19-05-2018, 21:33

Fas-Memlük multiplayer oyunu, müttefiklerim Memlük, İngiltere, Mali. Vasallarım Trablus&Tunus. Batı Afrika çok karışık bölge olduğu için Mali'yi müttefik aldım çok işime yaradı önümü açtı, dağınık devletlerden geriye bölgede Mali-Hausa-Katsina üçlüsü kaldı. İberya'da ise Kastilya Aragon tarafından küçülmüştü, Aragon Portekiz'le beraber iki güç halinde İberya'yı paylaşıyorlardı(müttefik degiller). Portekiz'in yanında İngiltere, Aragon'un ise Fransa vardı (Fransa katolik dininin koruyucusu olduğu için savaşına geliyordu.) Diğer arkadaşım Memlük ile Avrupa'ya tek başına kafa atmaya çalıştı neredeyse kaybediyordu ki paralı asker basarak ayakta kalmayı başardı. Bende ortalığın karışıklığından fırsat bilerek müttefiğim İngiltere ile beraber Aragon'a daldım ama bir anda İngilizlerin satışına uğradım, 50k ordum daha savaşın başında yok oldu, gemilerim de öyle.. Fransa-Aragon-Toscana-Savoy-Macaristan birden üzerime geldiler, işgale başladılar. İngilizler ayakta uyuyorken geç olmasına rağmen Fransa'yı işgale başladılar ama anlamadığım şekilde savaştan çekilip beni tek bıraktı. Arkadaşım Memlük sağolsun kendi başına tüm Avrupa'yı tokatladığı gibi birde benim cepheme yardıma geldi. Beraber benim topraklarımı kurtardık, Macaristan-Toscana-Fransa ile sırasıyla beyaz barış yaptık, Aragon tek kaldı. Savaş sonunda İberya'nın içlerine kadar girmiş oldum. Şuan amacım Endülüs'ü kurmak, Batı Afrika'yı tamamen kontrolüm altına almak. Daha sonra Amerika kıtasına doğru koloniciliğe ilerlemeyi düşünüyorum (ideasını açtım).