06-12-2018, 00:17
(05-12-2018, 04:57)Awake : Bu sorunun basitçe şu daha iyidir şeklinde verilebilecek bir cevabı yok, Türkiye'de internet %50 sağlayıcıya bağlıysa, %50'de şans işidir, oturduğun yerde fiber/adsl altyapı hangi sağlayıcıya aitse onu seçmek biraz daha mantıklı, nedeni ise sorun yaşadığın durumlarda hangi sağlayıcıyı kullanırsan kullan altyapı kime aitse kullandığın sağlayıcı o firmayla iletişime geçerek sorunu düzeltmelerini "rica" ediyorlar, doğal olarak bu büyük aksaklıklara ve sorununun çözülememesine sebep olabiliyor.
Yıllar içerisinde TTNet, Superonline ve Kablonet kullandım, en çok sorunu TTNet'de, en az sorunu ise Superonline'ın cipon dedikleri fiber kablonun direk evin içine geldiği altyapıda yaşadım, Kablonet ise genel olarak fena değildi, "bence" en mantıklı karar yaşadığın yerde altyapı kime aitse o sağlayıcıyı kullanmak.
Altyapının kimin olduğunu nerden öğreniriz? Benim bildiğim bi TTNET bide Superonline'ın kendi altyapıları var. Diğer şirketlerde TTNET altyapısını kullanıyor diye biliyorum.
Valla Dsmart Net 12 yıldır beni hiç üzmedi. Geçen seneye kadar benim AKK sorunum bile yoktu. Deli gibi gece gündüz yüklemeler yapardım kotayı çok çok aşardım yine de hızım kota aşılmamış gibi yüksek kalırdı. Ne zaman D Smart'ın TV üyeliğinden çıktım ve o arada da modemi yeniledim o zaman AKK yemeye başladım. Artık TV üyeliğini iptal ettiğim için midir yoksa modem değiştirdiğim için açığa çıktığımdan mıdır bilemiyorum.
Ama son 1.5-2 aydır aşırı yavaşlama var. Sebebini çözemedim bi türlü. Sanırım yine diğerlerine güvenmeyip 12 yıllık yoldaşla devam edicem.
(05-12-2018, 17:39)fff7 : 2 ay önce turk telekom kampanyamız bitti. Yeni sözleşme gönderdiler kargoda imzalayıp kopyasını gönderdik. Bu ay böyle bir sözleşme imzalamadiklarini iddia ettiler. 2 ay kampanyasız fiyattan ücretlendirildi. Elimde sözleşme nüshası var seri numarasını falan veriyorum yok diyorlar. Hiz konusunda çok problem yasamamistim ama şu an evde internet yok. Rezalet.
Turknet fiber altyapısı olan evime VDSL gönderdigi için tercih etmiyorum. Şu an bende arayislardayim.
Fiber altyapısı olan bir binada ADSL veya VDSL hizmeti olmuyor diye biliyorum ? Yani ya fiber net oluyor yada ADSL(ve VDSL) oluyor diye biliyorum yanlış mıyım ?
(05-12-2018, 23:10)Fire :(05-12-2018, 02:28)Sübaşı : Geçen sorunla ilgili şikayet yazdım ertesi gün aradılar kendilerinde bi problem olmadığını problemin bende olabileceğini (kablolar, modem vs.) söylediler. Ama sanmıyorum. Kabloları veya modemi değiştirmedim, durduk yere bir anda bu kadar ciddi bir düşüş yaşatacak birşey olmaz yani.
Sizce hangi internet sağlayıcısı yeni sistemde daha iyi iş yapar ? Hangisini önerirsiniz ? Hangisini kullanıyorsunuz/kullandınız ve memnun musunuz ?
Sen modeme girip SNR margin ve Attenuation değerlerini öğrenmen gerekiyor snr 6 dan aşağı veya yakınsa alt yapında sıkıntı vardır Attenuation ise ne kadar düşük ise o kadar iyi (santrale olan uzaklık gibi düşün ) özellikle snr margine bakman gerekir bu değerleri modem arayüzünden ulaşabilirsin
Bunun dışında adls kullanıcısısın adls kullanıcı da benim bildigim söz ttnetindir çünkü alt yapı türktelekomun tabi süper bir hizmet vermiyorlar ama diğerlerine göre bir tık daha fazla destek alırsın
Herkes yazmış altyapını araştırmalısın etrafında fiber bir altyapı var ise buna geçmen mantıklı ayırca istanbul dışında özellikle ege tarafında oturuyorsan air fiber (çanak internet) gibi farklı bir sistem de mevcut f/p olarak gayet güzeller
eğer baktın başka alternatif yollar yok şuan sanırsam 8 sınırsız net 44 liraya netspeed veriyor ona geçebilirsin (basit firma sorun olduğunda çözülmesi zor olur ama bu fiyatta tahatüdsüz daha iyisini göremedim )
DSL Hızı(Kb/s):
8191
797
Ulaşılabilir Hız(Kb/s):
16108
1098
SNR Sınırı (dB):
18.4
18.2
Hat Zayıflaması(dB):
22.5
12.3
Güç (dB):
19.0
12.0
SNR dediğiniz değerden oldukça yüksek. Sorun altyapıda değil o halde. Peki nerden kaynaklanıyor olabilir ? Bir anda bu kadar yavaşlamasının sebebini bulamıyorum. DSmart yetkili servisinin tavsiyesi üzerine kablolarıma falan baktım hiçbirinde herhangi bir hasar falan göremedim. Eskidiği için yavaşlamış olabilir belki ama eskilik bir anda yavaşlatmaz, yavaş yavaş yavaşlatır diye tahmin ediyorum.