05-12-2018, 01:17
Великое княжество Московское

Moskova knezliği olarak 1447'de henüz ülkede belirgin bir yönetici yokken polonya ve lehistanlı sapkınların birliktelik kurup ortodoksluğu yok etmek amacıyla bize savaş açtığını gördük.Hazırlıksız yakalandık ve kötü başladık ama knezimiz kontrolü ele aldı ve düşmanı ağır kayıplar verdirtip püskürtük.Ülke felaketlerle çalkalandı,ekonomimiz borçlara yığıldı,küçük prenslikler bile bizle alay ediyordu.Ama tüm o sıkıntılı günleri atlattık ve hordeleri cezalandırdık. Daha sonraları Polonya ve litvanya zaten harap haldeyken düşene vurulmaz deyip dokunmadık. Daha sonra büyük bir ordu seferber edildi ve İskandinav seferinde düşmanı darmadağın etmiştik.Her şey yolunda giderken norveçte dağda kurulu kale kuşatılırken tüm imkanlarımızı seferber etmemize rağmen o kalenin %70 teslim olmalarını beklerken inanılmaz bir direnişde bulundular. Tüm iskandinav ordusu bizi orda yakaladı ve imha etti. Knez cesurca savaşmasına rağmen hayatını kaybetti ve çok genç yaşta varis birakmadan öldüğü için ülkede birden her şey tersine döndü.Meşrutiiyet kalmadı, isyanlar patladı.Yine de her şeye rağmen yeni knezimiz dağılan ordumuzu toparladı ve tüm işgalcileri ve isyancilari def etti en azından zengin neva bölgesini almış olduk.Pek yakında tüm rusyanın efendisi olduğumuzu ilan ederek knezimizi TSAR ilan edeceğiz
Not=Arkadaşlar millet bana soruyor noldu diye olay bu yani.Her şey harikaydi %35 war score vardi o kale de düşmüş olsaydi gelen ordu -2 yiyecekti ben değil.Çok emin oldum %70'i görünce.Ama öyle olmuyormuş.Her şey bir anda boka sarabiliyormuş bunu da görmüş olduk.Yani 20 defa o senaryo tekrarlansa eminim böyle olmazdi.Ama sağlık olsun olan manpowerimize oldu.