25-03-2018, 17:54
(Son Düzenleme: 25-03-2018, 18:15, Düzenleyen: İlber Ortaylı.)
(24-03-2018, 10:56)iberkay : Kuralların okunuyor olması güzel :).Hazır sormuşken senin vasıtan ile yeni getirdiğimiz 3 kuralı birden açıklayayım.
Alıntı:13.10 yılı geçen savaşlarda eğer savaş skoru %50 nin altındaysa önde olan oyuncu yarısı teklif ile anlaşma sağlayabilir.Eğer %50 ve üzeri durumdaysa savaş skoru kadar barış anlaşması imzalayabilir.Bu kuralla imzalanan anlaşmalarda sadece işgal edilen topraklar istenebilir.Bu kural gm tarafından anlaşmayan oyuncuya uygulatılır.
İlk olarak sorundan başlayalım.Oyunda fazla süre kalamadığın veya yaşandığı anlarda Avrupa ile aran uzak olduğu için farketmemiş olabilirsin ama bu kuralın gelmesine mevcut 4 tane hadise yaşandı oyunda.
İlk kısmı olan %50 savaş skoru kısmı tamamen ada ülkeleri ve İngiltere ile alakalı kısım.Oyunda Fransa-İngiltere savaşında 10 yıla yakın %45 savaş skoru ile savaş ilerledi, bu esnada bütün Avrupadaki kara toprakları İngiltere'nin işgal altındaydı fakat kale veya bir süre sonra işgaller yeterli olmadığı için %50 yi bulamıyor bu skor.Bu nedenle o savaş iyice tıkandı ve sonrasındaki tartışmalar sonucu Fransa ve İngiltere oyuncuları oyunu bıraktı.Aslında Fransa'ya bu kuralı getirmeyi düşündüğümü söylesem de kendisi 100 ws istiyordu yine uygun bir kural bizimkisi.Burada 'sadece işgal edilen topraklar istenebilir' kısmıyla da adadan vs toprak isteme gibi açıklık oluşturabilecek kısmı engellemişiz.
Aslında 100 lük anlaşma kısmını sen kural koyucaz dediğin anda dile getirdim onun dışında İngiltere ile iki tarafında kabul edebileceği bir anlaşmanın derdindeydim. Kendisi anlaşalım mı yazılarıma ve de ws kadar attığım tekliflere cevap vermeyince ben de öylesine 100 ws atmaya başladım ki devamında biraz da tilt olmamdan ötürü bunu bir istek haline getirdim.
(24-03-2018, 21:49)Raijin : Mesela olay şu şekilde örnek vereyim. Fransa bana stab hit ile adadan toprak aldı. Adaya asker çıkartıp truce break yapacaktı. Tüm adayı işgal edebilirdi. Biraz asker çıkarmasını bekledim ve ben truce u bozdum. 200e yakın askerini imha ettim. Bu sekilde oynamak tamamen art niyet. Oyunu güzelleştirmek de mahvetmek de bizim elimizde. Benim truce yapmama sebebim bi yardım beklememdi.Orada onu yaptım çünkü savaşı bariz bir şekilde kazanıyor olmama yada en azından hiç bir şekilde durumu çevirmek için bir hamle yapmamana rağmen barış imzalamıyor olmandan dolayı ve de yaptığım ws nin yarısı ile birlikte sana bir önceki savaşta ikincil olarak katıldığım ve işgal yemediğim savaşta verdiğim üç toprağı bile alamıyordum. Üzgünüm ancak benim yaptığıma art niyetlilik diyebiliyorken senin sadece elinde oyun mekaniklerinden dolayı tutabildiğin toprakları tutman da benim oyunumu mahveden türden bir şeydi. Ve de durum tam anlamı ile can sıkıcı olmuştu . Bunun üstüne bir önceki yorumumda bahsettiğim gibi tilt oldum ve de bahsettiğin hamleyi yaptım ki ordularımı geçirirken daha senin sw atacağını ve de orada kazanamayacağımı biliyordum. Sadece adadan çekil dediğinde ben çekilmeyince benim almak istediğim 4 toprağı alamadığım anda ne hissettiğimi anla diye yaptım. Ki defalarca kez de anlaşıp anlaşmadığımızı sordum ancak hiç birine olumsuz cevap bile vermek istemedin.
1100 saat
Castile
Savoy
Oda