05-12-2018, 02:06
(Son Düzenleme: 05-12-2018, 02:10, Düzenleyen: Royal Guard.)
(05-12-2018, 01:34)Voidian : O değişime ödediğin ücret farkı elindekini 2. elde satıp istediğin kartlı notebooka alma farkını kapatıyosa attığın taş ürküttüğün kuşa değmiyodur, daha açık nasıl anlatabilirim bilmiyorum.
Kimsenin bir şey bilmediğini iddia etmek için çok ciddi bir bilgi birikiminin olması gerekmiyor mu @Sübaşı ? Ben önerimi notebookun 2 yıldan uzun süre kullanılacağını varsayarak yaptım ki muhtemelen de alıcının hedefi budur. 1-2 sene sonra 30 yerine 25 fps alınca o küçümsenen farkın önemi kavranır, zira 1050 de 1050ti da sınırlarda dolanan kartlar. Genelde paradox oyunları oynarım dense de zamanla mutlaka yeri geliyor şu yeni bf oyunu nasılmış bir bakayım, arkadaşlar çağırdı pubg gireyim deniyor. Yoksa paradox oyunları için ne 1050ti ne 1050 almadığını herkes bilir, fakat işlemciye özellikle tek çekirdek performansına dikkat etmek lazım.
Son olarak, evet arada 900 lira bir fark var ama 4.700 TL veren fakir 5.600 TL veren zengindir algısı bana tuhaf geldi.
Forum ortamları akıl bulandırıyor. Önüne gelen şu olmazsa olmaz bu olmazsa olmaz diyerek kendi için istediği özellikleri yardım bekleyen kişiye sunuyor. Bu yüzden fiyat yüksele yüksele Ferrariye varıyor. Ben 1050Ti ile PUBG yi son ayarda açabiliyorum. BF 3 daha hiç oynamadım ama eminim en kötü son ayara yakın ayarda açarım. Bilgisayarı alalı 1 seneden fazla oldu şu ana kadar hiçbir oyunu "orta" ayarda bile oynamadım hep yüksek ve üzerinde oynadım. Bu kartlar sınırda falan değil bence şu an çıkmış olan oyunlar için gayet yeterli kartlar. Her ikisinide kullanmış biri olarak kendi gözlemlerime dayanarak söylüyorum bunu. İnternette yazan sayıların ne anlattığını bilmiyorum. Yani teoride ne anlatılıyor bilemiyorum ama uygulamada durum böyle.
Bu arada 900 TLlik fark gayet çok. Bu meblağı küçümseyecek kişi zengindir. 4700 olan laptop ıvır zıvırıyla (vade farkı, mouse, çanta vs.) 5000 TL olur 5600 olan laptop 6000 olur. Eh madem 6000 liraya çıkabiliyoruz çok değil 1000 liralık bi fark daha koyalım 7000 liralık bilgisayara bakalım ? 7000 liralıklara bakabiliyosak 1000 daha koyup 8000 liralıklara bakalım ? Bunun sonu yok.
Bu adam burda senin önerdiğin bilgisayarı bu laptop iyimidir diye sorsa eminim "yaww 1050 li şeylerde çok kötü sen en az 1060 lılara bak" yazardı birileri. Birçok forumda bu konuyla alakalı birçok konu açtım hepsinde durum böyle. Yazdıklarımı kişisel algılama yani ben 2 iletimdede sana kasten bişey demedim genel durumdan bahsediyorum.
(05-12-2018, 01:40)Semavi7 : @Sübaşı çok teşekkürler hocam. İşletim sistemi içinde key alıcam. Şu an oynadığım oyunlar boyut olarak küçük olduğundan bana yeter sonra param olduğunda hdd almayı düşünüyorum. Bakalım nasip. Sizin önerebileceğiniz bir makine var mı?
Monster şu sıra piyasada en ucuza en iyi performansı veriyor diye biliyorum. Ama araştırmak lazım, gidip Vatan bilgisayarı falan gezip fiyatlara iyice bakmak lazım. Ben 2 sene araştırdım kafam bulandı sonra gittim hiç aklımda olmayan,hiç araştırmadığım HP laptopu Vatanda çalışan kişilerin önerilerine dayanarak aldım ve 1 senedir aşırı memnunum umarım hep memnun kalırım.
Ha birde Vatan Bilgisayarda ara sıra KDV indirimi oluyor. Baya indirim yapıyolar, o günleri beklemeni öneririm.