14-03-2018, 16:02
Cw-İsveç ülkelerinin Rus-Mughal ittifakına açtığı savaş atılan enforce lar ile Dünya Savaşı benzeri bir hal aldı.İlk olarak Brandenburg'un enforce haberi ulaştı.Brandenburg'un savaşa girdiğini gören ve savaşın başında tarafsız kalan Avusturya bu hareketin ardından Cw tarafından savaşa davet edildi.
Ardından Osmanlı enforce ile savaşa Rusya yanında dahil olsa da sınırında birleşen Avusturya-Cw kuvvetlerini görünce wp ile savaştan çekildi.Brandenburg'un üstüne yürüyen ittifak kuvvetleri Berlin önünde yapılan 2. savaştan da galibiyet aldı ve Berlin düşürüldü.Brandenburg önceki savaşta Avusturya'dan kopardığı Erz ve Thuringen şehirlerini geri vererek savaştan çıkarıldı.
Dostu Brandenburg'un zor durumunu gören Fransa ise Brandenburgla barış görüşmeleri tam nihayete ermişken enforce ile savaşa katılan son devlet oldu.Brandenburg'un savaştan ayrıldığını görünce ise wp istedi.Bu isteği Cw kabul etmek istese de önceki savaştaki kayıplarını geri almak için fırsat bulan Avusturya Fransa içlerine yürümeye alıştı.Lothringen önünde alınan mağlubiyet sonrası Avusturya ordusu Viyana'ya geri çekildi ve Fransa wp ile savaştan çıktı.Ardından Avusturya da wp atarak savaştan çıktı.Rus-Mughal Cw-İsveç savaşı ise ezici Cw-İsveç galibiyeti ile sona erdi.
15 yıl sonra ise gerçek Dünya Savaşı başladı.Osmanlı yanına Brandenburg ve Fransa'yı alarak Cw'ye savaş ilan etti.Cw'nin yardım çağrısına ise müttefikleri Avusturya ve İskandinavya olumlu yanıt verdi.Avusturya savaşa katılınca farketti ki savaş direk olarak Avusturya'yı da kapsıyordu çünkü co beligrent olarak savaşa çağrılmıştı.Bunun ardından ise Avusturya kendi müttefikleri olan Büyük Britanya ve Papa'yı savaşa çağırdı.Britanya savaşa katılsa da Papa defansif savaşımıza katılmayı reddetti.
Savaş başlangıcında birleşen Cw-Avusturya orduları hızlıca İstanbul'a yürüdüler.Savaşı 'Viyana'yı düşürmek' için açan Osmanlı başkentini savunamayacak konuma geldi ve başkenti kaderine terketmek zorunda kaldı.
Üst cephede ise Fransız orduları Brandenburg ile birleşmelerine engel olan kaleleri Avusturya ordusunun İstanbulda olmasından fırsat bulup düşürdüler ve Polonya içlerine ordularını birleştirip yürümeye başladılar.Bu taarruzları ise İngiliz kuvvetlerin Danzig kıyısından Cw-İskandinavya ordularıyla birleşip kendilerini püskürtmesi sonucu son buldu.
Avusturya, Cw ordularının kuzey cephesine gitmesinin ardından Osmanlı ile başbaşa kalmıştı.İlk olarak Viyana'yı kuşatmaya alan Brandenburg üstüne doğru yürüyen ordular Brandenburg'un geri çekilişi ve Osmanlı ordularının İstanbul'u geri almak için döndüğünü görünce İstanbul önlerinde bu sefer yalnız olarak Osmanlı ile yüzleştiler.
Sayıca az olsa da Avusturya orduları rahat bir galibiyete ulaştı ve bu zaferin ardından bütün kuvvetlerini kuzey cephesine çekti.İstanbul'u bu süreçte bir kez daha kuşatıp geri alan Osmanlı'ya karşı Silistre önlerinde bir zafer daha alındı ve İstanbul tekrar düşürüldü.Kuzey cephesinde ise Osmanlı askerlerinin görünmesi üzerine bütün kuvvetler kuzey cephesine kaydırıldı.
Berlin muhasara altında savaş devam etmektedir.