22-11-2018, 21:46
(22-11-2018, 21:32)iberkay : Büyük kolonici güçleri de blob yaptığını sanmıyorum kuralın.Çünkü Afrikada ki topraklar da region sınırına dahil edilmiş.Benim tercihim İngiltere ve ben oynayacak olursam 3 hakkımdan 1 ini bile kıyıdaki 2-3 toprağa kullanmak istemem.Belki 4 e çıkınca 1 tane kullanılabilir orada.Burada bence kolonicileri daha çok Amerika ya sıkıştırmışlar.Özellikle denizaşırı imparatorluklar niye görmüyoruz diye yakınanlar şu andan itibaren hiç göremezler.Tc lerin region a dahil olmasıyla kim Hindistan, Malezya veya Çin den toprak alabilecek.Demek istediğim kolonici ülkelere de vuruyor bence kural.Katkısı şu olabilir ama blob ülkeler olan Osmanlı, Timur gibi ülkeler çok güçlenemeyeceği için daha güçlü gözükebilirler.Bu kural ancak Portekiz e yarar.Tam Portekiz lik oyun.
İdea kuralı hoş olmuş bu arada.Yalnız tam balance oturmamış gibi.Poliçe ve idea özellikleri olarak ya full disiplin ya full morale teşvik edilmiş oyuncular, yarı yarıya bölünebilirdi diye düşünüyorum.
problem şu ki berkaycığım britanya tek region ve koloni bölgeleri de vassal sayılıyor. yani sen istediğin kadar koloni kurabilirsin koloni devletini kur diğerine geç.. böylece yanına 2 tane daha fethedebileceğin region kalıyor. bunları da afrika için kullanabilirsin ..veya hindistan veya fransa bu sana kalmış. bu açıdan düşünürseniz daha iyi anlamlandırabilirsiniz.. kolonilerden gelen geliri ise hiç hesaba katmamışsınız..öte yandan region kısıtlaması gelen diğer devletler ise developmentlerine ve kısıtlı sayıdaki statelerine güvenmek zorundalar.. neyse ben zaten oyunda yokum o yüzden çok da uzatmak istemiyorum.