06-03-2018, 15:50
(06-03-2018, 14:56)Aytaç :(03-03-2018, 19:40)Sezar : Islam`a gore bir musluman erkek 4 kadinla evlenebilir ve sinirsiz cariyeye (kole) sahip olabilir,bu zina degil aksine tamamen helaldir. Nitekim ilk Islam halifeleri dahil bircok musluman erkegin cariyeleri olmustur.
Gunumuzde kolelik kalktigi icin boyle bir davranis bugun birisi sozde harem kurmaya kalksa bu zina olur.
Konuyla alakalı degil ama... İslam'da sınırsız cariye gibi bir olay kesinlikle yoktur. İnsanlar cariyelerle birliktelik yaşamak icin normal bir insan gibi onlarla da evlenmek zorundadirlar. Zaten evlenirsen cariye statüleri de kalkar.
Çok yanlış biliyorsun dostum.İslam'da cariye vardır ve başka bir kölenle evlendirmediğin cariyelerle cinsel ilişkide bulunabilirsin.Buna istifraş hakkı denir.Cinsel ilişkide bulunduğun kadın eğer senden çocuk sahibi olursa ümmül veled denen statüye sahip olur. Satılamaz ve sahibi öldükten sonra özgür kalır.Çocuğu da özgürdür ve mirastan pay alır. Kölelik elbette ki çok kötü birşey fakat tarihteki durumları hiçbir zaman bize anlattıkları kadar kötü değildi.Örneğin amerika iç savaşı'nda güneydeki kölelerin sağlıkları ve yaşam şartları kuzeydeki fabrika işçilerinden kat kat iyiydi.tabi bunu sırf ahlaki değerlerden kaynaklandığını söylemek çocukluk olur. Sonuçta köleler arasında bir hastalık çıkarsa hepsinin ölmesi demek olur bu da para kaybı demek.İslam dini de Hristiyanlık dini de özgür insanların köleleştirilmesini yasaklamış ve köle ticareti belirli kurallara bağlanmış. Elbette insanlar bir takım yollar bulmuşlar mesela dinde hiçbir şekilde köleye zarar veremezsin fakat osmanlı'ya hadım köle lazım.Dinde haram olduğu için osmanlı köleleri hadım yapamıyor yerine hadım köle alıyor.Köle tüccarları da yakaladıkları köleleri hadımlaştırıp öyle satıyorlar.Ne farketti ki şimdi kulağı direk tutmak yerine başını çevirip tutmaya benzedi :(