İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
17-07-2017, 19:30
(Son Düzenleme: 17-07-2017, 19:31, Düzenleyen: altnkurt.)
(17-07-2017, 19:11)onaz : Kısacası herhangi bir şeyi Lotr ile kıyaslamak bile Lotr'a hakarettir, her konuda.
Sırf şu cümle bile yeterdi Onaz'cım. Ek olarak Lotr'un en boş sahnesini bile bugünkü bölüme değişmem.
Önceki sezonlara kıyasla cidden vasat bir bölümdü. Bölüm sayısını artırmış olsalar maruz görülebilir ama hem bölüm sayısını azaltıp hem içeriğini azaltmaları hoşuma gitmedi.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 3,104
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
36
17-07-2017, 20:06
(Son Düzenleme: 17-07-2017, 20:10, Düzenleyen: Justicar.)
Genel olarak herkesin Lotrye bir tapma hissi var. Cogu kisi de kitaplarini okumamistir. Bana kalirsa Lotr cok vasat bir seri. Uzun uzadiya betimlemelerden uzak aşırı derecede sıkıcı bir anlatımı var kitapların. Ben bir kitapta anlatılan yeri aklımda canlandıramıyorsam bir şeylerin eksik olduğunu düşünürüm. Ha Tolkienin oluşturduğu evrene büyük saygım var. Ama fantezide iş evren yaratmakla bitmiyor. Bunu okuyucuya nasıl aktardığın çok önemli. Bu açıdan Lotr aşırı derecede yetersiz ve rezil bir üslupla anlatılıyor. Bana kalırsa Agot ile kıyaslanamaz bile.
Yeni bölüm fena değildi. Güzel giriş oldu. Ancak bazı arkadaşlarında dediği gibi kitabı okuyanlar için bazı sahneler baya komik ve anlamsız geliyor. Özellikle Euron'un Cerseinin yanına gitmesi falan. Bu kadar değişikliğe ne gerek vardı? Ama söylemeden geçemeyeceğim. Dizinin müzikleri her sahnesinde çok başarılı.
Aşağıdaki 1 üye Justicar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Justicar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Emirhan
İleti Sayısı: 53
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
0
17-07-2017, 20:08
(Son Düzenleme: 17-07-2017, 20:10, Düzenleyen: AntiSmoke.)
Yüzüklerin Efendisiki son eseri gayet akılda oluşturulabilir bir yapıya sahipti ha senin oluşturamıyor olman ise Tolkien'in suçu değil senin hayal gücü yetersizliğin bence.
not:Son eseri değilse taşlamayın ben öyle biliyorum , Hurin'in Çocukları da son olabilir ama onu oğlu toparladı diye hatırlıyorum.
•
İleti Sayısı: 5,343
Imperium:
35
@ Justicar kitabın 7.sezon kısmı daha çıkmadı ki euronun gidişini yadırgayalım saddest
Ama kitapta ejderha kayasını almak için stannisçilerle tyrell ordusu arasında büyük bir savaş oluyor birkaç yüz kişinin koruduğu kaleyi binlerce kişi zar zor alıyor.
Ama dizide 10 kişi yürüyerek kaleyi feth ediyor saddest
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 394
Imperium:
3
17-07-2017, 22:25
(Son Düzenleme: 17-07-2017, 22:35, Düzenleyen: Nyderrath.)
Napmayı düşünüyorsunuz beyler ilk sezondan Battle of the Bastards gibi bi bölüm mü bekliyordunuz anlamadım ki. Game of Thrones seri olarak ilk bölümü her zaman olaylara giriş olarak sunar. Şahane bi bölüm olmuş özellikle girişteki Arya kısmıyla. Ellerine sağlık.
Tahminen Euron'un bahsettiği hediye Dragonhorn.
Samwell'in kitapta gördüğü hançer, ayrıca Littlefinger'ın hançeri. Brandon Starkı öldürmek için kullanılan.
İleti Sayısı: 740
Imperium:
22
Sıkı bir GoT izleyicisi iseniz bu bölüme şaşırmamanız lazımdı. GoT her sezonda sezonun ilk yarısında ağırdan bir giriş yapar olaylar yavaş yavaş gelişir ve diğer ikinci yarısında patlama yaratır. Bu sezon 7 bölüm olacak büyük ihtimal 3. bölümden sonra olaylar baya bir karışır. Bir dahaki sezonun tamamen walkerlar ile insanlar arasındaki bir yaşam kalım mücadelesi olacağını düşünüyorum.
•
İleti Sayısı: 3,666
Imperium:
54
Daha şimdi bitirdim bence -özlememdenmidir bilmem- giriş bölümü için gayet hoş bir bölümdü.Umarım bu dizi bitince yayınlanması planlanan devam dizisi de bu kadar güzel olur.
Not:Bilmeyenler için devam dizisi için Robert Baretheon'un isyanını konu olacakmış
•
İleti Sayısı: 3,113
Imperium:
22
(18-07-2017, 01:31)Onur34 : Daha şimdi bitirdim bence -özlememdenmidir bilmem- giriş bölümü için gayet hoş bir bölümdü.Umarım bu dizi bitince yayınlanması planlanan devam dizisi de bu kadar güzel olur.
Not:Bilmeyenler için devam dizisi için Robert Baretheon'un isyanını konu olacakmış
Okuyabileceğimiz yada dinleyebileceğimiz detaylıca bir kaynak var mı bunun hakkında ?
•
Imperium:
54
(18-07-2017, 01:44)PashaZade : (18-07-2017, 01:31)Onur34 : Daha şimdi bitirdim bence -özlememdenmidir bilmem- giriş bölümü için gayet hoş bir bölümdü.Umarım bu dizi bitince yayınlanması planlanan devam dizisi de bu kadar güzel olur.
Okuyabileceğimiz yada dinleyebileceğimiz detaylıca bir kaynak var mı bunun hakkında ?
Vallla ben daha birkaç hafta önce GeekYapar'da okumuştum.Ama şimdi baya geç oldu yarın bulabilirsem atarım.
•
İleti Sayısı: 394
Imperium:
3
Resmi ya da güvenilir bir kaynak dışında başka birşeye güvenmeyin. Ha tabi olur mu olur orası ayrı.
•
Imperium:
54
Yazıyı buldum.Bu arada dizi hakkında verdiğim tek bilgiyide yanlış hatırlamam hafızamın kalitesini birkez daha gösterdi.
http://geekyapar.com/konular/dizi/yeni-g...miz-4-sey/
•
Imperium:
91
Robert'in İsyanı'nı yapmayacak olmaları çok üzdü. Robert'in genç ve güçlü haliyle milletin karısına kızına sarkan namussuz Rhaegar'a teq atışını görmeyi çok isterdim.
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
54
(18-07-2017, 11:49)altnkurt : Robert'in İsyanı'nı yapmayacak olmaları çok üzdü. Robert'in genç ve güçlü haliyle milletin karısına kızına sarkan namussuz Rhaegar'a teq atışını görmeyi çok isterdim. Şahsen bende üzülmüştüm.Zira bence böyle bir hikaye en azından Dizide bir domuz tarafından öldürülen Robert'a karşı büyük bir sempati toplanabilirdi.Hem izleyenlerin aklına -Ulan Robert bir kahramandan 17 yılda neye dönmüş?Aynısı Jon'un Arya'nın başına neden gelmesin?- gibi şeyler gelebilir ve azda olsa bir "devam" dizisi için temel oturtulabilirdi.
•
İleti Sayısı: 5,343
Imperium:
35
Set fotoğrafları sızmıştı Euronun hediyesini biliyorum neyse sad
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
Imperium:
91
18-07-2017, 12:44
(Son Düzenleme: 18-07-2017, 12:47, Düzenleyen: altnkurt.)
(18-07-2017, 11:55)Onur34 : (18-07-2017, 11:49)altnkurt : Robert'in İsyanı'nı yapmayacak olmaları çok üzdü. Robert'in genç ve güçlü haliyle milletin karısına kızına sarkan namussuz Rhaegar'a teq atışını görmeyi çok isterdim. Şahsen bende üzülmüştüm.Zira bence böyle bir hikaye en azından Dizide bir domuz tarafından öldürülen Robert'a karşı büyük bir sempati toplanabilirdi.Hem izleyenlerin aklına -Ulan Robert bir kahramandan 17 yılda neye dönmüş?Aynısı Jon'un Arya'nın başına neden gelmesin?- gibi şeyler gelebilir ve azda olsa bir "devam" dizisi için temel oturtulabilirdi.
Ya dizide koskoca Stannis Baratheon'u taht yüzünden gözü dönmüş milleti yakan yobaz kel adam olarak tanıttılar ya. Robert'i domuza ölen şişko olarak tanıtmaları bunun yanında bişey değil.
Şu dizide Stannis kadar hakkı yenen bi karakter daha yok. Ayrıca senaristlerin Stannis düşmanlığı yeni bölümde de pes dedirtecek olaylara sahnelere yol açtı.
Varan 1: Stannis kaleden ayrılırken üstadından aşçısına kadar herkesi toplayıp duvarın ötesine mi götürdü? Kings Landing'e yapacağı bir saldırı için en uygun yer olan Ejderhakayası'nda bir tane adam bırakmadan öylece kapıları ardına kadar açık bırakıp gitmiş olması ne kadar mantıklı?
Varan 2: Westeros'taki Valyrian mimarisiyle inşa edilmiş tek kale Ejderhakayası ve Stannis burayı almak için çok uğraşmıştı. Az adamla uzun süre savunulabilir bir kale. Cersei haritanın üstündeyken Dany'nin oraya çıkacağını adı gibi biliyor ama yine de o kaleyi tutmak için en ufak bir çaba harcamıyor. Kaleyi bir süre elinde tutabilse hem gelen kışın etkisiyle hem de Euron'la ileride yapacağı bir ittifakla Dany'nin donanmasını rahatlıkla denizin dibine gönderebilirdi. Ama ejderhaları var demeyin. Ejderhalar da ölümsüz veya sonsuz güç sahibi değil sonuçta.
Varan 3: Dany geldiğinde sanki içeride kimsenin olmadığını istihbarat almış gibi sallana sallana girdi. Bu ne rahatlık mübarek? Harpiya oğullarıyla o kadar mücadele verdikten sonra kaleye önünde iki lekesizle girme cesaretine hayran kaldım. Mesela kapının arkasına Bronn saklanmış olsa ne Dany kalır ne o iki lekesiz.
Varan 4: Stannis kralım Ejderhakayasında otururlarken Davos'la o kadar Ejderhacamı muhabbeti ettiydi. Hatta Ejderhacamının çıkarılması talimatını verdi ama ortada ne cam var ne çıkaran.
Varan 5: Winterfell'de Jon konuşmasında Ejderhacamını bulmaları gerektiğini söylerken Davos mal gibi baktı. O kadar Ejderhakayasında kalmışsın. Kralımızla o kadar Ejderhacamı muhabbeti etmişsin. Bi de kral eli olcan. Hiç mi aklına gelmiyo orada çıkıp da Ejderhakayasında bi maden dolusu var demek.
Varan 6: Stannis Duvar'dayken bas bas bağırıyordu orada Ejderhacamı var diye. Adamı takan olmadı. İlla Sam kitapta görcek de mektup yazcak da öyle jeton düşecek. Rezillik.
Stannis'e Podrik kadar değer verilmedi şu dizide valla.
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
0
18-07-2017, 12:49
(Son Düzenleme: 18-07-2017, 12:50, Düzenleyen: AntiSmoke.)
@ altnkurt çünkü dizi çöp.
•
İleti Sayısı: 2,160
Imperium:
28
İleti Sayısı: 2,859
Imperium:
15
bu hikayeyi ve diziyi niye bu kadar ciddiye alıyorsunuz ? vallahi yorumlara bakarken kendimi tutamıyorum.hikaye bu ya ! deyip geçmeyi beceremiyoruz galiba :D
•
Imperium:
0
(18-07-2017, 13:53)jax61 : bu hikayeyi ve diziyi niye bu kadar ciddiye alıyorsunuz ? vallahi yorumlara bakarken kendimi tutamıyorum.hikaye bu ya ! deyip geçmeyi beceremiyoruz galiba :D
Hikaye mi dedin sen ? Game of thrones bikere yaşandı tamam mı huh gerçek tarih huh
•
Imperium:
91
18-07-2017, 14:17
(Son Düzenleme: 18-07-2017, 14:18, Düzenleyen: altnkurt.)
(18-07-2017, 13:53)jax61 : bu hikayeyi ve diziyi niye bu kadar ciddiye alıyorsunuz ? vallahi yorumlara bakarken kendimi tutamıyorum.hikaye bu ya ! deyip geçmeyi beceremiyoruz galiba :D
Hikayelerdeki karakterleri daha yakından tanıyabiliyoruz. Kendimize yakın hissettiğimiz veya örnek aldığımız erdem sahibi karakterler olabiliyor. Tarihte yaşamış kişileriyse sadece icraatlarından yola çıkarak tartışabiliyoruz. Onların da sürekli gerçekliği sorgulanıyor.
Gerçek tarihten bir şeyler konuşurken yok o öyle değil, yok o nerde yazıyo gibi sürekli kaynak sorgulayan kişiler yüzünden tarih tartışmaktan soğudum. Sanki padişah imzası olan bi ferman bulup ispatlasam bişey değişecek.
Kitap, dizi, film tartışmak daha kolay. Açıyorsun sayfayı gösteriyorsun. Tezin belli anti-tezin belli. Birisi çıkıp yok aslında bunlar hep Saruman'ın oyunları, cüceler aslında tuzlukmuş gibi saçma şeyler diyemiyor.
Sic Parvis Magna
|