Tarihte Perm isminin nereden geldiği bilinmez ama Perm Knyaz'ı Birinci Yermolay Velikopermsky'e göre bu çok da önemli değil. Şu an Moskova'da ki Büyük Dük'ün basit bir vassalıydı ama onu hem Rus Toprakları, hem Güney'de ki kafir göçebeler, hem de Doğu'nun bilinmezleri cezbediyordu. Knyaz gizli yollardan Litvanya Dükalığı ve Novgorod Cumhuriyeti ile anlaşmak istese dahi, Litvanya Dükalığı'nın Polonyalı Krallığı'nın kontrolüne geçmesi planlarını bozmuştu. Novgorod Cumhuriyeti ise 1457 itibari ile Moskova'dan büyük darbeler alarak bir çok şehrini Moskova'ya devretmişti. Moskava Grand Duke'ü ise Kazan'a saldırarak büyük topraklar almış, ve Perm şehrini asıl sahipleri olan bizlere vermişti. Great Perm'ün fakir olduğunu bilen Knyaz, ilk başta başkentini büyük bir devlete yakışacak şekilde geliştirmeliydi.
Kniaz Birinci Yermolay Velikopermsky

Geliştirilen Başkent Cherdyn

''Doğu'' dedi, Yermolay en yakın danışmanına, ''Doğu''. ''Yüce Tanrı'nın bize bahşettiği Ural topraklarımıza elbette ki minnetarız, ama neden devletimizi yüceltmeyelim ? Neden halkımız bu topraklarda kısılıp kalsın ? '' .''Bu elbette çok da kuvvetli olmayan ekonomimizi zorlayacaktır, ama umut ediyorum tüm Ural halkı bana minnettar olacaktır''
2 Nisan 1457 yılında, Yüce Kniaz Yermolay'ın teşviki ile Pelym bölgesine Ural'lı yerleşenler gönderildi.
Kniaz Birinci Yermolay Velikopermsky

Geliştirilen Başkent Cherdyn

''Doğu'' dedi, Yermolay en yakın danışmanına, ''Doğu''. ''Yüce Tanrı'nın bize bahşettiği Ural topraklarımıza elbette ki minnetarız, ama neden devletimizi yüceltmeyelim ? Neden halkımız bu topraklarda kısılıp kalsın ? '' .''Bu elbette çok da kuvvetli olmayan ekonomimizi zorlayacaktır, ama umut ediyorum tüm Ural halkı bana minnettar olacaktır''
2 Nisan 1457 yılında, Yüce Kniaz Yermolay'ın teşviki ile Pelym bölgesine Ural'lı yerleşenler gönderildi.