21-01-2019, 13:29
3 arkadaş mpye başlamıştık. Diğer iki oyuncu Tötonlar ve Osmanlı'ydı. Töton olan gelişigüzel savaş açtığı için ilhak edildi. Osmanlı ise yeni oyuncu olduğu için savaşlarda başarısız oldu ve her komşusu tarafından gittikçe küçültüldü. İkisi çıktıktan sonra EU4'te ilk kez düzgünce büyük bir Avrupa ülkesi oynadım Fransa olarak. Deneme yanılma yöntemini bolca kullandım. Beni düzleyen Burgonya oyunu eski saveden açtıktan birkaç gün sonra bölündü. İngiltere ile ise toplam 4 kez savaştım.
İlk ikisinde başarılı şekilde Anakaradan atıldılar. 3.sünde ise çıkarma yapmaya çalıştığım için ragequit attım. 4.defada ise kocaman bir donanma kurup askerleri müttefik İskoçya'ya konuşlandırıp İngiltere'yi işgale başladım. Bu sırada İskoçlar İngiliz ordusunun tamamını İrlanda'ya çekti ve araya donanma blokajı kurup rahatça İngiltere'yi işgal ettim. Savaşın hemen ardından sonuç bu. 4 müttefikim var: İskoçya,Kastilya, (PU almayı düşündüğüm) Provence ve Polonya Bu arada idealarım quality ve economic ideaları.
İlk kez Fransa hatta büyük Avrupa ülkesi oynayan biri olarak iyi gelişebilmiş miyim?