Dünyaların Ötesinde II. TUR GELDİ
hqdefault.jpg

ADVENT HÜKÜMETİ ULUSAL BİLDİRİSİ;

Xenomorphlar'ın yaptığımız açıklamayı saldırı olarak değerlendirmesine şaşırmadık.
Böyle ucuz bahanelerle kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar.Sistemimizde ki bütün ırklara sesleniyorum.Bersekerlara olan dost yaklaşımımız sizi korkutmasın.Biz her ırk'a eşit derecede yakınız.Bu aşamada anlamsız düşmanlıklara gerek yok.Bize yapılan hiçbir hareket sonuçsuz kalmaz.
İyi veya kötü karşılığını veririz.

ADVENT HÜKÜMETİ
Ara
Üstümdeki altın kaynağına doğru bir hamle gidiyorum.

Oylama: Evet
Ara
Oylama %100 evet oyuyla geçmiştir. :D

(Referandum sonuçlarını alan spikerin havasına döndüm xd)
[+] 1 üye PashaZade nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Tur bu gece yarısı gelecek. Çok saçma sapan bir elektrik kesintisi ile karşı karşıya kaldım :)
Ara
TUR 2

Geçen tur neler oldu ?

Advent hükümeti ile Berserkerler'in arasında sıcak bağlar oluşmaya başladı.

Galaksinin her tarafına terör estireceklerini hissini yalnızca bayraklarıyla bile yaratan Xenomorphlar Advent hükümetine meydan okudu.

Galaksiler arası silahsızlanma ve gemi yapım koşulları (bir çeşit günümüzdeki nükleer silahları denetleyen)'nı oluşturan her
gezegenden bir temsilci tam oy olarak yeni kanunu onadı.

Isengard hükümeti tur boyunca bir çok bildirge yayınladı.

Haritalar :

Tur sonu bilgiler :

@onaz : 3X GIDA 
@chatlaks14 : 3X GIDA 
@GaulTurk : 3X GIDA
@MOMİDİK 2X : GIDA 
@PashaZade 3X : GIDA
!!! ÖNEMLİ !!!

Turumu oynarken başlangıç konumumun yanında dengesiz bir şekilde yerleşmiş maden altın gördüm. Bu durumu dengelemek amacıyla kendi oynadıgım haritada bir kaç değişiklik yaptım. Bu değişikliği ilk mesajla bu mesajdaki II. haritaları karşılaştırarak görebilirsiniz.
Ara
@GaulTurk ve onun elflerine müttefiklik talebi gönderiyoruz.
Ara
Kuzeybatımda bulunan altın madenini ele geçiriyorum.
Ara
dPRa3L.png

Milyon yıllar önce 14. İttifak Savaşı'nda Elfler ve İnsanlar tarafından Sauron'un uzay teknolojisi mağlup edilmiştir. Fakat aradan geçen bunca zaman sonra Isengardlıların bir parçası uzaya yerleşmeyi hala başarabilmiştir. Her ne kadar milyon yıllar öncesinde olmasak da tarih değişmez. Elflerin üstün medeniyetinin ve yeteneklerinin aksine bu sefer Uzay Elflerinin gazabı ile karşılacağınız kesindir. Bu andan itibaren galaksiyi aydınlığa çıkaracak olan Uzay Elflerinin karanlık yüzü olacaktır. Traksayon gezegeninin müttefiklik teklifi kabul edilmiştir.

Görsel

İlerleyişim bu şekilde;
G0kMNN.png
Ara
ELFLER BİZİ YİNE ŞAŞIRTMADI!

Üstelik tarihi de olmak istedikleri gibi değiştirmişler. Fakat haklısınız. Makus talihiniz yine ensenizdedir. Biraz da bilmediğiniz şeylerden bahsedeyim. Melkor geri döndü! Ne Varda ne Yavanna artık o eski Valar değil. Ne Isengard da o eski Isengard değil. Melkor'un ışığında çağlardır süregelen davamızın arkasındayız. U.E.G.İ elf kanıyla sulayacağız! Bu galaxy size Ölü Bataklıklar olacaktır. Savaşa!

RP Dışı: @GaulTurk hocam x2 hızda mı gidiyorsunuz? :)
Ara
Bir tanesi bi önceki tur.
G0kMNN.png
Ara
İsengard'ın ilerleyişi hoşumuza gidiyor,kim bilir belkide onlarda'da öldürme iç güdüsü öne geçer.

Böyle devam etsinde biz de hazırlanalım >:D.
insanlığın kini geçecek, diktatörler yok olup gidecektir. halktan zorla aldıkları iktidar yine halkın eline geçecektir. ve insanlar ölmeyi bildikleri sürece, özgürlük yok olmayacaktır.
Ara
Kuzeyimdeki maden kaynağına ilerliyorum.
Ara
@onaz
@PashaZade
@momidik

Nereye ilerleyeceğinizi söyleyin de turlar da ilerlesin beyler.
G0kMNN.png
Ara
RP Dışı: @GaulTurk şu an bir tek @momidik'in hamle yapmasını bekliyoruz.
Ara
RP Dışı:Oh pardon ben otomatik yapar sanmıştım

RP on:Kuzeydeki ve güneydeki madenlere !
insanlığın kini geçecek, diktatörler yok olup gidecektir. halktan zorla aldıkları iktidar yine halkın eline geçecektir. ve insanlar ölmeyi bildikleri sürece, özgürlük yok olmayacaktır.
Ara
Onaz bir daha yapacak. Onun disinda nelerin yapilmasi gerektigini soyleyeyim.

Denizden gecerek koloni kurma sadece bir kitaya bagli olmayan adalar arasi.

Bunun disinda karsilikli olan topraklardtopraklarda koloni kurulabilir.

Bir yone dogru gittiginiz zaman hep o yone dogru gitmek zorunda degilsiniz. 

Mesela ortada bir topraginiz var, kuzeye gittiginizde o kuzeydeki toprak icin hareket etmeyebilirsiniz. Gecen tur kuzeye gitmenize ragmaen bu tur baslangicdaki ortadaki topragin guneyine batisina yahut dogusuna gidebilirsiniz.

Kolonici yok, sizle karsi karsiya olan adalarsa, sinirlarinizla bitisikse ve yeterli gidaniz varsa istediginiz sekilde koloni kurabilirsiniz.
Ara
Neden tekrarlamam gerekiyor?

5 harita içinde bütünüyle tek kıta olan sadece benim haritam olduğu için ya gemi ile istenilen yere hareket edilip, koloni kurulsun ya da 2 kıtanın birleştiği bölgeyi başka bir yere taşıman gerekiyor. Çünkü bütün oyuncular deniz aşırı koloni kurabilecekken ben kuramamış olacağım.
Ara
Deniz aşırı koloninin bir önemi yok ki. Ayrıca ben sana karşıdan karşıya geçemezsin demedim. Küçük gemiler yalnızca savunmada kullanılıyor koloniyle bir alakası yok. Senin dedigini yapsam 4 turda bütün madenleri alacaksın. Öyle adanın bir kösesinde bir kösesine gitmek yok. Ayrıca o dar denizden karsıya gecebilirsin.
Ara
Isengard'ın gemisi varsa ulaşır, gıdası varsa koloni kurar.
Nefes alan bir tane bile Berserker varsa, davulun sesi en derinden duyulur.

2 tur sonra yeni yeni kurallar koyuyorsun ya da bizim yeni haberimiz oluyor. :) Ben yol haritamda bir sıkıntı var mı diye oyun yöneticisine yani sana yol planımı gönderiyorum. Akabinde sen sıkıntı yok çünkü zaten ulaşamazsın diyorsun. :D Herkeste gemi var ve birbirlerine en uzak kara parçalarına ulaşabiliyorlar. O vakit gemilerin 1 turda maksimum kat edebileceği mesafeyi belirtmeliydin. Senin gezegenin avantajlı olmuş diyorsan da oluşturduğun haritaların birbirlerine avantaj ya da dezavantaj sağlamadığına emin olmalıydın.

Yanlışsam, sebebini belirterek yanlışsın diyebilirsin.
Ara
Başlık güzel olmuş bu arada beğendim :D

Gemilerin hareket ederek uzaklara koloni kurma fonksiyonu yok. Geçen tur yapmış olduğumuz kural değişikliğinde de böyle birşey yoktu. Ayriyetten büyük ve küçük gemilerin nelere kadir olduğunu da açıkladım. Ve bütün evet oylarıyla geçti.

Senin örnek verebileceğin birisi yok sanırsam. Sen baya kıtanın bir ucundan diğer ucuna gitmek istiyorsun :D Ama diğerleri bir adada oldukları için, sadece kendilerine en yakın adalara gidebiliyorlar. Ki keza öyle de oluyor, GaulTurk gibi.

Yani anlayacağın gemilerin kat edecekleri yolu ayarlama gibi bir derdim yok. Gemiler savunma ve saldırı için kullanılıyorlar.

Bir kere kural değişikliği yapıldı o da benim oyum olmadan oyuncuların daha adil bir oyun sürmesi için, ki bu konseptte yeni olduğumuzu belirterek özür diledik.

Oluşturduğum haritalar birbirine avantaj ve dezavantaj elbet sağlayacaktır. Sonuç olarak tamamen random haritalar yapmakla beraber, bütün ürünlerin yerleri de random oluyor. Keza eşitlik sağlanabilsin, gezegen domine edildikten sonra arada bir fark olmasın diye her gezegene eşit miktarda bölge ve ürünlerin çıkış noktalarının sayıları eklendi.

Son olarak bir hata üstlenerek, yeni oyuncuların eskiden kullandığımız mekaniklere aşina olmadığını varsaymayarak her forum oyununda olan bu kuralı eklemediğim için özür diliyorum. Ki sırf oyuncular arası denge bozulmasın diye kendime yakın olan altın madenini uzaklaştırdım. Eğer senin dediğin gibi gemilerle gitme olsaydı GaulTurk neden ilk tur altına gitmeyip de altına en yakın olan toprak parçasına gitti ?

Sonuç olarak, aşağıdaki örnekte kırmızı yollarla gidebilirsin mesela. Ama kahverengi oyun adaleti bakımından pek de uygun bir yol olmaz. Harita adaletisizliği ile alakalı birşey söyleyeyim, herkes haritaları kendisi seçti ve eğer gemiyle istenilen yere gidilebilme olsaydı emin ol senin gibi kıta gezegenler daha avantajsız olurdu ve asıl o zaman adalarla dolu olan gezegenler önde olurdu. Çünkü yine örnek vermek gerekirse GaulTurk'ün haritasındaki neredeyse tüm madenler denize sınırı var ve senin dediğine göre istenilen yere gidebiliyorlar.

YDYQXa.png
Ara

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.