25-10-2017, 17:58
(25-10-2017, 16:44)napolyon94 : Afganistan için bir gelecek var mı?
Neden olmasın? Geçen sene Türkiye'de yüksek lisans yapan bir Afgan öğrenci ile tanıştım. Bir çok Türk gencinin ismini duymadığı Türk düşünce hayatında yer edinmiş fikir adamlarının kitapları hakkında sohbet ettik. Bu insanlar maalesef aşırı ideolojiler tarafından kuşatılmışlar. Sadece bir kısmı kaçıp kurtulma şansı bulabiliyor. Ancak ümitsiz olmaya gerek yok. Bizim doğrudan etki edecek bir gücümüz olmasa da eğitim sayesinde bir sonraki nesli etkileyebiliriz. Bu yüzden devletimizin bu gençleri Türkiye burslusu yabancı öğrenci olarak himaye etmesine çok seviniyorum.
İslam öğretisinde yer olan bazı uygulamaların aşırı ideolojiler sebebiyle vahşete dönüştüğü gerçek. Ancak bu uygulamalarla ilgili tarihsel süreç içerisinde bir çok yorum farkı olduğunu gözardı etmeyin. Tarihte tolerans seviyesi yüksek bir çok kültür, özellikle Türk-İslam geleneği var.
Yukarıda Taliban ile ilgili paylaşılan ve İslam'a mal edilmeye çalışılan kuralların çoğunun İslam öğretisi ile ilgisi yok. Bu tür Amerikan yanlısı propaganda yazılarına sorgulamadan inanan oryantalist bakış açısına sahip insanlar önce kendilerini sorgulasınlar.