06-03-2019, 16:24
Girit ve Kıbrıs'ın bölünmesini gerektirecek bir durumu yok bana göre Sardinyayı bölmeleri ve Balears adalarını ayırlmalarına da fazla gerek yoktu sonuçta 2 tane 3 devlik toprak olmasıyla bir tane 6 devlik toprak olması fazla bir fark oluşturmuyor. Stratejik bir derinlik katmayan bölgeler buralar. Oyuna bir çok province eklediler bir çok yamada mesela dharma ile beraber hindistanı çok değiştirdiler.Ama oyunun mekanikleri bazı noktalarda bu dengeyi oluşturmaktan yoksun. Oyunda mesela rusyada 3 devlik 10 tane ortadox province alıyorsun sürekli isyanlarıyla uğraşmak zorunda kalabiliyorsun isyan mekaniğinde dev miktarı sadece çıkacak orduların miktarını etkiliyor ama province miktarı isyanın çıkış ihtimalini oluşturan temel unsur. Yada büyük bir ülkede - staya düşüyorsun bir anda onlarca province de ufak unrestler çıkıyor noble isyancısı çıkıyor 80-90k onu bastırınca o kadar province de 10 yıl boyunca isyan derdin olmuyor. Bu gibi tasarımsal sıkıntıları olan bir durumdayken provincelerin sayısının artması o kadar iyi bir şey değil stratejik derinlik sağlayabiliyor fakat bu gibi province sayısının fazla olmasının dediğim gibi sıkıntıları olabiliyor.
Mesela bir 10k ordusu olan ülkeyi elegeçirdikten sonra orada 30k lık isyancıların çıkması da benzer bir tasarımsal sıkıntı. Mesela başka bir tasarımsal sıkıntı kıbrısı bölerlerse trade liglerine giremeyecek kıbrıs çünkü tek province değil. mesela bunu dev miktarına bağlamak yerine province bağlama seçimlerinin farklı sonuçları oluyor. Bu arada ben provinceleri bölmelerine karşı değilim ne kadar çok province o kadar derinlik fakat bunu diğer konuları bozmadan yaptıklarında güzel bir sonuç oluyor.
Mesela bir 10k ordusu olan ülkeyi elegeçirdikten sonra orada 30k lık isyancıların çıkması da benzer bir tasarımsal sıkıntı. Mesela başka bir tasarımsal sıkıntı kıbrısı bölerlerse trade liglerine giremeyecek kıbrıs çünkü tek province değil. mesela bunu dev miktarına bağlamak yerine province bağlama seçimlerinin farklı sonuçları oluyor. Bu arada ben provinceleri bölmelerine karşı değilim ne kadar çok province o kadar derinlik fakat bunu diğer konuları bozmadan yaptıklarında güzel bir sonuç oluyor.