18-03-2018, 20:11
(18-03-2018, 19:36)golanzor : merhaba rehber için çok teşekkürler performans sorunum var ilk defa duyduğum şeyler oldu deneyeceğim.. Birkaç sorum da var cevaplandırırsanız sevinirim...
1)1.24 oynuyorum 45-50 fps alıyorum başlangıçta ve ay başlarında bi düşme meydana geliyor bu normal midir bende mi sıkıntı var?
2)oyunda 1700 sonrası age of revolution öncesi bi kasma meydana geliyor oynatmıyacak derecede fast universalis modunu da kullanıyorum ancak çoğu serim bu şekilde yarım kalıyor intel i5 3230m 2.6 ghz işlemcim var laptopta oynuyorum bu normal midir sizce?
3)Eğer laptopta bi sıkıntı varsa yani donanımsal yetersizlik varsa laptopa oc yapmak zarar verir mi performans artısını su durumda sağlar mı donanımsal sıkıntı çıkarır mı çünkü güç bölümünü yenilemem çok zor....
şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...
Merhaba;
Sorularınız için durum şöyle:
1) Bu sorun 1.24 ile olmaya başladı. Bahsettiğiniz ay başı kasmalar patch 1.23 de yoktu. Ayrıca ay sonuna doğruda hatrı sayılır miktarda bir kasma oluyor.
2) Yine ve yine 1700 den önce kasmasıda 1.24 ile oldu. Ayrıca 1800 den önce 1790 ile 1800 arası kasmada 1.24 den kaynaklanıyor. Bu kasma da şöyle gerçekleşiyor fps kaç olursa olsun 5-10'a düşüyor,
Oyun sanki tamamen donmuş gibi oluyor, böyle olduğu zaman oyunu tekrar kapatıp açın düzelecektir. Bunun sebebini eu4 teknik ekibi amd ekran kartı 1.8 driverinin hatalı olmasından kaynaklı diyor.
Kuru iftira tabikii de, amd driverini 1.7'ye çevirin düzelicek dediler bana. Denicem şahsen ama pek sonuç alacağımı zannetmiyorum. kendi hatalarını AMD'ye yüklemeye çalışıyorlar gibime geliyor.
İşlemciniz 4 çekirdekli ve gayet oyun için yeterli, laptop olması çok farketmiyor.
3)OC soruşuna şöyle cevap vereyim yaklaşık 1 senedir bu programı kullanıyorum. Bilgisayarıma işlemci ısınması hariç hiçbir zarar vermedi ama asla garantisi yok bu OC işinin bende zararı olmadı diye başkasında da olmıyacak diye birşey yok hiç belli olmaz. O yüzden kullanmayın bence.