26-06-2018, 13:49
(26-06-2018, 00:53)yunus9998 : 1 yıldan fazladır bu oyunu oynuyorum. Yurt dışındaki arkadaşlar ile multi yapıyoruz genelde.
Şimdi bir kaç sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim(Sorularım multi için) Almanya için soruyorum;
1- Tank tümenlerinde organizsyon değeri ne olmalıdır ? (Ben genelde 30 yapıyorum)
2- Almanya için mobil mi yoksa blitz olarak ilerlemek daha yararlı olur ?
3- Tank tümenlerini nasıl düzenlemeliyiz ? ( Ben genelde 4 motorize ve geri kalanı tank olarak 40CW tamamlıyorum)
4- motorize tümen üretip kullanmak mantıklı mı ? Mantıklı ise nasıl bir şablon üretmeliyiz ?
5- Tank tümenlerini 2 farklı şablonda ayırıp birini soft diğerini hard atack olacak şekilde yapsak nasıl olur ?
1) Tank tümenlerinde 30 org. üzerinde olmak yeterli oluyor.
2) Blitz gidersen tanklarının breakthrough(+%20) değeri daha yüksek olur mobil gidersen piyadelerinin(+10) ve motorizlerinin(+25) org. yüksek olur.
3. bir seçenek olarak Airland Battle gidersen soft(%30)&hard(%20) attack bonusun olur fakat bu sefer de breakthrough Mobil ağacına göre daha düşük olur. Ben genellikle Mobil gidiyorum bunun da yegane sebebi geç oyunda mekanize kullanmam oluyor.
3) Mobile Warfare gittiğinde 5 Mot 14 Tank 2 SPAA oldukça işlevsel bir düzen. Superior gidersen Mot sayısını 8 e çıkarman gerekebilir yoksa org. düşük kalır.
4) Motorize tümenler hızlı gelişen cephelerde oldukça etkililer. Afrika ve Fransa cephelerinde defansif anlamda oldukça işlevseller. Özellikle İngiltere, İtalya ve Fransa mutlaka bu birlikleri kullanmalı. Bu birlikleri dar alanlarda sürekli reinforce yaparak kullanmak gerekiyor. Mesela Fransa savaşında Almanya Belçika üzerinden Lille şehrinin Güneyine yüklenir çünkü cephenin saldırma en müsait bölgesi burasıdır. 160 cw genişliğinde bir muharebe alanı. Burada bir gel git hattı kurulabilir. Motorizeler hızlı toparlanan savaşa da hızlı giren birlikler zayıflayan tümenleri geri çekip tazeleri sürekli öne sürerek daimi bir savunma kurulabilir. Aynı yöntem El Amain'de de kullanılır. Bu savunma sistemi tek başına ancak düşmanı oyalamak için kullanılabilir. Vurucu gücü olmadığı için gerektiğinde karşı saldırı yapabilecek müttefik zırhlı gücü yoksa hava desteğine bağımlıdır. Hava desteği de yok ise önünde sonunda çözülür.
Motorizenin güçlü alternatifi Mekanize tümenler ise tabur düzeyinde Med. Tanklara denk bir maliyete sahip. Fakat açık ara oyunun en verimli savunma birimleri. Amerika, Almanya ve Rusya gibi endüstri devleri en azından oyunun geç aşamalarında bu oyuncaklara yatırım yapmalı. Tanklara karşı adım adım savunma yapmak konusunda çok başarılı olan bu tümenler stratejik noktaları geçilmez hale getirebiliyor.
Ben her iki tümen tipini de 20w olarak kullanıyorum.
5) Şahsi stratejim büyük ülkelerle olabildiğince çok yönlü ve dengeli birliklerin hazırlanmasına yönelik. Büyük ülkeler olabildiğince sade bir ordu kurmalı ki savaş yoğunlaştığında 28 farklı lojistik eksiğiyle uğraşmak zorunda kalmasınlar. Buna ek olarak bu birliklerin cephedeki sevk ve idareleri de zorlaşıyor. Bu yüzden tek yönlü kuvvetlerin takımdaş minörlere bırakılması daha mantıklı. G. Afrika HTD yaparken Avustralya MSPG yaparak. Takımına iki uç görevde yardımcı olabilir mesela.