22-09-2018, 13:38
Alıntı:Diğeri ise rönesans matbaa gibi reformlara çok geç ülkeme alıyorum, doğuda olmasına rağmen Osmanlı benden önce alıyor nasıl bu reformlar ben başlatabilirim ya da daha erken ülkeme sokabilirim.
Reformlarin ortaya cikmasi için belirli şartlar var. bu şartları sağlayabiliyorsan sende cikma olasılığı var.
Rönesans için başkentinin italya bölgesinde olmasi gerekiyor.
Kolonism için bir ada veya koloni devleti olmaman , keşif idea grubundaki Quest for new world ü açman ve Amerikayı keşfetmen şartları var.
her enstitü için hangi şartların gerektiğini enstitü ekranında ikonun üzerine geldiğinde görebilirsin.
enstitü yayılımını hızlandırmak için:
eyalet politikalarından enstitü yayılmasını seçebilirsin. +%33
stability + da olmasi
komşu bir bölgenin Rönesans a sahip olması (komsu bölgesi hostile ise yayılmaz ya da çok az yayılır, )
sehrine development basmak
Knowledge sharing (gelirinin %10u karsılıgı başkentine aylık +1 enstitü yayılır)
Alıntı:Avrupada fetih yapmaya başlayınca hemen koalisyon kuruluyor kazandığım savaşlardan 2 şehir alabiliyorum bu herkesde böyle mi nasıl dünya fetihi yapılıyor anlamadım
Agresif genişleme cezası genişlemeci devletler için oldukça büyük bir engel. bunu azaltmanin çeşitli yolları var;
%100 spy network : %10 ae azaltir
100 prestij : %10 ae azaltir
Papal Curia kontrolcüsü olmak : %20 ae azaltma
influence 4. ideadaki %20 Ae azaltma
ruler daki careful traiti %10
Age of discovery çağ bonusu %10 ae azaltma
Brandenburg traditiondaki %10 ae azaltma gibi mekanikleri kullanabilirsin.
Genişlerken dikkat etmen gereken birkaç şey var;
Savaşlarda 2.cil develtlerden toprak aldığında 2 kat ae cezası yersin
Aynı sekilde HRE torpagi alirsan yine hre devletlerine 2 kat ceza yersin.
HRE de free city alirsan yine 2 kat ceza yersin. bu hepsini aynı anda yapiyorsan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum :)
bunlara dikkat edersen daha hızlı genişleyebilirsin