19-12-2017, 08:21
(18-12-2017, 21:03)zeduser5 :(18-12-2017, 20:30)Raijin : Şu alıntının alıntısnın alıntının da alıntılarını yapmasanız daha hoş olur. Sadece son mesaj kalacak şekilde geri kalanı silmeyi deneseniz daha iyi olmaz mı?
sitede yeniyim tavsiyen için teşekkürler :D
Ben öyle düşünmüyorum. Agresiflik rehberini incele. Ben iyi bir oyuncu değilim ama ben bile yırttım koalisyonlardan. Üstte İron man ile ezik bir ülkeyle yeni oyunda neredeyse tüm dünyayı ele geçirmiş eleman var.
Koalisyon meselesi senin ve müttefiklerinin gücüyle ilgili. Eğer Fransa ve Polonyayla müttefik olursan ve ateşkes sürelerini iyi ayarlayıp güçlü ülkelerle aynı anda barış bitirmezsen kolay kolay koalisyon yemiyorsun.
Birde artık barışçıl vassallamayı iyi kullanmak gerekiyor. Ben Dulkadir ve Ramazan'ı barışçıl yollardan hallettim. Keza Karadağ da aynı şekilde. Mesela benim oyunumda Bizan Sırbistan ile müttefik oldu. Sırbistan ise Aragon ile. Aragon ile müttefik olmasının sebebi Karadağ'da Venedik core'u var. Venedik tehditi içinde ve Aragon Venedik rivalı. Ben de Karadağ'ı bağımsız hale getirdim. Aragon müttefikliğini sildim. Karadğ bağımszı olur olmaz güvence verip sonraki aşamada vassal yaptım ve annexledim. Bu sayede 3 5 toprak için yapacağım koca bir savaştan kurtuldum hem de Venedik'in balkanlarda yerleşmesinin önüne set çektim. Küçük devletler büyüklerle belli çıkarlar için müttefik olur onun önünü kesmek gerekiyor.
Bir de tavsiyem Dawasir ile müttefik ol sonra boz. Eğer müttefik olup 150 ilşki üstüne çıkarsan hanbeli mezhebinin avantajlarından bir 30 yıl yararlanabiliyorsun. %10 agresif bonusu veriyor bence çok iyi.