Bu oyunda katılımcılar ile aramızda bir ülke belirleyeceğiz. Bu ülkenin Generallerini ve şehirlerini aramızda dağıtarak Derebeyleri oyunu oynayacağız.
Örnek oyun bu konuda mevcuttur. Merak edenler bakabilirler.
Admin : Merco
İşleyiş:
-Savaşlar manuel veya otomatik yapılabilir. Fotolar paylaşılır. RP rica edilir.
-Savunma savaşı yapılabilecektir.
-Savunma savaşı yapılabilecektir.
-Gönüllü olarak gelen generaller kime gönüllü geldiyse o kişiye ait olur. ( Adoptionlar yani)
-Mevcut derebeyler öldüğünde bu generallerden biri o derebeyin varisi olarak devam eder. Veya Mevcut generalin kızıyla evlendirilerek elde edilen generaller de varis sayılır.
-Eğer bir derebey varissiz ölürse ordusu ve mevcut bölgeleri diğer oyunculara paylaştırılır.
Ekonomi
Her şehir 2000 net gelir getirecektir.
Her kale 1000 net gelir getirecektir.
Kudüs, Antakya, Kahire, Bağdad, İstanbul gibi şehirler özel olduğu için 3000 net gelir getirecektir.
Bu elde ettiğiniz para ölçüsünde bina yapabilir ve asker üretebilirisiniz. Her ürettiğiniz askerin, aldığınız paralı asker veya geminin, yaptığınız binanın fiyatını yazmak zorundasınız.
Oyundaki para dengesini sağlamak için ben her tur oyunda para düzenlemesi yapacağım. Varolan para herkesin hakkı olduğu için başkasının hakkını harcamamaya dikkat edin.
Yağmalarla kazanacağınız paraları harcamakta serbestsiniz.
Asker yetiştirme ve besleme
Yeni eklendi : Herkes başlangıç hakkı olarak 5 birim asker besleme hakkıyla başlayacak. Sahip olduğunuz şehir ve kaleler bu sayıyı arttıracak.
Her kale 5 birim askere sahip olmanızı sağlar. Yani 2 kaleniz varsa 10 birim askeriniz olabilir. Generaller dahil. Yani asker besleme hakkınız 10 artmış olacak.
Her şehir 10 birim askere sahip olmanızı sağlar. Yani 2 şehrinizi varsa 20 birim askere sahip olabilirsiniz. Generaller dahil. Yani asker besleme hakkınız 20 artmış olacak.
Kudüs, Antakya, Bağdad, Kahire, İstanbul özel şehirler oldukları için bu şehirler 20 birim askere sahip olmanızı sağlar.
Her tur sonunda kimin kaç askeri olduğunu ve kaç askere sahip olabileceğini yazacağım. Fazla olan askerleri sileceğim.
Oyunu oynama sırası
Katılımcılar :
1- Kudüs - King Baldwin @ZenderX
2- Tripoli - Tyre - Raymond of Tripoli @Consul of Time
3- Acre - Arsuf - Gerard the Crusader - Prince Guy @Feldmarschal
4- Ascalon - Kerak - Balain of Ibelin @turkish lokum
Şehirleri ve generalleri bu şekilde belirledim. Kendi aranızda becayiş yaparak değiştirebilirsiniz.
Richard the Lionheart oyuna geldiğinde duruma göre en zayıf olan kişiye geçmesini sağlayacağım.
Oyunu oynarken dikkat etmeniz gereken şey hepinizin aynı ülkeyi oynuyor olması. Kendi şehrinizle ilgilenip generalinizi hareket ettirdikten sonra end turn e basmayın. Oyunu olduğu gibi kaydedip buraya yükleyin.
Oyunda hepinizin istediği gibi savunma savaşları olacak. En son turu oynayan turkish lokum save dosyasını buraya atacak ve ben kontrol yapacağım. Kontrolden sonra end turn e ben basacağım ve turu geçeceğim. Eğer ki bir savunma savaşı çıkarsa bunun için save dosyasını buraya yükleyerek sıra kimdeyse o kişiyi etiketleyeceğim. O da save dosyasını yükleyip savaşı yapıp sonucu paylaşacak. Savaşlar istenirse manuel istenirse otomatik yapılabilir.
Oyuncular turlarını oynadıktan sonra admin turu gelir. Admin gerekli para düzenlemelerini yapar. Buradan belirtir ve bir sonraki tura geçilir.
Katılım herkese açıktır.
2- Tripoli - Tyre - Raymond of Tripoli @Consul of Time
3- Acre - Arsuf - Gerard the Crusader - Prince Guy @Feldmarschal
4- Ascalon - Kerak - Balain of Ibelin @turkish lokum
Şehirleri ve generalleri bu şekilde belirledim. Kendi aranızda becayiş yaparak değiştirebilirsiniz.
Richard the Lionheart oyuna geldiğinde duruma göre en zayıf olan kişiye geçmesini sağlayacağım.
Oyunu oynarken dikkat etmeniz gereken şey hepinizin aynı ülkeyi oynuyor olması. Kendi şehrinizle ilgilenip generalinizi hareket ettirdikten sonra end turn e basmayın. Oyunu olduğu gibi kaydedip buraya yükleyin.
Oyunda hepinizin istediği gibi savunma savaşları olacak. En son turu oynayan turkish lokum save dosyasını buraya atacak ve ben kontrol yapacağım. Kontrolden sonra end turn e ben basacağım ve turu geçeceğim. Eğer ki bir savunma savaşı çıkarsa bunun için save dosyasını buraya yükleyerek sıra kimdeyse o kişiyi etiketleyeceğim. O da save dosyasını yükleyip savaşı yapıp sonucu paylaşacak. Savaşlar istenirse manuel istenirse otomatik yapılabilir.
Oyuncular turlarını oynadıktan sonra admin turu gelir. Admin gerekli para düzenlemelerini yapar. Buradan belirtir ve bir sonraki tura geçilir.
Katılım herkese açıktır.