27-06-2018, 14:21
(26-06-2018, 19:46)yunus9998 : adm detaylı cevapların için teşekkür ediyorum.
1)5 Mot 14 Tank 2 SPAA önermişsin. SPAA medium mu yoksa heavy mi daha iyi olur ?
2) Motorize ve mekanize tümenleri savunma amaçlı öneriyorsun anladığım kadarıyla. Bende öyle yapıyorum 40CW Salt motorize/Mekanize kullanıyorum. BU doğrumu ? ve motorizlerinin içine 4 medium spg eklesek hem saldırı hem savunma için nasıl olur ?
3)Hem medium hem heavy tank ürettiyoruz. Heavy ile medium arasında soft attack değeri pek farklı değil ama hard attack çok fark ediyor
Bir şablonda full heavy (4-5 motorize) şekilnde diğer şamblonda 5 Mot 14 Tank 2 SPAA olacak şekilde 2 ayrı bilirk yapsak nasıl olur ?
Biri soft diğeri hard ağırlıklı.
4)art kullanmamayı önermişsin. Ben piyadelerimde 4 art+ gerisi piyade şeklinde (40CW) yapıyorum.
5)Rusya ile savaştayken rusları çok zor ittiriyorum ve bir süre sonra ittiremiyorum(Rus oynayan arkadaşımın 4000 saati var) Özellikle benim piyadeler rusları hiç yittiremiyor. Birde sarı ünlem oluyor arada.
1) Pek fark etmiyor elinde ne varsa kullanabilirsin. MedAA ucuza gelir ama tümenin Armor statlarını düşürür.
2)Spgli kıyma makinesi üretilebilir neden olmasın ben hiç kullanmadım, benim oynadığım oyunlarda savaş genellikle hava gücü ve zırhlı gücü etrafında şekilleniyor. Piyade hattı tutsun diye düşmanımızın üstüne fırlattığımız ucuz harcanabilir bir ünite tipi. En sık yapılan hata 1. Dünya Savaşı gazisiymişcesine piyadeyi merkeze koymak bu büyük bir yanlış. Bu oyunun temelinde hava ve zırhlı tümenler var piyade değil. Ana amaç rakip hava ve zırhlı gücünü eritmek olmalı bunlar olmadan piyade zaten kimsenin önünde duramaz.
3) Hem heavy hem med ürettiğin vakit med tanklarını rakip heavylere yem etmediğin sürece verim alabilirsin. MED hızlı,
Heavy tanklara karşı avantajlı bu avantajları doğru kullanmak gerekiyor. 2 Farklı tipte üretim yapmak üretim ve lojistik konusunda ekstra efor sarfetmene sebep olabilir. Üretimi iyi planlamak lazım.
4)Neden ? Piyadeyle saldırı yapmak gibi feci bir hata mı yapıyorsun veyahut rakibin böyle feci bir hata mı yapıyor? Karşında çıplak piyade olmadığı sürece arty kullanmak verimsiz oluyor.
5)Piyade savunma yapmak içindir saldırı değil. Cepheyi sabitlemek için pinleme saldırıları yapılabilir daha fazlası değil. Hem boşuna mp kaybedersin hemde anlamlı bir başarı elde edemezsin.
Ek not: Ben motorizleri 20w olarak kullanıyorum hiç 40 deneme fırsatım olmadı. İçlerine MTD MAA karıştırılabilir elbette.