(01-03-2019, 13:32)napolyon94 : Japonya ile oynadım. Yine eskisi gibi oynadım, gram takıt sıkıntısı çekmeddim. Varlığını bile hissetmedim yakıt rezervinin. Üzdü biraz.
Multiplayer'da hissetmedi isen iyi ancak Singleplayer'da zaten yapay zeka baya hatalı oynuyor. Strike pozisyonunda bekletip sadece yapay zeka gelince vursan sıkıntı çekmezsin ama MP'de ABD adaları bloke altına uzun süre aldığında adalara ulaşmaya çalışırken bile petrol sıkıntısı çekilebilir.
Edit: Ayrıca Strike Pozisyonu sadece savunmada mantıklı duruyor eğer düşmana karşı baskı ya da deniz bölgesinin kontrolünü istiyorsanız donanmanızın orada durması lazım.
(01-03-2019, 13:12)perverende : Yakıt sisteminin almanya ve japonyayı dolaylı yoldan nerflediği zaten konuşulan bir konu. Henüz çok az oynadım nasıl dengelenmiş bilmiyorum, paradox düşünmüştür o konuyu herhalde. Sentetik petrol üretimi çok daha önemli bir konu haline geldi.
Evet sentetik aşırı değerli şu anda. Hem rafineriler hemde araştırmaları petrol'ü baya güzel yandan etkiliyor. İngiltere bile olsanız rafineriye özen göstermeniz gerekiyor bence (İngiltere donanması + Hava Kuvvetleri derken orda da güzel bir petrol harcaması var ama ingiltere ile çok rahat idare edebileceğiniz bir konu Japonya'ya göre )
Yakıttan kısmak için okyanuslarda sürekli donanma olmayacak buda güzel bir durum bence gerçekçilik adına.
Edit: Sürekli Hoi 4 oynayan yayıncılarda USA ın aşırı güçlü kaldığını ve MP de Allies'ın çok önde olurtacağını düşünüyor açıkcası. (Axis uçak uçuramayabilir yakıt olmadığı için )