Plan Z [Forum Oyunu Başladı Almanlar İngilterede]
Hummelullah toplarindan emindim. Prototip basarili olduguna gore savas boyu yaptigimi yapip bir Hitlerin yanina gideyim xd.
Ara
Oyundan çekiliyorum almanlara tebrikler
Ara
O zaman son istatislikleri verelim ve bitirelim.

Almanlar Kazandı 

En Değerli Oyuncu:@Feldmarschal

Doğruyu söylemek gerekirse İngilizlere daha çok yardım ettim pek çok durumda ama Alman oyuncuların taktiklerini yanlış okudular @Probang İlk turdan düşündüğün merkeze saldırı bile yanlıştı bile kanka :D .

En eğlenceli yer kesinlikle ilk savaşta iki tarafında birbirine sis bombası attığı kısımda mutlaka.İngilizler sis bombasınının içine saklanmayı seçmişti Almanlarda sis bombalarını benzer yönde kullanmayı seçmişti sisin içindekiler değil ateş etmek dost düşmanı ayırt edemeden yürür giderlerdi heralde gerçekte olsa 

Onun dışında güzeldi bence Almanlar tarafında bazı ilgi çekici planlarda vardı (kimse kimseyi patlatmadığı sürece bana sorun yok tabi) 

Gelecek oyun belli olmaz gene kendi aranızda olabilirsiniz herkes aynı ülke olabilir.Yada Ben karşı ülkedenmiymişim gibi bir yandan oynayabilirim sizin taktikleri almadan önce taktik göndererek birisine size kalmış nasıl istediğinizi belirtirsiniz.Ayrıca Berk'in diğer forum oyunu öneriside duruyor hayla merak eden olursa öylede yapabiliriz.
[+] 3 üye TR Ace nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Gelecek olan oyunlara katılacaklara şimdiden başarılar. Bir dahakilere katılmayı hayalimden dahi geçirmiyorum... Bariz bana karşı bir durum söz konusuydu oyunda.

İlk başta rambo gibi kullanılan panzershreckler sonrasından nasıl ilk kez kullanan milislere döndü hayret ediyorum.

"Panzershreckleri çalan Pvris'in milis tümeni tankları şehir içinde sıkıştıra sıkıştıra uçurmaya başlamıştır." Adamlar vurmayı geçtim bir de harbi harbi sıkıştırarak gidiyor ama sonrasında "Koyulan mesafe bir Panzershreckin vuruş mesafesinin dışında değildi ama silahı ilk kez kullanan milislerinde bu mesafede her vuruşu isabetli yapması mümkün değildi" nasıl buna döndü hayret etmemek elde değil.
Ara
(02-04-2017, 18:15)HulkSpider03 : Gelecek olan oyunlara katılacaklara şimdiden başarılar.

İlk başta rambo gibi kullanılan panzershreckler sonrasından nasıl ilk kez kullanan milislere döndü hayret ediyorum.

60 Cm dibindeki hedefi vurmak için gereken tecrübeyle 100 Metredeki tankı vurmak için gereken tecrübe aynı mıdır ? Bir tanesinde mermi yükleyip rastgele ateş etmesi yetiyor zaten.

Ayrıca geçen turun sonunda adamalrın merkeze geçtiğini ve sizin birliklerin doğuda olduğunu söylemiştim yani en başından arada mesafe vardı bu turun...
Ara
ben geri çekmiştim zaten totemkopfları maksat senin birlikler dağılıp birbirinden irtibatı kaybetsin sonuçta milisler tecrübeli değiller pvrisinkiler harici neyse güzel oyundu özellikle bizimkiler ne kavga ne gürültü herkes plan yaptı uydu çabaladı bi şekilde sübaşı ve zender iyiydiniz menars ölüm mangası hepimize Führerden demirhaç isticem zaten paşa damadı o kendi almıştır çoktan :D @TR Ace teşekkürler vakit ayırıp oyunu kurduğun için bidahaki oyunda görüşelim @Menars @ZenderX @sübaşı @PashaZade güzeldi @napolyon94 senide özellikle beklerim
[+] 1 üye Feldmarschal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(02-04-2017, 18:19)TR Ace :
(02-04-2017, 18:15)HulkSpider03 : Gelecek olan oyunlara katılacaklara şimdiden başarılar.

60 Cm dibindeki hedefi vurmak için gereken tecrübeyle 100 Metredeki tankı vurmak için gereken tecrübe aynı mıdır ? Bir tanesinde mermi yükleyip rastgele ateş etmesi yetiyor zaten.

Ayrıca geçen turun sonunda adamalrın merkeze geçtiğini ve sizin birliklerin doğuda olduğunu söylemiştim yani en başından arada mesafe vardı bu turun...

Doğudan yardır demiştim ayrıca neden acemilik lafını kullandın. Adamlar sadece 1 tur mu rambo oluyor?

Neyse tartışmak gereksiz. Kazanan tarafa tebriklrrimi sunuyorum...
Ara
Sen doğudan yar dedin ve kafana 4 Tümen geliyordu adamların merkeze geri çekildiğini çoktan yazmıştım neyse kazanan tarafı tebrik ederim pc geçince konuşuruz
Ara
Bana mı yazdım genel mi?

4 tümen geliyorsa ortada iyi yenilmişim o zaman cruslardanolduğu halde. Zaten sis attım ama cruslar demekki düşman panzetlerinin karşı atağını beklemişlerki hiç saldırmamışlarö oysa ki ben sisin içinden sağ çıkamaz diye bekledim sonuçta önleri tıkalı ve çaprazdan yandan önden ateş açmıştım ilginç...
Ara
(02-04-2017, 19:14)HulkSpider03 : Bana mı yazdım genel mi?

4 tümen geliyorsa ortada iyi yenilmişim o zaman cruslardanolduğu halde. Zaten sis attım ama cruslar demekki düşman panzetlerinin karşı atağını beklemişlerki hiç saldırmamışlarö oysa ki ben sisin içinden sağ çıkamaz diye bekledim sonuçta önleri tıkalı ve çaprazdan yandan önden ateş açmıştım ilginç...

Sis atınca birlikler Allahü Ekber diyerek rastgele gelen atışlara yada Top mermilerine karşı direnç kazanıyorlar.Yerde sürünüyorkende iman gücüyle koşan birliklerden daha hızlı olup etrafı dolanıyorlar :) Sisin içinde senin birliklerde göremezken tankların paletleri altında bile ezilir gidecek hepsi sen rakibin görüşünü blokladığın gibi seninkide kapatılıyor...

Neyse daha iyi olan kazandı bundan sonraki oyunlara ne yapalım ne diyorsunuz @Feldmarschal @PashaZade @ZenderX Şöyle not düşmüştüm turada gözden kaçmış diğer konulardan;
Gelecek oyun belli olmaz gene kendi aranızda olabilirsiniz herkes aynı ülke olabilir.Yada Ben karşı ülkedenmiymişim gibi bir yandan oynayabilirim sizin taktikleri almadan önce taktik göndererek birisine size kalmış nasıl istediğinizi belirtirsiniz.Ayrıca Berk'in diğer forum oyunu öneriside duruyor hayla merak eden olursa öylede yapabiliriz.
Ara
Önden saldıran birlik önleri tıkalı panzerlerin nasıl altında kalacak. Neyse daha cevap yazma gereksiz...

Yeni über garip oyunlarında başarılar. Lakin berkin teklifi kabul edilirse katılırım.
Ara
Kedi ulaşamadığı ete murdar dermiş @Probang berk kodazot şeklinde oyun oynatırızda sarar mı ki mapi küçük tutabilirsek olabilir bence
Ara
Öncelikle 1. Tur hariç oyunla ilgilenmedim. Aranızdaki muhabbetide bilmiyorum, saçma bir muhabbete benziyor. Sonuçta karar merci Ahmet. Bilgisiyar tabanlı bir oyunda değilsin, eğlenmene bak hulk.

Oyun önceki oynadığımız oyunlara benzediği için ciddiye alıp oynayayım dedim. Fakat malasef oyunu trolleyen arkadaşımız yüzünden zevkim kaçtı.

Alıntı:ben geri çekmiştim zaten totemkopfları maksat senin birlikler dağılıp birbirinden irtibatı kaybetsin sonuçta milisler tecrübeli değiller pvrisinkiler harici neyse güzel oyundu özellikle bizimkiler ne kavga ne gürültü herkes plan yaptı uydu çabaladı bi şekilde sübaşı ve zender iyiydiniz menars ölüm mangası hepimize Führerden demirhaç isticem zaten paşa damadı o kendi almıştır çoktan :D @TR Ace teşekkürler vakit ayırıp oyunu kurduğun için bidahaki oyunda görüşelim @menars @ZenderX @Sübaşı @PashaZade güzeldi @napolyon94 senide özellikle beklerim

Mesela şu yorumu ele alalım. Herkes plan yaptı uydu diyorsun, hiçbir mesajımıza cevap vermeyip dediklerimizin tam tersi yapan elemanı özellikle beklediğini belirtiyorsun. Bu nasıl tezat kamil.
Bizler bu tarz oyunları yıllardır oynuyoruz, hiçbir zaman takım arkadaşımla kavga ettiğimi hatırlamıyorum. Azcık logic, teşşekürler.

@TR Ace
Bence o tür sistemler daha sağlıklı, güzel oyunlar ortaya çıkıyor. Bende yardımcın olabilirim, oyuna katılmak istemiyorum xd
Ara
Haritaları küçültmek lazım olur sadece yardımcılık pek birşey yok o türde özellikle.Yada belki ufak bir harita koyup oyuncuların istediği yeri seçmesini vs. sağlayabiliriz Feldmarschal,pashazade felan gelsin konuya yada steam'e bakarız.
Ara
Mundar demiyorum ki. Adamları tebrik dahi ediyorum neyse. Pronun ki daha güzel geliyor. Feldinki biraz karmaşık iş
Ara
Pronun oyunu olursa guzel olur. Feld de katilir herhalde.
Ara
(02-04-2017, 20:37)TR Ace : Haritaları küçültmek lazım olur sadece yardımcılık pek birşey yok o türde özellikle.Yada belki ufak bir harita koyup oyuncuların istediği yeri seçmesini vs. sağlayabiliriz Feldmarschal,pashazade felan gelsin konuya yada steam'e bakarız.

Ya Avrupa yada Pasifik tarzı olabilir. Ha ikisiylede ilgilenebilirim diyorsan tüm dünya.
Bu arada bahsettiğim sistem boyamalı sistem hatırlamışındır umarım :D
Ara
(02-04-2017, 23:14)Probang :
(02-04-2017, 20:37)TR Ace : Haritaları küçültmek lazım olur sadece yardımcılık pek birşey yok o türde özellikle.Yada belki ufak bir harita koyup oyuncuların istediği yeri seçmesini vs. sağlayabiliriz Feldmarschal,pashazade felan gelsin konuya yada steam'e bakarız.

Ya Avrupa yada Pasifik tarzı olabilir. Ha ikisiylede ilgilenebilirim diyorsan tüm dünya.
Bu arada bahsettiğim sistem boyamalı sistem hatırlamışındır umarım :D

Hatırlıyorumda tüm dünya için yeterince oyuncu çıkmaz işte onlarca tur boş ülkelere saldırırlar :D .
Ara
2. Dünya savaşı Major ülkeleri olursa sıkıntı çıkmaz. Diğer ülkelere saldırmayı yasaklarsın sadece mihver vs müttefikler.
Ara
@TR Ace Yanlış hatırlamıyorsam adı Ordular Birliği olan WW2 temalı oyun gibi herkesin eşit rütbelerde olduğu sistem olsun bence.Burda bir komutan oluyor,komutana uymayanlar oluyor ve savaşlarda saçma sapan egolar yüzünden oyun berbat oluyor.Herkesin devleti kendine olursa kimse kimseden etkilenmezse bence sıkıntı olmaz.Mesela ben bizim mareşalin dediklerinin tam tersini yapıp planlarını bozabilirdim.Uçaklarımla kendi orduma sıktırabilirdim :P . Kısacası Oyunun tadını kaçırabilirdim.
Bütün bir oyunu tek bir kişinin bozamayacağı bir sistem olursa bu problemler yaşanmaz.
[+] 1 üye Royal Guard nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 101 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.