[MP] EU4 - Multiplayer : Eylül 2015
Şimdi şunu burada da belirtmekte fayda var.
Ortodoks Moskova'nın haçlıyı organize ediyor gibi bir yapıda olması hem Ortodokslar adına büyük bir facia hem de Katolikler adına büyük bir hayalkırıklığıdır.
Ortodoks Moskova'nın bizzat Ortodoks inancında sapkın olarak gördükleri Papa'nın deklare ettiği Haçlı organizasyonuna katılabileceğini ve hatta yön verebileceğini düşünmesi çok talihsizdir.

Bunun yanı sıra Moskova'nın oyun kurallarını bilmediğinden yine dem vurmak gerekiyor, kendisi bu kurallara aykırı tonla antlaşma imzalamış oyun içerisinde bu antlaşmalardan bir tanesi hali hazırda Polonya ile müttefik olan Moskova'ya Osmanlı'nın saldırması durumunda Avusturya'nın Moskova ile sonradan ally olarak savaşa katılıp Doğu Avrupayı savunması - ki bu da direkt olarak 1 GP Kuralını çiğniyor.

Onun yanı sıra, Haçlı Organizasyonu dediğiniz meselede 1 GP kuralından ötürü bana en fazla 2şerli savaş ilan edebileceksiniz, böyle bir senaryoda savaş ilan eden taraflardan birine teslim olup ortada kalmış diğerini yıkabileceğimi tekrardan hatırlatayım - ki şuanki senaryoda yıkılacak taraf eğer tavrını değiştirmezse Polonya ve Moskova olacağa benziyor.
GM konuşuyor
Osmanlıya haçlı seferi uygundur zira oyunda açık ara süper güç ve çok hızlı genişliyor ama ordularınız sayısı osmanlının 2 katı olursa gang sayar savaşı komple her ülke olarak %10 luk savaş tazminatı vermenize yol açarım

ayrıca barış anlaşmalarında aslen %100 ws i aşan anlaşmalar (bizansı serbest bırakma litvanya pu su iptal vb) gibi etkenler de yasaktır oyuncu teslim oluyorsa istekler direk yollanır anlaşmalar savaş liderleri arası yapılır

ayrıca savaşta saldıran taraftaki savaş lideri olmayan ülkeler zorla savunan tarafa anlaşma dayatamaz ama savunma tarafı savaştan ayrılması için teklif sunabilir.

Örnekler:
Polonya rusya osmanlıya bir savaş açtılar polonya savaş lideri
Au Fransa ve da başka bir yerden açtılar savaşı

2 savaşın orduları hesaplanır
au ve fransa osmanlıdan 2 kat ordusu varsa gang sayılır savaş ta her 3 ülkede savaş tazminatı öder
Aynı şey polonya ve rusya için geçerlidir.

2 savaş varken savaş lideri olan au ya karşı osmanlı teslim olursa %100 e yollar osmanlı eğer bizansı serbest bırak gibi absürt bir anlaşma değilse kabul etmek yada beğenmeyip savaşmak zorunda kalır (absürt savaş anlaşması dayatılmaya çalışırsa 3 adet bizans serbest bırak anlaşması ss sini görürsem her ülke olarak %10 tazminat olarak bitirilir.)

Au fransa savaşında osmanlı fransaya bir anlaşmaya gidebilir ama fransa osmanlıya bir anlaşma dayatamaz

Ayrıca önce onla anlaş yoksa ben anlaşmam tarzı geyikler de yok (zaten prensiplerde var olan kural hatırlattım)

Yani demek istediğim hre kurulmuyor oyunda tüm dünya gücleri birleşip de bir hedefe saldıramaz osmanlı o kadar da güçlenmedi daha
Ordu sayılarını azaltma sonra arttırma gibi dalavare yapılmaması için oyunu observer takip edecem
Tekrardan hatırlatıyorum Tek bir gp aly olabilir 2 gp aly olamaz gördüğüm gibi ceza çorap değiştir gibi gp de değiştirlilemez yakalarsam uyarı +aly bozma tekrarı oyun içinde 100 adm 100 dip 100 mil puanı azaltma

Gm herkesin eşit şekilde davranmaya özen gösteriyorum şuan içimden ne kadar yıkın osmanlıyı dese de gm lik bunu gerektiriyor.
[+] 1 üye Fire nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Söylediklerinde hata var Duman, II.Pius haçlı seferi ilan ederken Osmanlı ne güzel ortodoksları yok ediyor hahahaha! demedi. Pius tehdit olarak görüyordu. Oyuna bakarsak kimse Osmanlının güçlenmesini istemiyor. Tehdit olarak görüyor. 

Bu arada 2li savaş açanlar senin teklifini kabul etmezlerse ne olucak? Bunu hiç düşündün mü?
Ara
Ben teklif vermeyecegim teslim oldugumda bana antlasma gonderilmesi gerekiyor. Bu kuralin amaci zaten bu tarz 10v1 saldirilari engellemek yani en iyi ihtimal 2v1 2v1 2v1 acarsiniz onda da ben taraflardan birine sur ceker digerini yikarim.

Eger Polonya Moskova ikilisina teslim olursam Avusturyadan Styria serbest birakirim.
Eger Avusturyaya teslim olursam Polonyanin yenilgisi Litvanya PU sunun prestijle kaybedilmesini getirir.
Iyi kumar oynayin.
Ezeli büyük düşmanlar Roma'nın kapısındayken Katolik kilisesi eski dostları Ortodoks kilisesini birleşmeye çağrıyor. DOSTTAN DÜŞMAN, DÜŞMANDAN DOST OLMAZ.

Ey Müslüman Osmanlı Sultanı, daha 1470'te Roma'nın kapısına dayandığında bunların olacağını düşünmeliydin.

images?q=tbn:ANd9GcRi9B2JV19dOgrO0d_LZ_C...IaMFEmfiNF
G0kMNN.png
[+] 1 üye GaulTurk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bütün bu suçlamalara cevap vermek gerekirse:

bilindiği üzere osmanlı moskovayı tehdit etti ve bunu herkes gördü. Polonya ile müttefikliğe giden moskova gücünün yetemeyeceğini anladı. Osmanlı işgallerine karşı olan 3 devlet moskova,polonya, avusturya toplanarak görüştüler. Görüşme sonucunda herhangi bir osmanlı saldırısına karşı topyekün savunma kararı çıktı.

Diğer suçlama: Ben bir ortodoksum sende bozkırdan gelen bir işgalcisin. Avrupa devletlerini bir uğurda birleştirmeye çalışan moskova mezhepleri bir kenaara bıraktı ve hepimizin hristiyan olması dolayısıyla Haçlıya katılma kararı aldı. Haçlıların zaferindne korkak Darkrad kendini bir yığın kuralın arkasına attı ki kendi haberdar değildi bu bir topyekün savaştı.

İşgalci Osmanlı karşı askerlerine karşı moskova her zaman modern ve uygar dünyayı yani hristiyan dünyasını korumak istedi. Savunma paktı osmanlının önlerini kesmek ve orta avrupaya deyin uzanabilme potansiyelindeki osmanlı yollarını kesmektir

Kendisi olası bir haçlı seferi rolüde düşündü. Bu rol herkesin 2 şer 2 şer saldırabileceğini söylüyor bu durumda Fransa-Avusturya ikilisine surrender verip, polonya avusturya ikilisini yoketmeye çalışacağını belirtiyor ve düşündüğünün doğru olduğunu savunuyor.
Ara
:Cry kufredip mpden cikacagin kisma yaklasiyor muyuz Birvetek?
[+] 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
:Cry :Cry :Cry :Cry

Beyler tartışmaya girmeden, sınırlardan çıkmadan RP kuralları çerçevesinde konuşalım.
G0kMNN.png
Ara
Hayat senin bakış açından bakınca kolay gibi gözüküyor Darkrad. Savaş kazanmak için halden hale giriyorsun üzücü. Adeta yunda bir save back up yapma çabası... :I
Ara
Asil sen 10v1 savas acamayacagini az once benim soylememle farkettin konu acildigindan beri olan kurali az once eklemisim gibi konusup ustune bir de 10v1 atabilmek icin kural degistirmeye calisiyorsun.
Beyler yarın oyunda hallolur her şey. Tartışmaya gerek yok. Bak Moskova ben de seni Fransa olarak kınıyorum 1GP ALLY KURALI en başından beri vardı bunu anlamalısın.
G0kMNN.png
Ara
Darkrad bu bir haçlı. Ben istemiyorum. Deus Vult (Tanrı istiyor)
Ara
Adam Ortodoks Moskova ile haçlı yapıp ona katılıyor böyle saçmalık Medieval Total War da yok.
Aslında Moskova yapmıyor. Moskova Fransa'nın çağrısına cevap veriyor. (Y)
G0kMNN.png
Ara
Tek yaptığım hristiyanlık görevimi yerine getirmek. Hadi tarihe gidelim.
Bizans imparatorunun papadan osmanlıya haçlı talebi bulunmakta. Kendisi bir ortodokstur.
Ara
Sonra o haclilar sapkin olarak gordukleri Bizansa saldirip Istanbulu yagmalayip hristiyanligi tekrar birlestirmeye calisiyor bu kismi atlamissin.
Sen sanırım ortodokslar haçlıda bulunamaz veya çağırmaz demiştin bende çağırabildiğini veya bulunabildiğini ispatladım. Sence gerisi beni ne derece ilgilendirir
Ara
Katilamaz dedim. Cunku katilamaz.
Olması gereken müttefiklikler;

Avusturya+Brandenburg+Polonya Litvanya+Kastilya (İlla müttefik olmak zorunda değiller, garantörlük yolu ile bu ülkeler birbirlerinin bağımsızlığını koruyabilirler.)
Fransa+Osmanlı
Moskova tek başına, ya da Danimarka ile müttefik.

Şu an oyundaki müttefiklikler;
Osmanlı tek başına.
Fransa+Kastilya
Polonya+Moskova

Beyler bu şekilde oyun oynanmaz, Duman iyi bir oyuncu diye ne Ruslar kendi kültürleri olan toprakları almaktan vazgeçer, ne de İspanyol-Fransız birliği gibi bir saçmalık ortaya çıkar. Fransa'nın kendini koruma ihtiyacı ancak ve ancak Osmanlı ile ittifak kurarsa etiktir, zira amaçlar, hedefler aynı.

Kastilya acilen potansiyel kolonici Fransa ile ilişkilerini kesmeli, Fransa İtalya'dan çıkmalı, aynı şekilde Osmanlı'da İtalya'dan çıkmalı, Moskova-Polonya işbirliği son bulmalı, Fransa ve Moskova Avrupa'yı koruması gereken ülkenin HRE imparatoru Avusturya olduğunu hatırlamalı.

Bunu düzenli olarak Duman ile tartışan ben söylüyorum evet, çünkü olması gereken bu beyler, hiç birimizin bir ülkeye topluca saldırarak o ülkeyi oyundan soğutmaya hakkı yok sırf bizden iyi oyuncu diye.

GM GÖREVE.
Ara
DUmanın 30 yıl içerisinde italyaya ve kırıma çıkışı pek tabii oyuncuların çekinmelerine yol açmıştır. Her ne kadar tüm oyuncuların toplanıp bir kişiye saldırmalarını ben de tasvip etmesem de duman da bu agresif tavrını bir daha gözden geçirmeli.Bugün italyaya çıkanın yarın almanyanın içlerine ilerlemeyeceğinin garantisi yok. Ama avrupalı devletler için de koalisyon mekanikleri koyuldu oyuna.DUman bunca fethe rağmen halen yüksek bir agresiflik almamışsa koalisyon oluşmamışsa demek ki normal bir süreçte genişledi. Haçlı mekaniği hakkında bir fikrim yok.
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 65 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.