İlk olarak işe Krupp firması ile anlaşarak başlıyoruz. Böylece kalan endüstriyel araştırmaları hızla tamamlayabileceğiz. Gerekli analizlerimi 3-4 yorum önce ki sunu postunda yaptığımdan daha fazla analiz yapmadan icraatlara geçiyorum.
Teröristler her yerde cirit atıyor, onlarla mücadele etmeliyiz.
İsyancılar ile mücadele etmek için iyi bir yöntem. Yeterli değil, sadece geçici bir çözüm.
Alman Sanayisi ölmüş kimsede bu duruma müdahale etmemiş...
Kriegsmarine yeniden organize ediliyor. İngiliz Kanalına baskı uygulamalıyız.
Sınırlı kaynak, sınırlı insan ve sınırlı malzeme ile sınırsız bir düşmana karşı sınırsız bir alanda direniyoruz.
Daha fazla centilmenlik yok, tüm kontrolümüz altında ki ülkeler bize hizmet etmek zorunda, o fabrikalar 7/24 çalışacak!!
Lojistik durum o kadar kötü olmasa da bu kadar az personel için çok ama çok fazla ekipman açığı var.
Çok fazla Panzer II üretiliyor, ben bunu tek yada 3 fabrikaya düşürmüştüm. Hangi zeki bakanım gidip buna 10 fabrika verdi? Zaten depoda 7 bin tane var ?
Koca Almanya'nın sadece 7 panzer tümeni var! Bu nasıl mümkün oluyor. Kaldı ki bunun 4 tanesi Fransızlardan aldığımız emanet tümenler. Toplamda sadece ama sadece 3 panzer tümenimiz kalmış. Allah aşkına bu nasıl oldu? 25 yada 15 süvari tümeni vardı, bu nasıl üçe düştü? Terörle mücadele edecek adamları kim ne diye cephede heba ediyor anlamıyorum.
3.5 milyon insanı doğuda kaybettik. Sovyetler Birliği ise 12.3 milyon kaybetmiş. Doğuda sadece vahşet var.
Diğer tarafta da 2 milyondan fazla kaybımız var.
Makyajlı kasa FW190 üretim bandına girdi.
Yeni makyajlı kasa Panther, yılın panzeri ödülüne layık görüldü.
Fredrich Sınıfı ile artık 70 uçak kapasiteli uçak gemilerimiz olacak. Nydema gemisi kızağa konuluyor.
Nydema'nın temel atma törenini gerçekleştirdik.
30 yeni piyade tümenine onay verdik. 60 gün içince cephelere atanacaklar. Yüksek standart olan 1941 model kalıbı kullandık.
Volksturm'a geçiyoruz. Askere alacak insan sayısını bulmak giderek imkansızlaşıyor.
10 yaşında ki şaselere oturtulmuş Bison'un canı cehenneme, en azından az daha modern Wespe modeline geçiyoruz. Panzer II'leri dönüştürerek kullanacağız.
İspanya'yı savaşa sokmak için gereken komployu devreye sokuyoruz.
Askerleri düşük kalite malzemede olsa hızla donatabilmeliyiz. 3 ay içinde günde 4000 ekipman üretir hale geleceğiz.
1943 yaz taarruzu için gereken planlama ve organizasyonu yaptık. 3 ordu grubuna böldük. Kuzey, Merkez ve Güney Ordular Grubu olarak teşkilatlanan Doğu Cephesi artık 7 ordudan oluşuyor.Doğu'da 1 Temmuz 1943'de taarruz edeceğiz.
İşgal politikasının değişmesi ile tam 100 fabrika kazandık, yakında Topyekün savaşa geçeceğiz ve hızla sanayi kapasitemizi önce ikiye sonra üçe katlayacağız.
Gewehr 98 üretimi çok hızlı başladı.
Hollanda' da ki sineklerin işini bitiriyoruz.
Ordu büyük oranda MP38 kullanıyor, ardından kar98k ve ardından Mp43 en çok kullanılan ekipmanlar olarak gözüküyor.
5 Haziran 1943'de Hollanda da ki problemlerimiz bitecek gibi görünüyor.
Brest Limanı son adamına kadar direnmeli. Küçük Britanya'da kayda değer birimimiz kuşatma altında kaldı.
İngilizler yirmi beşer yirmi beşer tümen çıkartıyorlar, bunların hiç sınırı yok mu...
Fransa'da işler yolunda değil, düşman bayağı bayağı güçlü, ağır ağır geri çekiliyoruz.
Kriegsmarine biraz olsun nefes aldı ve onarıldı, şimdi onu kanala salıyoruz. Bulabildiği her düşman konvoyunu batırmalılar.
,
Denizde 2 ABD tümeni bulduk, Systema ve Dydema onları haşlıyor.
Norveç'e 4 dağcı tümeni takviye ediyor ve gönderiyoruz.
Düşman Paris'e ilerliyor. Ne PAHASINA OLURSA OLSUN PARİS'İ VERMEYECEĞİM. GEREKİRSE TÜM BATI CEPHESİ İMHA OLACAK AMA EN SON PARİS DÜŞECEK!
Turin geri alınıyor ama İtalya'daki harp çok yıpratıcı, iki tarafta birbirinin canına okuyor.
Alman sanayisi hızla genişliyor. Her 20 günde bir 6 yeni askeri fabrika dikiyoruz.
Düşman elini kolunu sallaya sallaya Anzio'ya giriyor. İtalya müdafaası için gereken birlikleri sevk edemiyorum.
Cheerbourg kuşatıldı. İçeride bayağı miktarda tümenimiz kaldı. 20 gündür koridoru açık tutabilmek için uğraştım fakat artık bitti. Elimden geleni yaptım.
Düşman Sen Nehrini geçiyor, Paris için günler sayılı. Hollanda'dan gelecek olan taze birlikleri bekliyoruz.
İtalya saldı batıyor. Cenova üzerine yoğunlaşıyorum, İtalya için Harp Güneyde değil, Kuzeyde kazanılacak.
Cenova'da işler yolunda gitmese de başarılı Luftwaffe sortileri ile ilerliyoruz.
1943 Doğu Yaz Taarruzunu başlatıyorum. Dinyeper nehrine kadar almayı hedeflemesem de 40 sovyet tümenini imha etmek ve Romanya petrollerini kurtarmak başlıca hedefim.
Wespe dönüştürme bantlarına girdi, Panzer II'ler Wespe'ye dönüştürülüyor.
FÜHRER BİLDİĞİN ÇILDIRIYOR, HANGİ ZEKİ TERÖRLE MÜCADELE UZMANI OLAN HİMMLER YERİNE GİDİP TÜM DÜNYA İLE SAVŞATAYKEN TİCARİ İLİŞKİ ARTTIRAN ADAMI ONUN YERİNE ATADI, BİRDE GİDİP ÜSTÜNE 150 PP HARCADI!!!!!!!! ................................@@@@@@@@@.......................... EN AZ 50 FABRİKANIN KATILISIN.!!!
2 yıl önce kaybettiğim Brest'e geri giriyorum. 15 Sovyet tümeni burada kuşatıldı ve imha ediliyor.
Sovyetler "All adults Serve" e geçmiş, ahhahahah.
En sonunda La Spaze'ye girdim. Aylar sonra Tiran Denizi ile tekrar bağımız var.
Ben daha elimi devraldığım da ABD çoktan Ren nehrini geçmişti. Bu bölge de pek birim sevk edemedim, ABD hızla Münich'e ve Stuttgart'a ilerliyor. Elimden geleni yapıyorum.
Bükreş'i kurtarma operasyonuna başlıyorum. Romanya petrol kuyuları tekrar ele geçirilecek.
Paris için saatler sayılı gibi olsa da, Sen Nehri bir çok noktadan geçildi. La Havre kaybedildi. Fakat gelen Hollanda tümenleri ile karşı taarruza geçebildim. Sen Nehrinin kuzey kısmını geri alacağım.
VE ONLAR GELDİ!!. 50 gündür eğitim gören 6 yeni elit panzer tümeni Heinz Guderian Komutasında Fransa'ya geldiler. Münich'in Gözyaşları Harekatı pek yakında başlayacak.
Kurland kuşatıldı. Burada 14 tümeni imha edeceğiz.
Sen nehrinin kuzeyi sorunsuzca temizlendi.
Birkaç italyan komandosu arka planda kargaşa çıkararak işlerimizi kolaylaştırıyorlar.
Güneye çekilen ingilizlerin ardından İtalyan şehirlerini bir bir kurtarıyoruz.
Çok zorlu bir coğrafya da Karpat'ın Kılıcı harekatını başlatıyoruz. Hedef 25 Sovyet Tümenini imha etmek.
15 tümeni paketleyebildik, olsun imha ediyoruz.
Insburg ve Münich düştü. Almanya sarsılıyor.
Münich'in gözyaşları harekatı başlıyor. Zırhlılarımız (nadir olarak cephede görülüyor) düşmanı ezip geçiyor.
Harekat çok başarılı, Fransa'da yeterince kargaşa yaratıyoruz, genel taarruza geçiyorum.
4 ABD tümeninin kuşatıp imha ediyoruz.
Riga ve çevresi ele geçiriliyor, Hızla Leningrad'a gidiyoruz.
VE O AN...
Allah'ım sana geliyorum, Axis için taze bir güç.
15 gündür direndiler, fakat en sonunda Güney ve Kuzey Fransa birlikleri kavuştu. İspanyollar olsuni olmasın, Münich'in Gözyaşları başarılı oldu.
1 milyon ABD askeri kuşatıldı. Hepsini ezeceğiz.
30 yeni tümenin eğitimi alelacele bitiyor ve Münich üzerine taarruza geçiriliyor.
ABD için Overlord Harekatı tam bir başarısızlık. Her Yerde imha ediliyorlar, WEHRMACHT ZAFERDEN ZAFERE KOŞUYOR.
Cebelitarık'da işler yoludna değil, fakat yakında oraya da destek göndereceğiz.
4 ayda 600 bin kayıp verdim Batı'da .. Değdimi ? Evet.. Ruhlarınız şad olsun, Almanya sizler ile gurur duyuyor.
700 bin kayıp da Doğu'da verdik, ama düşman da 2 milyon daha verdi, eh petrol bölgelerini kurtardık, önemli kentleri aldık, o kadar da kötü değil.
Lojistik durumu da düzelttik, benden sonraki oyuncu da ekipman eksiği kalmayacaktır.
HEDEFLERİMİZİ DE NEREDEYSE GERÇEKLEŞTRİDİK.
(Hırvatistan ve Slovakya'ya ekipman gödnermeyi unuttum)