03-07-2018, 16:22
(03-07-2018, 13:15)4S0S : brandanburg için nasıl mükemmel bir başlangıç yapılır onu anlatıyorum öncelikle saksonya ve bohemya'nın bizi rival atamaması gerekiyor onlar hem elektor hemde bizim ihtiyacımız olacak müttefikler diplomatlarımız sürekli onlarda olsun neumark eventi patladıktan sonra pomeryeya saldırıp kolberg ve stolp (isimlerini tam hatırlamıyorum en doğudaki 2 şehir) alınması yeterli olacaktır savaş esnasında eğer polonya totona girdiyse ilk savaşı bitirmeden direk ikinci savaşı açalım totonla savaştayken pomeryayla barış yaparsak savaşımız devam ettiği için avusturya bize toprak talebinde bulunmayacak çünkü o esnada yurt işlemleri tamamlanmış olur polonyanın işgal etmediği vilayetler hemen işgal edilip totomdan koparabildiğimiz kadar toprak koparılmalı daha sonra rusya ile ittifak yapılıp bohemya saksonya rusya ittifakı ile polonyaya dalınmalı bunlar açılış için iyi hamleler almanyayı kurucam diyorsan oyun başında hre içinde genişlemeni pek tavsiye etmiyorum eğer genişleyeceksen avusturya ile müttefik olup ilişkini +190 da tutasın ki senden toprak istemesin
Çok güzel bir taktikti. Ama eskiden :) Maalesef artık her oyunda bohemia rival ve Avusturya friendly tavır başlıyoruz artık... Tüm dlcler için söylüyorum bunu