Dükalığımız Fransa bölgesinde yer alan zayıf ama güçlü dostları bulunan bir ülkeydi ben ki Dük Charles babam öldüğünde tahta geçtim bu sırada ülkemiz Burgonya ile savaş içerisindeydi müttefiklerimiz Fransa,Avusturya ve papalık devletleriydi Fransa kralı ayrıca Moskova Knezliğini yönetiyordu ordumuz zayıf yine müttefiklerimize bel bağlamıştık hızlıca kuşatmada olduğumuz şehri düşürüp Fransa orduları ile birleşip Burgonya ordularını savaş meydanında dağıttık ve savaşı istediğimiz toprakları alarak bitirdik.
Savaş sonucu
Ardından diğer ülkelerin bize karşı koalisyona girmemesi için bir süre bekledikten sonra adeta bir kanser gibi her işimize köstek olan Britanny dükalığının hesabını kesme vakti gelmişti babamın az sayıda ve kötü donanımlı ordusunu geliştirerek modern ve güçlü bir orduya dönüştürme çalışmalarını çoktan başlatmıştım defansif fikirler ile ordumuzun morali dönemin devletlerine göre çok yüksek bir seviyeye ulaşmıştı böylece müttefiklerimize muhtaç bir devlet olmaktan çıkarak kendi işlerini yapabilen bağımsız bir devlet olma yolunda önemli adımlar atıyorduk..
Ordularımız kuşatmayı hızlıca bitirdi ama hemen barış yapmadık dünya devletlerinin bize karşı olan kötü bakış açılarını değiştirdikten sonra barış yapmamız daha isabetli olurdu.Bana ulaşan bir elçi aracılığıyla orta avrupada katolik kilisesinin mutlak hakimiyetine karşı ayaklanan dinsizlerin haberleri ulaştı bu haberlere çok sinirlendim yüce papanın hükmüne karşı gelmek kafirliktir!
Artık zamanın geldiğini düşünerek barış antlaşmasını imzalayarak Britanny dükalığını ilhak ettik.
Bu sırada Kolonyalizm adlı bir teknolojik akım ortaya çıkmıştı
Babam hiç alakasız olan pisa şehrini fethetmişti ama bunun sebebini bana açıklamadı ben hissediyordum ki babamın amacı italyada genişleyerek ülkemizin güçlenmesiydi bu doğrultuda Lucca şehir devletine savaş ilanında bulunduk
Bir yandan şu an dostumuz olan ama ilerde italyada düşmanımız olacak papalık devletini zayıflatıyorduk
Bu sırada halihazırda protestan kafirler sanki yetmiyormuş gibi reformistler ortaya çıktı üstelik çok yakınımızda liege şehrinde bu haberi aldığımda derhal casuslarımı o şehre göndererek ağ kurmalarını emrettim yapılacak belliydi o kafirler cezalandırılmalıydı !
Savaşımızı bitirmiş lucca şehir devletini ilhak etmiştik bu sırada Osmanlı kafirlerinin macaristanda katliam yaptığını işittik..
Zamanı gelince kafirlere saldırdık
ve onları hak dine geri döndürerek bu reform merkezini yok ettik
Ardından biraz daha zaman geçtikten sonra Mantua şehrine saldırdık bu sırada Osmanlıların cenova için savaş açmasıyla fransızlar bu kafirler ile savaşmaya başladı ne yazık ki parisin kafir eline geçtiğini gördük
Bu savaşlardan para alarak çıkan Osmanlıların kolonyalizm teknolojisine ihtiyacı olduğunu keşfettik her ne kadar kafir olsalarda para paradır diyerek bu teknolojiyi satmaya başladık.
Kısa bir savaş ile Floransa ele geçirildi
Ardından hemen Savoy dükalığına saldırmaya karar verdim ordu kampımdayken kalbim ağrımaya başladı sanırım ölüm beni çağırıyor..