27-12-2018, 00:55
(27-12-2018, 00:30)Alduin :Evet öneriden kastım buydu teşekkür ederim. Dragon land adı şimdilik koyduğum bir isim bütün idarelik koyduklarımı değiştirip ölmüş bir dilden " muhtemelen Sümerce olur " alıcam.(26-12-2018, 23:41)astrofizikist :(26-12-2018, 23:36)Filsuk : @astrofizikist
Misal şu kısım:
Aşırı yapmacık duruyor.
Mit yaratmak istiyorum o kıtada. Atıyorum ejdere tapıcaklar vs. Ve nehirler, şehirler, devletler, denizler vs yaptığım zaman yapmacık gelmez diye tahmin ediyorum. O kıtanın adı zaten dragon land.
Dragon land adı falan bence kötü. Daha kendine has birşey olmalı. Böyle itici duruyor.
Mesela romanının kendine has bir özellikleri olsun.
Benim aklıma gelenlerden mesela bence o kıtanın öteki diyarlarında (yani bilinmeyen yerlerinden) Yağmacı, vahşi, orka benzeyen canlılar gelip bu kıtaya saldırmalı. (Akgezerlerden daha farklı bir serüven mesela)
Mesela bu yağmacılar vahşiler bu kıtaya saldırsınlar ve herkes parça parça devlet halindeyken birlik olamayıp tüm kıta bu vahşilerin işgaline uğrasın ve bu vahşi orka benzeyen canlılar zülum etsin insanları öldürsün tecavüz etsin. Bu nedenle bir kısım insan bu zülumden kaçarak dağlara sığınsın orada bir küçük imparatorluk kurup bu yaratıkları kıtalarından silmek için planlar yapsın. Bu sırada çeşitli entrikalar olaylar vesayre olsun. Mesela kıtanın çöl bir bölümü olsun burdada yaşayan insanların bazılar zülme uğramamak için çöl dağlarına vesayre kaçsınlar ve orada büyük bir açlıkla karşı karşıya olup yamyam olsunlar birbirlerini yesinler ve sen bu vahşeti kaleme al. Ardından bu insanlar çok daha vahşileşsinler ve kabile olsunlar.
Hikaye devam etsin ve onlarca olayın olması bir çok savaşın yaşanması çeşitli efsanevi olayların gerçekleşmesinden sonra kıta bu canavar vahşi varlıklardan arındırılsın ve ardından hikaye örgüsü farklı bir yoldan devam etsin.
Bu varlıkların nerelerden geldiğini öğrenebilmek adına ve onların nerde yaşadığını öğrenebilmek adına büyük bir filo kurulsun ve bu filo uzun bir macera arayışına çıksın.
Bu maceralarında çok olağanüstü durumlarla vesayre karşı karşıya kalsınlar. Bla bla bla :D Acaba ben roman falan mı yazsam ki :D