EU4 - İmparatorluklarınız
(24-01-2017, 04:01)Lothebork :

Enteresan
俺たち 自由 に なれる の か ?
Ara
(24-01-2017, 04:05)cemal :

Enteresan

Ne enteresan?
Ara
(24-01-2017, 04:07)Lothebork :

Enteresan

Ne enteresan?

Burgundy oynama cesaretin ;) beni mutlaka ara
俺たち 自由 に なれる の か ?
Ara
(24-01-2017, 04:07)cemal :
(24-01-2017, 04:07)Lothebork :

Enteresan

Ne enteresan?

Burgundy oynama cesaretin ;) beni mutlaka ara
Burgundy çok zevkli ülke aslında :(.
[+] 1 üye AyranForever nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
MoA5MM.jpg
Ara
Ilgaz,nasil boyle guclu imparatorluklari kurabiliyorsun bize de ogret.Herhalde dlc farki degil mi?Sen tum dlclere sahipsin de biz sahip olmayinca boyle iyi oynayamiyoruz mu acaba?
[+] 5 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Asıl oyunum bu değil biliyorsunuz asıl oyun Altınorada bu kardeşimin oyunu onda tek El Dorado adlı dlc var . Keşke Aowyi alsaydı.
Ara
Sen asıl oyununu, Altın Orda'yı falan bırak da nasıl bu kadar güçlü imparatorluklar kurabildiğin sorusuna cevap ver.
G0kMNN.png
[+] 4 üye GaulTurk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
yaw şu ılgaza artık ılgazın imparatorlukları başlığı açmanın zamanı gelmedi mi ? eminimki oyunu fazla bilmeyen birçok arkadaşımız halen bu sorunun cevabını arıyor .. ılgaz nasıl başarıyor ? :D
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 5 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bence sıradaki forum gazetesinde Ilgaz konuk edilmeli. @Duman
[+] 8 üye Xepluper nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
PnJYGQ.jpg
Sınırlarımı iyice genişletim. İngiltereye karşı kuzeye set çektim. Portekiz karşı da güneye set çektim. Fransa ve Batı kıyısındaki İskoçya'ya karşı da set çekmeye çalışıyorum. Aylık 90 ducat gelirim var. 4 koloni atarken 50 dukat kar oluyor.
100k adamım var ama yeni savaştan çıktım. 2 kere İngiltere, 1 kere Portekiz saldırdı. Müttefik bulamıyorum. Ama çok güzel defansif savaşlar yapıyorum. Şimdiye kadar hiç toprak kaybetmedim. Techde o kadar geride olmama rağmen.

g2M4b2.jpg
Bu da tech haritası. Hala yetişemedim ama Avrupalılara kök söktürüyorum. Bir de yetişsem o zaman ne yapacaklar acaba.

Tavsiyeleriniz nelerdir? Ne yapayım? Ne gibi başarımlar almaya çalışabilirim şu oyunda? Dinimi değiştirmeli miyim?

EDİT: Bu resimlerin üstünden 1 sene geçmeden Empire oldum. United States kuruldu. Fransa'nın önüne de set çektim.
QvO49g.jpg

EDİT 2 : Bir anda bütün harita açıldı. Kuzey Amerika dışındaki dünya için neredeyse hiçbir etkim olmadı. Observe haritası gibi harita. Osmanlı Avusturya-Macaristan'ı yemiş. Rusya Federasyonu olmuş. Gerisi doğal akışında gibi geldi.
8PRlWA.jpg

Benim bölgemde de koloni atılabilecek her yeri çevirdim. İskoçya kolonilerini kaybetti. İngiltere ve Portekiz de pek iyi durumda görünmüyor. Fransa beni rivalledi ama bir savaş çıkacağını sanmıyorum. Oyun böyle biter gibi.
Quality-Defensive-Offensive ideaları aldım. Techde de 1-2 fark kaldı aramızda. Teke tek bir savaşta Fransa tüm gücünü deniz aşırı getirmeyeceği için kazanan ben olurum. Ama hala bir müttefiğim yok ve müttefiğiyle saldıran birisi olursa her türlü alır gibi. Geçen savaşta manpower bitirdiğim için artık tüm ordulardaki piyadeleri paralı aldım. Süvarı ve topçular manpowerdan. Gelirim hala iyi durumda. Artık savaşta manpower sıkıntısı da çekmem kolay kolay.
DBglWZ.jpg
Sic Parvis Magna
[+] 1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
:D :D :D :D
r6zQGz.jpg
Şimdi ne yapsam  cezayir-fransa müt şu an fransayla müt olabiliyorum.Litvanya ve Buhara müttefiğim. Çerkezler,Erdel ve smolenks vasalım.
Rusyada novgorod ticaretine gözümü diktim hindistanda malwarı  yenicem etiyopyayı tamamen işgal edicem bunlar haricinde bir italya mı yoksa macaristan kampanyası mı yürütsem ?
Büyük ihtimalle WC'i beceremem ama imkanı varsa taktik verin :D   birdahaki olarak ne ideası açayım koloni mi influencemi expansion mu...
Bv7MkG.jpg
俺たち 自由 に なれる の か ?
Ara
Bu saatten sonra zor. Sanırım WC yapanlar ortodox olup HRE'nin vasal yapan reformunu kullanıyorlar. Yalnız ben en az 5 dlcdir hiç Osmanlı oynamadığımı fark ettim, bir Kebab stronk yapalım.
[+] 1 üye Lothebork nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Gelişim AnrqGp.jpg
[+] 1 üye baywatch06 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Koloni işine baya bir merak saldım 3 kolonistim olmasına rağmen baya bir iyiyim tek rakibim portekiz 0lJly9.jpg
[+] 1 üye baywatch06 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Get rekt Böyle burgundy kim yapabilir ki?
Beware the Light.

C0Ql7U2WQAAOHwx.jpg
Ara
BÜYÜK HURON FEDERASYONU

Önceki Kısımlar
Bir ara sınırsız prestijim vardı. Toplam 10 statın altındaki varisleri direk reddediyordum. Bu yüzden bir kere hanedanlık değişti ama değdi.
İmparatorluğun son hali.
Bence Huron'larla GP olmak bile bir başarı.
Observe gibi yaşayan eski dünya.
Kazandığım başarımlar
Tech 27'de Avrupalı isyancılara yetişebildim. Tech 32 yaparak bitirdim.
Maalesef ideaları bitiremedim. Üzdü.
Din de değiştirmedim. Bu yüzden ittifak bulmakta hep sıkıntı çektim. Oyun boyunca ittifak edinemedim. Yalnız kovboy gibi takıldım.
Koloni yapacak yerler bitince mercenary limitini sonuna kadar kullandım. +3'er advisor dizdim. Hala pozitif gelirim var.
The END
NOT: Hükümdarlar listesini ss almak aklıma gelmedi. Çok zevkli ve çok aktif bir oyun değildi.
Tüm oyun boyunca 4 savaş oldu. 2 kere Büyük Britanya, 1 kere Portekiz saldırısı püskürttüm. 1 kere de Birleşmiş Milletlere saldırdım.

NOT 2 : Sayfada çok kirlilik olmaması ve mobilden girenler için kolaylık olması açısından spoiler içine aldım. Size de tavsiye ederim.
Sic Parvis Magna
[+] 4 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Vay anasına Osmanlıya bak sen ya yardırmış :)
[+] 1 üye Semavi7 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(26-01-2017, 00:52)Semavi7 : Vay anasına Osmanlıya bak sen ya yardırmış :)

En son Papalıkla nationalist savaşa girmişlerdi. Oyun bi 50 yıl daha sürse Roma'ya kadar yolu vardı. Fatih Sultan Mehmed Han Hazretlerinin yolundan giden bir AI. Gurur duydum valla.
Sic Parvis Magna
Ara
Qvo0ry.jpg

OVp5g4.jpg
[+] 2 üye Lothebork nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 55 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.