyor ama şurada oyunun başlangıcına 1.30 saat kaldı. Kimin hangi ülkede olduğu belli değil. Kura işi bence de olmaz ama kesinlikle alınması gereken ülkeleri doldurmamız gerek beyler. 10 kişi.
G0kMNN.png
Ara
Şu şekilde olmalı öncelik sırası

1. Avrupa'nın majorları (Fransa, Kastilya, İngiltere, Osmanlı, Avusturya, Polonya, Moskova)
2. Hindistandan 1 veya 2 ülke (tercihen Vijayanagar ve Delhi)
3. Batı Afrikadan 1 veya 2 ülke (tercihen Mali ve Songhai)
4. Çinden 1 veya 2 ülke (tercihen Manchu hordeları)
5. Japonyadan 1 veya 2 ülke (tercihen Hosokawa veya Japonya)
6. Ekstra Avrupa ülkeleri (Hollanda kuracak, İtalya kuracak, Almanya kuracak)

Öncelikle oyuncular rahat genişleyebilecekleri bölgelere dağıtılmalı bu şekilde.
Herkes Avrupada oynamak zorunda değil.

Tercihler burada yapılmasa bile lobide yapılabilir. Sadece herkes kafasında Avrupa dışında oynayabileceği potansiyel yer belirlesin.
[+] 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Polonya
Avusturya
Danimarka
Ben onlarla barış yaptığımda... Onlar olmayacak!
Ara
Avrupa dışı seçebilecek kadar oyuncumuz yok. Alınması gereken ülkeler alınmalı. Fazla oyuncumuz olursa diğer ülkeler alınır. İtalya, Almanya, Hollanda kuran ülkeler Songhai'den önce seçilmeli bence. "Benim gelip gelemeyeceğim belli değil" diyenler benim 3. kategorideki ülkeleri alabilirler.

Ben yeterince açıklama yaptım. Gösterdiğim ülkeler genişleme alanı bulunan ve husumet çıkarmayacak ülkeler. Misal İsveç varken Danimarka da olursa Avusturya boş kalır o oyun da heba olur.
G0kMNN.png
Ara

Konuyu Okuyanlar: 57 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.