Game of Thrones Tarzı Roman Yazıyorum
Asoiaf okuyup diziyi daha fazla beğenen birine ilk defa rastladım. Fantastik bir esere gerçeklikten uzaklaşmış yorumunu ilginç buldum.
Ne kadarlık bir uzunluk planlıyorsun ? Tahmini kafanda ki kurgunun muhtemel uzunluğu ne kadar ?
Konsept olarak Asoiaf kullanıldığından seride biliyorsun çok fazla sembolizm, forshadowing, tarihi olayları kullanma, mitolojileri kullanma gibi şeyler var. Senin romanı yazarken nasıl bir yapı kurmayı düşünüyorsun ?
Böyle bir kurguda tarihi arka planı iyi kurgulanmak gerekir. Bununla beraber coğrafyanın da doğal durması gerekir. Tarihi arka planın coğrafyaya uyması çok ayrı bir şey Asoiaf'ta Westeros'un kuzeyi ve güneyi ile ilgili farklılıklar burada en iyi demek istediğim şey olacak mesela kuzey güneyden bir işgal yememiş Andallar kuzeye çıkamamış felan niye coğrafyası nedeniyle boğazın Kuzeyi koruyan bir kalkan durumunda olmasından gibi gibi çok örnek verilebilir. Bunlara dikkat etmeni öneririm. Haritaya baktım arkadaşlar haklı bazı eleştiriler yapmışlar. Mesela yükseltiler, ormanlar, çöller, nehirler, adalar, konumlandırılırken biraz doğallığa dikkat etmek gerek. Genellikle çok adanın yakın bulunduğu yerler sular altında kalmış yükseltiler, birbirinden ayrışmış bölgeler gibi şekillerde oluşur. Asoiaf'ta Dorne ile Essos'u zamanında birbirine bağlayan kırık kol bölgesi gibi, Varlyria felaketi gibi fantastik şeyler kurgulayarak coğrafyasını şekillendirebilirsin.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
GAME OF THRONES TARZI ROMAN YAZIYORUM - Yazar: Alduin - 26-12-2018, 23:00
GAME OF THRONES TARZI ROMAN YAZIYORUM - Yazar: Aytaç - 26-12-2018, 23:02
Game of Thrones Tarzı Roman Yazıyorum - Yazar: Alduin - 27-12-2018, 00:30
Game of Thrones Tarzı Roman Yazıyorum - Yazar: fodunkiran - 27-12-2018, 03:40
Game of Thrones Tarzı Roman Yazıyorum - Yazar: Duman - 27-12-2018, 04:12
Game of Thrones Tarzı Roman Yazıyorum - Yazar: jax61 - 28-12-2018, 21:20
Game of Thrones Tarzı Roman Yazıyorum - Yazar: fff7 - 28-12-2018, 21:31

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.