27 - 32 Turlar Arası Gelişmeler
VI. Lejyonumuzun generali Marcus Junius Brutus düşmanı geri çekilmeye zorlamak için oldukça garip bir hamle yapıp Octuduron Kasabasını savunmasız bırakıyor.
I. Lejyonumuz hızlı bir şekilde barbar şehirlerinin fethine devam ediyor.
Roma'nın şanı bütün dünyaya hızla yayılmaya devam diyor.
Kuzeyli Barbarlara odaklanmak için nispeten daha medeni sayılan Pön ve Yunanlılar ile belli bir tazminat karşılığında barış imzalıyoruz. Umarım gelecek yıllarda deli gibi önüme gelene savaş açmamam.
Buna her ne kadar çaresiz görünse de başkentinde iki tam ordu tutan Kartaca da dahil.
Dış ilişkilerde dengeyi bulmaya çalışırken ülkemizin içindeki huzursuzluk ve isyan dalgasının kuvvetlenerek yayıldığını öğreniyorum. Olası bir isyan için Lejyonlarımı hazırlamak dışında bir şey yapamasam da belli bir bedel karşılığında senatodaki Junia ailesinin sadakatini belli bir süreliğine satın alıyorum.
Medhlan'ın düşüşünden sonra Cenova'daki asker alımını arttırmaya devam ediyorum.
II. Lejyondan sonra Roma'nın en gözde lejyonu olan I. Lejyon barbarlar tarafından saldırıya uğruyor. General Gaeus ise elbette geri çekilmeyi ret ediyor. Bir Romalı asla savaştan kaçmamalı.
Düşmanın büyüklüğünü hesaplanarak orduyu bir kafesi andıracak şekilde düzenlendi. Süvariler ise kafesin dışında tutuldu.
Süvariler düşman elebaşını tek başına yakalamayı başardı.
Genral kafes düzenini bozarak düşmanı çevrelemeyi uygun gördü. Süvariler ise hala düşman elebaşının tepesinde.
Çevreleme işe yarıyor ve düşmanın barbar çapulcuları bir bir kaçmaya başlıyor.
Düşman kararsızlık ile bir kaçıp bir gelirken savaş ilk kez lehimize dönmeye başladı.
Ve barbar elebaşını öldürmemiz ile beraber barbarların morali tekrar gelmeyecek şekilde yerle bir oluyor.
Gelecekte torunlarımızın çocuklarına gururlanarak anlatacağı savaşın sonunda esirleri öldürüyor ve orduyu tekrar ikmal etmek için en yakın Roma şehrine geri çekiliyorlar.
Ne yazık ki generalinin aptallığı yüzünden mahvolan VI. Lejyonun kaderi I. Lejyonun ki gibi olmuyor.
Medhlan yeni kurulan VII. Lejyon tarafından barbarların elinden kurtarılıyor. Şükranlarımın bir simgesi olarak ise Bilgelik ve Savaş Tanrıçası, Minerva'ya adanmış bir sunağın inşaat edilmesini emrediyorum.
Barbarlar bu sefer Kralları ile beraber bir kez daha Roma topraklarını gasp ediyor.
Senatonun ricası üzerine bir filo daha kuruyorum. Gelecekte bu filoyu daha da büyütmek gibi planlarım var.
Mevsimler süren bir deniz yolculuğun ardından en sonunda bizzat kendim Barbarlara karşı savaşmak için Tolosa'ya geldim. Burdigala'yı kuşatan Barbar Kralı yok etmeliyim.
Utkumuzun tadını çıkartamadan hain ve aşağılık Junialılar tahtıma karşı küçük çaplı bir isyan başlattı. En ağır şekilde cezalandırılacaklar.
32. turun başında Şanlı Roma sınırları.