23-11-2017, 19:56
Yeni yamadan bu yana Karaman ile Rûm başarımını yapabilmek için hala çabalarken (6-7 denemeden sonra), Osmanlı'nın ne kadar güçlü olduğunu ve bu gücünü hala elinde tuttuğunu farkettim. Core hakları silinse dahi Erivan'a kadar yardırabiliyor... Karaman ile genişleme yapılacak yerlerdeki diplomasiler oyunu tamamıyla kilitliyor, daha sonra ise oyun çöp oluyor. Bu diplomasi kilidinin çözülmesini beklemekte ayrı bir dert zaten. Ülkenin başındaki yöneticinin monark puanları saçma sapan, gelen varis de keza öyle. Dev basıp, teknoloji ve enstitüleri bir bir geçirmek istesen onları da yapamıyorsun, tam bir vakit kaybına dönüşüyor böylelikle.
Dost olduğum yapay zekalar gerizekalı, düşman olduğum yapay zekaların ise prof olması dışında oyunda denge diye yaptıkları ve ya yapmaya çalıştıkları fixlemelerin başarısız olduğunu ve oyunun bundan sonra ki adının "çorba universalis 4" olması gerektiği kanaatindeyim. Tarihten uzak bir oyuna dönüştüğünü de söylemeye gerek yoktur herhalde...
Şuana kadar oynadığım ülkelerin hiç birisinden o elde edilecek gücün hazzını yaşayamadım çünkü bir süre sonra sıkıcılaşıyor. Osmanlı da dahil. bla bla.
Dost olduğum yapay zekalar gerizekalı, düşman olduğum yapay zekaların ise prof olması dışında oyunda denge diye yaptıkları ve ya yapmaya çalıştıkları fixlemelerin başarısız olduğunu ve oyunun bundan sonra ki adının "çorba universalis 4" olması gerektiği kanaatindeyim. Tarihten uzak bir oyuna dönüştüğünü de söylemeye gerek yoktur herhalde...
Şuana kadar oynadığım ülkelerin hiç birisinden o elde edilecek gücün hazzını yaşayamadım çünkü bir süre sonra sıkıcılaşıyor. Osmanlı da dahil. bla bla.