Sohbet: Bilişim Sohbetleri #4 - Gizlilik
Gizlilik işini sosyal medya kullanıcıları kendi kendine bitirdi. Bir insanın sabah yediği yemeğin fotoğrafını çekip öğlen ne yaptığını anlatıp akşam nerede olduğunu başka bir siteden paylaşması bence sağlıklı değil. İnternet üzerinde anonimliğin bir değer olduğunu düşünüyorum. Ben birinin sırf adı soyadını bilerek facebook'unu twitter'ını bulup yaptıkları paylaşımlardan tuttuğu takımı, politik görüşünü, ne okuduğunu, ne yazdığını, nerede olduğunu anlayabiliyorsam bence bu yanlış.

Facebook'un son skandalına gelirsek, bu işin "bir veri çalınması" meselesi olduğuna kişisel olarak ben inanmıyorum. Veri çalınması demek Cambridge Analytica Facebook'u hackledi falan demektir ki böyle bir durum zaten yok. Facebook yasadışı bir şekilde kullanıcıların verilerini Cambridge Analytica'ya veriyor ardından "artık kullanmanızı istemiyoruz bu verileri, eğer kullanmayı bırakmazsanız dava açacağız" diyorlar. İşin komiği verilen veriler yasadışı bir şekilde veriliyor sen bunu verip nasıl dava açıyorsun.

Google'ın mottosu uzun bir süre "Don't Be Evil"di, şirketler "evil" olmaya meyillidir. Bu firmaların umrunda olan şeyler hissedarlarının memnuniyeti, borsadaki stockların değeri, edilen kârdır ne Google ne Facebook hiçbiri kâr amacı gütmeyen sivil toplum örgütü değil, hiçbiri hayır kurumu değil.

"Uluslararası" faaliyet gösteren devasa websitelerini "ülkelerin" dizginleyebileceğine inanmıyorum ben, eğer Rusya gibi Çin gibi gidip her meşhur sitenin kendi türevini üretirseniz o siteye nazınız geçer, nazınız geçmediğinde Türkiye'deki müdavimler gibi Rusya'daki birçok örnek gibi siteleri bloke eder durursunuz.

Bu Konudaki Yorumlar
Bilişim Sohbetleri #4 - Gizlilik - Yazar: Duman - 10-04-2018, 23:42
Bilişim Sohbetleri #4 - Gizlilik - Yazar: Kierkegaard - 11-04-2018, 11:51
Bilişim Sohbetleri #4 - Gizlilik - Yazar: Voidian - 16-04-2018, 22:26
RE: Bilişim Sohbetleri #4 - Gizlilik - Yazar: Duman - 16-04-2018, 23:28
Bilişim Sohbetleri #4 - Gizlilik - Yazar: Sezar - 17-04-2018, 13:28

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.