06-07-2018, 02:13
eu iv çünkü zaman aralığı daha geniş. ve roleplay yapmaya daha uygun diye düşünüyorum(oynadığım oyunlarda rp yapmayı seven birisiyimdir). dış politika da daha iyi işleniyor aynı zamanda. ve tarihi olayları size çok iyi anlatabiliyor. mesela ilkokulda veya lisede tarih dersinde kapitilasyonlar anlatılırken, fransaya neden kapitilasyon verdiğimizi anlamayan bir insan bu oyunda bir kere osmanlı ile oynadığı takdirde kendisi de anlayacaktır mesela :)
hoi iv'in üstün olduğu tek nokta ise daha ayrıntılı birimler vs. bulundurması. onu da oyunun bir kaç yıllık kısa bir süreçte geçmesine bağlayabiliriz. bu kadar ayrıntıyı yaklaşık 400 yıllık bir süreçte geçen euiv'den bekleyemeyiz zaten şimdilik.
multiplayer konusuna girmiyorum bile. euiv'in multisinden aldığım keyifi pek az oyundan almışımdır bugüne kadar.
hoi iv'in üstün olduğu tek nokta ise daha ayrıntılı birimler vs. bulundurması. onu da oyunun bir kaç yıllık kısa bir süreçte geçmesine bağlayabiliriz. bu kadar ayrıntıyı yaklaşık 400 yıllık bir süreçte geçen euiv'den bekleyemeyiz zaten şimdilik.
multiplayer konusuna girmiyorum bile. euiv'in multisinden aldığım keyifi pek az oyundan almışımdır bugüne kadar.