Dizi: Game of Thrones (2011)
(17-07-2017, 19:11)onaz : Kısacası herhangi bir şeyi Lotr ile kıyaslamak bile Lotr'a hakarettir, her konuda.

Sırf şu cümle bile yeterdi Onaz'cım. Ek olarak Lotr'un en boş sahnesini bile bugünkü bölüme değişmem.

Önceki sezonlara kıyasla cidden vasat bir bölümdü. Bölüm sayısını artırmış olsalar maruz görülebilir ama hem bölüm sayısını azaltıp hem içeriğini azaltmaları hoşuma gitmedi.
Sic Parvis Magna
Ara
Genel olarak herkesin Lotrye bir tapma hissi var. Cogu kisi de kitaplarini okumamistir. Bana kalirsa Lotr cok vasat bir seri. Uzun uzadiya betimlemelerden uzak aşırı derecede sıkıcı bir anlatımı var kitapların. Ben bir kitapta anlatılan yeri aklımda canlandıramıyorsam bir şeylerin eksik olduğunu düşünürüm. Ha Tolkienin oluşturduğu evrene büyük saygım var.  Ama fantezide iş evren yaratmakla bitmiyor. Bunu okuyucuya nasıl aktardığın çok önemli. Bu açıdan Lotr aşırı derecede yetersiz ve rezil bir üslupla anlatılıyor. Bana kalırsa Agot ile kıyaslanamaz bile.

Yeni bölüm fena değildi. Güzel giriş oldu. Ancak bazı arkadaşlarında dediği gibi kitabı okuyanlar için bazı sahneler baya komik ve anlamsız geliyor. Özellikle Euron'un Cerseinin yanına gitmesi falan. Bu kadar değişikliğe ne gerek vardı? Ama söylemeden geçemeyeceğim. Dizinin müzikleri her sahnesinde çok başarılı.
[+] 1 üye Justicar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Yüzüklerin Efendisiki son eseri gayet akılda oluşturulabilir bir yapıya sahipti ha senin oluşturamıyor olman ise Tolkien'in suçu değil senin hayal gücü yetersizliğin bence.

not:Son eseri değilse taşlamayın ben öyle biliyorum , Hurin'in Çocukları da son olabilir ama onu oğlu toparladı diye hatırlıyorum.
#PrayForDuman
Ara
@Justicar kitabın 7.sezon kısmı daha çıkmadı ki euronun gidişini yadırgayalım saddest

俺たち 自由 に なれる の か ?
Ara
Napmayı düşünüyorsunuz beyler ilk sezondan Battle of the Bastards gibi bi bölüm mü bekliyordunuz anlamadım ki. Game of Thrones seri olarak ilk bölümü her zaman olaylara giriş olarak sunar. Şahane bi bölüm olmuş özellikle girişteki Arya kısmıyla. Ellerine sağlık.

featured-edwinvancleef.jpg
[+] 1 üye Nyderrath nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Sıkı bir GoT izleyicisi iseniz bu bölüme şaşırmamanız lazımdı. GoT her sezonda sezonun ilk yarısında ağırdan bir giriş yapar olaylar yavaş yavaş gelişir ve diğer ikinci yarısında patlama yaratır. Bu sezon 7 bölüm olacak büyük ihtimal 3. bölümden sonra olaylar baya bir karışır. Bir dahaki sezonun tamamen walkerlar ile insanlar arasındaki bir yaşam kalım mücadelesi olacağını düşünüyorum.
76561198032000419.png
Ara
Daha şimdi bitirdim bence -özlememdenmidir bilmem- giriş bölümü için gayet hoş bir bölümdü.Umarım bu dizi bitince yayınlanması planlanan devam dizisi de bu kadar güzel olur.
Not:Bilmeyenler için devam dizisi için Robert Baretheon'un isyanını konu olacakmış
Ara
(18-07-2017, 01:31)Onur34 : Daha şimdi bitirdim bence -özlememdenmidir bilmem- giriş bölümü için gayet hoş bir bölümdü.Umarım bu dizi bitince yayınlanması planlanan devam dizisi de bu kadar güzel olur.
Not:Bilmeyenler için devam dizisi için  Robert Baretheon'un isyanını konu olacakmış

Okuyabileceğimiz yada dinleyebileceğimiz detaylıca bir kaynak var mı bunun hakkında ?
Ara
(18-07-2017, 01:44)PashaZade :
(18-07-2017, 01:31)Onur34 : Daha şimdi bitirdim bence -özlememdenmidir bilmem- giriş bölümü için gayet hoş bir bölümdü.Umarım bu dizi bitince yayınlanması planlanan devam dizisi de bu kadar güzel olur.
Not:Bilmeyenler için devam dizisi için  Robert Baretheon'un isyanını konu olacakmış

Okuyabileceğimiz yada dinleyebileceğimiz detaylıca bir kaynak var mı bunun hakkında ?

Vallla ben daha birkaç hafta önce GeekYapar'da okumuştum.Ama şimdi baya geç oldu yarın bulabilirsem atarım.
Ara
Resmi ya da güvenilir bir kaynak dışında başka birşeye güvenmeyin. Ha tabi olur mu olur orası ayrı.
featured-edwinvancleef.jpg
Ara
Yazıyı buldum.Bu arada dizi hakkında verdiğim tek bilgiyide yanlış hatırlamam hafızamın kalitesini birkez daha gösterdi.

http://geekyapar.com/konular/dizi/yeni-g...miz-4-sey/
Ara
Robert'in İsyanı'nı yapmayacak olmaları çok üzdü. Robert'in genç ve güçlü haliyle milletin karısına kızına sarkan namussuz Rhaegar'a teq atışını görmeyi çok isterdim.
Sic Parvis Magna
Ara
(18-07-2017, 11:49)altnkurt : Robert'in İsyanı'nı yapmayacak olmaları çok üzdü. Robert'in genç ve güçlü haliyle milletin karısına kızına sarkan namussuz Rhaegar'a teq atışını görmeyi çok isterdim.
Şahsen bende üzülmüştüm.Zira bence böyle bir hikaye en azından Dizide bir domuz tarafından öldürülen Robert'a karşı büyük bir sempati toplanabilirdi.Hem izleyenlerin aklına -Ulan Robert bir kahramandan 17 yılda neye dönmüş?Aynısı Jon'un Arya'nın başına neden gelmesin?- gibi şeyler gelebilir ve azda olsa bir "devam" dizisi için temel oturtulabilirdi.
Ara
Set fotoğrafları sızmıştı Euronun hediyesini biliyorum neyse sad
俺たち 自由 に なれる の か ?
Ara
(18-07-2017, 11:55)Onur34 :
(18-07-2017, 11:49)altnkurt : Robert'in İsyanı'nı yapmayacak olmaları çok üzdü. Robert'in genç ve güçlü haliyle milletin karısına kızına sarkan namussuz Rhaegar'a teq atışını görmeyi çok isterdim.
Şahsen bende üzülmüştüm.Zira bence böyle bir hikaye en azından Dizide bir domuz tarafından öldürülen Robert'a karşı büyük bir sempati toplanabilirdi.Hem izleyenlerin aklına -Ulan Robert bir kahramandan 17 yılda neye dönmüş?Aynısı Jon'un Arya'nın başına neden gelmesin?- gibi şeyler gelebilir ve azda olsa bir "devam" dizisi için temel oturtulabilirdi.

Ya dizide koskoca Stannis Baratheon'u taht yüzünden gözü dönmüş milleti yakan yobaz kel adam olarak tanıttılar ya. Robert'i domuza ölen şişko olarak tanıtmaları bunun yanında bişey değil.

Şu dizide Stannis kadar hakkı yenen bi karakter daha yok. Ayrıca senaristlerin Stannis düşmanlığı yeni bölümde de pes dedirtecek olaylara sahnelere yol açtı.
Stannis'e Podrik kadar değer verilmedi şu dizide valla.
Sic Parvis Magna
Ara
@altnkurt çünkü dizi çöp.
#PrayForDuman
Ara
[+] 3 üye Lothebork nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
bu hikayeyi ve diziyi niye bu kadar ciddiye alıyorsunuz ? vallahi yorumlara bakarken kendimi tutamıyorum.hikaye bu ya ! deyip geçmeyi beceremiyoruz galiba :D
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
(18-07-2017, 13:53)jax61 : bu hikayeyi ve diziyi niye bu kadar ciddiye alıyorsunuz ? vallahi yorumlara bakarken kendimi tutamıyorum.hikaye bu ya ! deyip geçmeyi beceremiyoruz galiba :D

Hikaye mi dedin sen ? Game of thrones bikere yaşandı tamam mı huh gerçek tarih huh
#PrayForDuman
Ara
(18-07-2017, 13:53)jax61 : bu hikayeyi ve diziyi niye bu kadar ciddiye alıyorsunuz ? vallahi yorumlara bakarken kendimi tutamıyorum.hikaye bu ya ! deyip geçmeyi beceremiyoruz galiba :D

Hikayelerdeki karakterleri daha yakından tanıyabiliyoruz. Kendimize yakın hissettiğimiz veya örnek aldığımız erdem sahibi karakterler olabiliyor. Tarihte yaşamış kişileriyse sadece icraatlarından yola çıkarak tartışabiliyoruz. Onların da sürekli gerçekliği sorgulanıyor.
Gerçek tarihten bir şeyler konuşurken yok o öyle değil, yok o nerde yazıyo gibi sürekli kaynak sorgulayan kişiler yüzünden tarih tartışmaktan soğudum. Sanki padişah imzası olan bi ferman bulup ispatlasam bişey değişecek.
Kitap, dizi, film tartışmak daha kolay. Açıyorsun sayfayı gösteriyorsun. Tezin belli anti-tezin belli. Birisi çıkıp yok aslında bunlar hep Saruman'ın oyunları, cüceler aslında tuzlukmuş gibi saçma şeyler diyemiyor.
Sic Parvis Magna
[+] 2 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 96 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.