Kuzey Seferim bütün ihtişamı ile devam ederken kuzeyli barbarlara karşı saldırıya geçmeden önce ajanımı düşmanın arasına yolluyorum.
Barbarlara karşı yaptığımız pusu ne yazık ki kötü hava koşulları yüzünden pek lehimize başlamasa da Romalı vatandaşların akıttığı kanlar savaşı kazanmamı sağladı. Senato ne yazık ki bu başarının devamını getiremezsem kayıplarımdan boğazıma çökecektir. Tabi ele geçirdiğimiz 456 esiri Roma'ya köle olarak yollamamız elbette sabırlarını biraz gevşetecektir.
İyice yıpranan ordumu şimdilik Cenova'da dinlendirmeye karar veriyorum. Roma'dan gelen takviye birlikleri yeterince arttığı vakit, düşmanın boğazına çökeceğim.
Barbarlar diplomat daha yeni yeni Romalılaşan Ceneviz'deki villamda beni rahatsız ediyor ve önümde diz çöküyor. Dediğine göre barış karşılığında kabileleri Roma'ya bağılı olacakmış. Tabi ki de tekliflerini ret ediyorum. Zira ben başladığım bir işi asla bitirmeden bitirmem.
Birkaç mevsimlik bekleyişimizin ve Alalia'dan gelen II. Lejyon İtalica'dan takviye ettiğimiz birkaç birliğin ardından barbarları inlerinde basmaya gidiyoruz.
Bütün birliklerimiz ile düşman surlarını sadece bir yerden vuracağız.
Cesur Romalı Vatandaşlarımız barbarların inlerine ilk girme onuruna kavuşuyor.
Vahşi barbarları surlarından söküp atıyoruz.
Ahşaptan ve mimari zevkten zerre eser barındırmayan barakalar yüzünden askerlerimiz istedikleri gibi savaşamıyor. Bu yüzden arkalarından dolanmaya karar veriyoruz.
Ciritçilerimizi de düşman inine sokuyoruz.
Düşmanın son umudu olan birkaç birliği de çevirip yok ediyoruz.
Düşmanı çevirip yok ettikten sonra ise şehir meydanına sert ve emin adımlarla giriyoruz.
Düşman generaline karşı geriye kalan birliklerimiz ile ilerliyoruz.
Ve düşman komutanı da öldükten sonra şehir bizim oluyor.
Savaşım sayesinde strateji uzmanlığım daha da artıyor.
Sıradaki hedefim Padova için ajanımı yolluyorum. Lejyonum belki oldukça ağır yararlar aldı. Ama onlar da gerçek bir asker gibi yaralarını sarıp düşmanı öldürmeye devam edecekler.
Medhlan Romalılaşmaya başlıyor.
Yeni feth ettiğimiz yerler ve bahsetmeye gerek bile duymadığım ticari ve iktisadi geliştirmelerim sayesinde gelişen ekonomim sayesinde I. Lejyon Italica'yı daha da büyütüyorum.
@Gurt