İleti Sayısı: 3,077
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
39
14-11-2015, 15:40
(Son Düzenleme: 29-11-2016, 00:50, Düzenleyen: Duman.)
Önceki hotseatler kapandığına göre yeni bir hotseat başlatabiliriz. Kişi sayısı 8-10 arası olmasını düşünüyorum. Katılımcı arkadaşlar pazar günü akşama kadar buradan başvuru yapabilirler.
•
Imperium:
39
4 kişiyiz. 1 kişi daha bulalım en azından 5 kişiyle crusaders ya da britanya oynayabiliriz. Çok zevkli olacağından şüphem yok.
•
İleti Sayısı: 1,419
Imperium:
25
16-11-2015, 18:33
(Son Düzenleme: 16-11-2015, 18:34, Düzenleyen: Redtay.)
Normal Campaing olursa katılırım
•
Imperium:
39
Başka oynamak isteyen yoksa normal 5 kişilik bir hotseat olarak açalım o zaman. Normal campaing herkese uygundur sanırım. Ama ülke paylaşımını iyi düzenlememiz lazım.
•
İleti Sayısı: 1,156
Imperium:
10
her devlet kabulum, bir tercih yapmıyorum rusya dısında hepsi :D
•
İleti Sayısı: 1,465
Imperium:
19
Bizans tercihinde bulunmak istiyorum :D
•
Imperium:
39
o zaman herkes istediği devleti seçsin çok yığılma olursa ona göre ülkeyi değiştirme ricasında bulunuruz. Ben de bir farklılık yapayım ingiltere alayım.
•
İleti Sayısı: 1,156
Imperium:
10
oyun zorlugu ne olacak ona göre seçeyim ben
•
Imperium:
39
GENEL KURALLAR
1- Oyuncular arası başlangıc ateşkesi süresi 3 turdur. Oyuncular arası ilk savaş 4. turdan itibaren yapılabilir.
2- Bilgisayarın yönettiği ülkelerden para ve şehir alışverişi yapmak yasaktır. Harita bilgileri ve müttefiklik yapılabilir.
3- Oyunun dengesini bozan her türlü hile, program ve bug kullanımı yasaktır. Tespit edildiği takdirde cezai işlem uygulanır.
4- Bir anlaşmaya " bu anlaşma bozulamaz " gibi bir madde konduğu takdirde hiçbir şart altında o anlaşma bozulamaz.
5- Yapılan her bozulamaz anlaşma belirli bir süreye tabii tutulmalıdır. Bu süre en fazla 15 tur olabilir. Bir ülke 2 den fazla bozulamaz anlaşma yapamaz.
6- Kuşatılmış bir kale ya da şehirdeki binalar yıkılamaz. Tespiti halinde bina admin tarafından yeniden inşa edilir, parası ise yıkan oyuncudan 2 katı olarak kesilir.
7- 2 ülke arasında olan bir savaşta 3. bir ülke ile olan bozulamaz anlaşmadan faydalanmaya çalışmak veya bozdurmaya çalışmak yasaktır. Bu gibi durumlarda kuralın suistimal edildiği tespit edilirse o savaşlık anlaşma geçersiz sayılabilir.
8- Oyuncular arası savaşlarda kale, fort veya şehir alınırken ajan kullanıldıysa ajanın şehri açma oranı %40 veya üzerinde olmak zorundadır. Resimli ibrazı zorunludur. (ilk 10 tur hariç, 11. turdan itibaren bu kural dikkate alınır. )
9- General, diplomat, ajan, suikastçi, prenses, imam, papaz suikastlerinde minimum %15 oran aranmaktadır. Resimli ibrazı zorunludur.
10- 10 bölgeye kadar sahip olan ülkeler 3 spy 3 assasin üretebilir.
11 ile 20 arasında bölgeye sahip olan ülkeler 5 spy 5 assasin üretebilir.
21+ bölgeye sahip olan ülkeler 7 spy 7 assasin üretebilir. Şehir kaybedildiğinde varolan ajanlar aynen kalır, lakin öldüğünde yenisi üretilemez.
11- İlk 3 tur içinde Prensesle Oyuncu generali kaçırmak yasaktır. AI ye karşı yapılabilir.
12- Bir bölge içerisinde en fazla 4 fortta asker bulundurulabilir. Bunlardan en fazla 2 tanesi bölge sahibine ait olabilir. 5 veya daha fazla fort bulunabilir ama içinde asker bulunamaz. Bir fortta minimum 180 asker bulunmak zorundadır.
13- Bir şehir, kale ya da fort kuşatıldığında içerdeki ordu saldırıp defeat alamaz. Bu durumda şehrin yağma hakkı engellenmiş olmaktadır. Bu mağduriyet söz konusu olduğu için saldırıp bilinçli olarak yenilinemez.
14- İlk 3 tur Haçlı seferi ve Cihad seferi ilan etmek yasaktır.
Haçlı, cihad ve vassallık kuralları güncellenecektir.
•
İleti Sayısı: 950
Imperium:
12
Haçlı ve Cihad olmayacaksa Rusya'ya geçmek isterim. Orthodox Devletlere haksızlık oluyor.
•