Etkinlik: EU4 Yarışmaları #4: Rûm - Anadolu Selçukluları
Ben Karaman'la başladım. En başta yaptığım Ramazan'a saldırmak oldu. Dulkadir ile müttefikti. Borç alıp bastım girdim güzel de bir komutan gelmişti. Ramazanı ilhak ettim ve Dulkadiri vasal yaptım. Memlük'e toprak vaadiyle Osmanlı'ya saldırdım. Ankara, Biga ve corelerimi aldım. Aydın'ı falan kurdum. Heir çok kötü olduğundan disinherit yaptım güzel bir heir geldi. Biga'yı alınca Osmanlı ordusunu gemilerle geçirmek zorunda kaldı. Savaş biter bitmez Bizans'a saldırdım. Venedikle savaştaydı zaten geçiş izni vardı Osmanlı'dan. İstanbul'dan Mora'ya yürüdüm ve vasal yaptım. AE önemli değil ama Liberty Desire 100 falan oluyor. Bunların şehirlerinde dev basarak düşürdüm baya. Sonra truce bitince Osmanlı'dan Bizans'ın corelerini aldım ve Ege bölgesinde Saruhan ve Menteşe kurdurdum. Ayrıca Makedonya'yı alıp Bulgaristan'ı vasal kurdurdum. Vasalları ilhak ettim sonra diplomatik yolla Trabzon, Aydın ve Menteşe'yi vasal yaptım. Sonraki savaşta Osmanlı 20k ordusu kalmıştı ve Sırbistan ve Macaristan ile savaştaydı. Bu Belgrad'ı alırken bende bunun her yerini işgal ettim. Zaten Macarlara yolladığım orduyla falan stackwipe yedi. Öyle öyle parçaladım.

Venedik'e saldırıp Balkanlarda büyüdüm. Macarlar'ın Avusturya ile ittifağını bozdurdum. Sırbistan'ı vasal yaptım. Naples 3 şehir kalmıştı ucuz şehirler gittim vasal yaptım. Doğu'da büyüyemedim daha QQ baya güçlü ama Avrupa'da biraz büyüyüp oraları da alabilirim. Zaten başarım için açmıştım devam etmem.
[+] 2 üye Lothebork nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
EU4 Yarışmaları #5: Rûm - Anadolu Selçukluları - Yazar: Lothebork - 22-11-2017, 11:21

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.