Sohbet: RetroOyun Sohbetleri #2: "Game Boy Efsanesi"
Şimdi Game Boy öyle bir aletti ki Nintendo DS senelerce tozu dumana katsa da Game Boy 59$ inanılmaz ucuz market fiyatı ile yaşamaya devam etti. Yani Türkiye'de DS, PSP yada modern diğer el konsollarına nazaran 59$ lık bu alet geç gelmesine rağmen iyide satıldı. Özellikle Game Boy Advance SP denen şu kapaklı ve ufaktan DS'in prototipi gibi duran versiyon 2002-2006 arasında hipermarketler de peynir ekmek gibi satıyordu. En azından ben Bursa'daydım ve bir çok arkadaşım çevremde edinmişti. İzmir, Antalya, İstanbul gibi kentler de Game Boy pazarları bile kurulur olmuş vaktiyle.

Ben Game Boy son evrelerine yetiştim sayılır. Fakat elime aldığım her GB'de gördüğüm oyunlar genelde Atari'de oynadığım benzer oyunlar gibiydi. O dönemler benim hiç ilgimi çekmiyordu. Dandik çocuk oyunları gözüyle bakıyordum. Şimdiki aklım olsa ahh, aileme salya sümük belki 2000'ler başında aldırtırdım. Tabi ben o zamanlar 3D oyunlara kafayı takmıştım. GTAIII, CS1.6 yada NFS Underground o dönem ayağımı yerden kesiyor. 3D olmayan oyunlara oyun bile demiyordum. Şimdi 2018'de ne tuhaftır neredeyse hiç AAA oyun oynamıyorum ama gidip telefonumda ki GBA emülatörü ile Wario oynuyorum :)

Gameboy sahibi olamasam da bu kış çok niyetlendim. Aliexpress de klon GBA'ler var. Hatta en meşhuru GB BOY belkide milyonluk satış yapmıştır. 35 dolara şu aleti alıyorsunuz, içinde Game Boy için çıkmış 2500 kadar oyunla geliyor ve üstüne üstlük orjinal Game Boy'da olmayan ekran arka aydınlatma da var :)

https://tr.aliexpress.com/item/JRGK-GB-B...autifyAB=0

Buna benzer bir ürünü almaya çok niyetlensem de en sonunda sadece hatıra olarak bir Gameboy Classic beyaz almakta karar kıldım. Bu yüzden şu sıralar hala 50-100₺ ye çalışır GB Classic arıyorum :) 24 yaşımda Game Boy sahibi olacam inşallah :))
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
RetroOyun Sohbetleri #2: "Game Boy Efsanesi" - Yazar: napolyon94 - 25-09-2018, 17:23

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.