7. Nesil 4 çekirdek 8 izlek 8 mb cache bellekli 7700 işlemci 1650 TL aynı fiyata 8 çekirdek 16 izlek 20mb cache bellekli Ryzen 1700 ile aynı fiyat. Elindeki kasanın anakart + işlemci +ram'ini değiştirerek Ryzen'e geçebilirsin. Yok ben AMD kullanmam diyor isen de. (Malum işlemcileri yanıyor, ısınıyor lafı milletin ağzında sakız. Ben 2008 den beri Phenom x3 8750 kullanıyorum. Gayette memnunum.) Intel'in 7 nesillerinde ciddi ısınma ve hyper threading sorunu nedeniyle izleklerkeri kullanamama sorunu var. 8. nesil de bu sorunların çözüleceği söylediler. 7. nesil yerine 8. nesili beklemen daha iyi olacaktır.
Bütün kasayı tavsiye etmememin nedeni de. Şimdi bunun için de 8 GB ram ve 1 TB hdd var. Muhtemelen 2 sene garantisi var. İki sene bu kasaya tornavida vuramazsın. Ram veya ssd gibi bir şey taktıracağın zaman HP servisine verip onlara taktırman lazım. Bunun karşılığında sana ürünü fahiş fiyata sattıkları gibi bir de servis ücreti alacaklar. O yüzden kasanı kendin toplaman daha iyi olacaktır.
Render almıyor isen 6 çekirdek 12 izlekli Ryzen 1600x alıp GT 1060 almayı tercih ederdim.
Bütün kasayı tavsiye etmememin nedeni de. Şimdi bunun için de 8 GB ram ve 1 TB hdd var. Muhtemelen 2 sene garantisi var. İki sene bu kasaya tornavida vuramazsın. Ram veya ssd gibi bir şey taktıracağın zaman HP servisine verip onlara taktırman lazım. Bunun karşılığında sana ürünü fahiş fiyata sattıkları gibi bir de servis ücreti alacaklar. O yüzden kasanı kendin toplaman daha iyi olacaktır.
Render almıyor isen 6 çekirdek 12 izlekli Ryzen 1600x alıp GT 1060 almayı tercih ederdim.
Blizzard : estriel#1265