İleti Sayısı: 4,728
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
52
02-11-2016, 16:23
(Son Düzenleme: 05-02-2019, 10:21, Düzenleyen: Ayro.)
Ryse: Son of Rome (önceki adıyla Codename Kingdoms veya Ryse), Türk asıllı iş adamlarının kurduğu Alman firması Crytek'in 2013'ün sonbaharında Xbox One, 2014'ün sonbaharında da PC için çıkardığı aksiyon-macera oyunudur.
Tür: TPS, Aksiyon
Yapımcı: Crytek
Grafik Motoru: CryEngine 3
Anasayfa: Ryse Web Sitesi
Resmi Facebook: https://www.facebook.com/RyseGame
Resmi Twitter: https://twitter.com/RyseGame
Alıntı:Hikayesi
Her yıl yapılan E3 fuarının 2013 haziran ayağında Microsoft konferansında Ryse tanıtıldı. Önce oyundan bir gameplay sonra ise Cevat Yerli’nin yaptığı konuşma ile resmiyet kazanan oyun, açıkçası bekleneni karşıladı; efektler, animasyonlar, ara sahnelerin cezbedici yönü oyunseverlerin ilgisini Ryse’ye çekti.
Oyunda Marius Titus, İmparatorluğun onurunu savunmak ve ailesinin öldürülmesinin intikamını almak için acımasız bir yolculuğa atılmak zorundadır. Roma ordusunda bir asker olarak oynayacak olan oyuncular için harika bir deneyim olacak.
Özellikler
Sinematik Duygu
Britanya’nın kuzeyine ulaştığınızda karşınıza çıkan Roma ve Kolezyum’un kalbindeki, Roma İmparatorluğunun çatışmasına şahitlik edeceksiniz. Özel sahne geçişleri, inanılmaz derecedeki detaylı yüz animasyonu ve doğal duyguya sahip inandırıcı gerçekçi karakterler ile etkileşim sağlar.
Vahşice Yoğun Mücadele
Büyük ölçekli savaşlar ve nefes kesici görseller ile bir o kadar vahşi ve gerçekçi savaş deneyimi sunuyor. Eğer, karşı saldırı, blok ve acımasız infaz yapmak isterseniz size gerekecek tek araç kılıç ve kalkan barbar kalabalığın arasına girerek antik Roma’nın acımasız tarihini yaşayın.
Büyük Ölçekli Roma Savaşı
Tek tek kontrol ile aynı anda ekranda 100′den fazla karakter ile dolu büyük bir savaş ve çarpıcı detayları, geliştirilmiş eşsiz yoğunluğu ve gerçekçiliğin yanısıra inanılmaz sürükleyici aksiyon deneyimi sizi Roma’nın kalbine götürecek.
Kolezyum Gladyatör Mücadelesi
Eğer arkadaşlarınız ile Muhteşem Kolezyum da binlerce seyircinin kükrediği,düşmanların sürekli değiştiği bir multiplayer deneyimi isterseniz acele edip silahınızı kuşanın çünkü şuan savaşın tam ortasındasınız!
Kişisel Yorumum
(1 saatlik gameplay)
Artıları
Grafikler olağanüstü, bazı sahnelerde gerçekliğe yakın grafikler hissedebiliyorsunuz.
Sinematikler harika, sizden tamamen bağımsız olmayan film tadında sinematiklere sahip.
Ses efektleri ve atmosfer güzel düzeyde.
Savaş animasyonları ortalamanın çok üstünde, Spartacus havası sezdim.
Eksileri
Müzikler çok daha güzel olabilirmiş, özellikle de ana menü müziği.
Düşman NPC çeşitliliği kesinlikle arttırılmalıymış.
Dövüş kombinasyonları daha çeşitli bir hale getirilebilirdi.
Özet
Roma tarihine ilgi duyan ya da duymayan herkesin kaçırmaması gerektiği bir oyun olduğunu düşünüyorum. Sonuçta yapımcısı Crytek ve oyun ortalamanın çok üstünde.
•
İleti Sayısı: 26,429
Imperium:
139
Zamanında alıp oynayamamıştım, bayağı koymuştu.
•
Imperium:
52
•
İleti Sayısı: 26,429
Imperium:
139
•
Imperium:
52
İşte tam da aradığım şey.
@ Blackwhist
Imperium:
52
•
İleti Sayısı: 1,959
Imperium:
39
nedense görseller bana God of War Chains of Olympus ve yine GoW Ghost of Sparta' yı hatırlattı, keşke Vita PSP kadar başarılı olsaydı
•
Imperium:
52
Oyunun senaryosunu bitirdiğimde tam olarak ben:
Aşağıdaki 1 üye GaulTurk nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye GaulTurk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Duman
İleti Sayısı: 602
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
8
Oynayan varsa beraber oynayalım yahu şu oyunda ne kadar zormuş çoklu oyuncu.. :D
•
Imperium:
52
(14-11-2016, 10:32)Kirpi : Oynayan varsa beraber oynayalım yahu şu oyunda ne kadar zormuş çoklu oyuncu.. :D
Steam'de açık olduğum zaman bana ulaşabilirsin.
•
Imperium:
52
23-11-2016, 14:00
(Son Düzenleme: 23-11-2016, 14:00, Düzenleyen: GaulTurk.)
O değil de Romalılar Arena'da gladyatör olarak savaşıyorlar mıydı, özellikle de ekipmansız? Arena modunda arenaya köle kıvamında bir Romalı olarak çıkıyorsunuz, İmparator ve hatta barbarlar sizden Romalı olarak bahsediyor, tüm seyirciler feryat figan alkışlıyor falan? Bu biraz garip geldi. Bilgisi olan var mı?
•
İleti Sayısı: 1
Imperium:
0
Aslında oyunun düşüncesi çok güzel fakat uygulamada bazı sıkıntılar var.Arkadaşlarımla aynı düşüncedeyim bende oyunun savaş sahneleri çok eksik ve hep aynı savaş türü var.Artı bir eleştiri olarak koskoca romanın tek savaşçısı olarak bütün rebelleri öldürmemiz de abartıya kaçıyor
•
Imperium:
52
Aslında savaş hareketleti arttırılabilirmiş evet, fakat bu haliyle de yeterli düzeyde bence sınırda.
Roma'nın tek "savaşçısı" değiliz yalnız spoiler vermeyeyim :D
•
İleti Sayısı: 4,788
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
61
Oyunu edindim. En kısa zamanda indirip burada ekran görüntülerimi paylaşırım.
•
Imperium:
61
Oyunu indirimlerde edindim. Gerçekten Roma hissiyatını yaşatıyor hoşuma gitti.
•
Imperium:
61
•
İleti Sayısı: 721
Imperium:
0
O ekipmanlarla yaşatabiliyorsa iyiymiş :S
•
Imperium:
61
Çok oyunculuya girdim resmen sopayla savaşıyorum
•
İleti Sayısı: 3,510
Imperium:
51
4 Liraya düştü diye alayım dedim. 74 Dakika oynamışım. Oyun tarzına mı ısınamadım yoksa sıkıntı oyunda mı çözemedim. Senaryo dandik ilerliyor gibi geldi. Orklardan hallice olan barbarlara anlam veremedim. Savaş desen sağ click, sol click ve yavaş çekimde sana vurmaya çalışanlara space basmaktan ibaret. Savaş oyunu oynar gibi değil de bir animasyonda Romalı adamın sinematik bir şekilde barbarları öldürdüğünü izler gibi bir tat bıraktı.
Ama dediğim gibi belki oyunun olması gereken hali budur belki. Oyun türüne hakim olmadığım için çok da gömmeyeyim.
•
İleti Sayısı: 914
Imperium:
1
Oyunun amacı dönemi için iyi grafikleri ile oyun satmaktı. Şu an için fazla uzun sürmeyen eğlenmek amacıyla önüne geleni öldür mantığıyla oynanırsa zevk alınabilir. Hikaye ve mekaniklerde derinlik aramadan tabi.
•
|