(02-10-2018, 21:01)fff7 : Çok genel bir soru olmuş trojan taraması yapabilirsin. Antivirüsler genelde trojanleri bulmaya yönelik araçlardır. Malwarebytes zamanında iyiydi şimdi nasıl bilemiyorum. Ccleaner ile gereksiz tmp dosyalarından kurtulmak fayda sağlayabilir.
Keyloggera karşı yararlı virtual keyboardlar piyasada ama ben olsam trojanı o programlara eklerdim. Yine de virtual keyboard kullanmak yaralı olabilir. Banka sitelerindeki keyboardları da kullanabilirsin. Kredi kartı numarasını girerken tamamını bu keyboardlardan girme. Bir kısmını klavyeden yaz bir kısmını sitedeki(varsa) klavyeden yaz bir kısmını başka bir keyboardtan yaz. Tamamen işe yarar garantisi veremem tabiki.
Esas önemli olan kullandığın programlara dikkat et. Şifrelerini sıkça değiştir. Firewal kullan. Sistemini temiz tut. Programların updatelerini yap. Ccleaner ve malwarebytes kullan. Sürekli çalışan antiviruslere tiltim ondan bu tavsiyeyi veriyorum.
Teşekkür ederim. Malwarebytes ne demek? Firewal olarak Windows Defender'ın sunduğu Firewal'ı kullanıyorum güvenli olur mu?Keylogger olup olmadığını nasıl anlarım?
Je freier Maerkte sind, desto freier sind die Menschen