Ordunun ve babamın desteğinin ardından tahta çıktıktan sonra yönetim açısından herhangi bir problem yaşamasamda derhal kendimi kanıtlamam gerektiği oldukça bilinen bir meseleydi. Meşruluğumun düşük olması açısından yaptığım başarısız bir hamle derhal tahttan indirilmeme sebep olabilirdi. Dolayısıyla bende halkın desteğini kazanabilmek için dini yöntemlere başvurdum. İlk olarak Papa ile ilişkilerimi geliştirerek halka kafir olan müslümanların topraklarında genişleyip dinimizi yayacağımın sözünü verdim. Bunu gerçekleştirmek için babamın yarım bıraktığı iş olan Fas ve Marakesh devletlerine savaş açmaya karar verdim. Bunu yapmadan önce ordu durumumuza ve ekonomik durumumuza göz atmam gerekti. Ordu miktarımız oldukça iyi bir durumda olsa da hızlı bir genişleme sergilememiz için arttırılması gerektiği açıktı ancak erken safhada beklememizin daha iyi bir karar olacağına karar verdim.
Beklediğim üzere Fas ve Marakesh devletlerine yaptığım sefere Tunus müdahale etmişti. Sefer çok güzel bir biçimde devam ederken oğlan bir varisin haberinin gelmesi beni oldukça mutlu etmişti.
Tunus devleti kesin bir biçimde bozgun almıştı. Az miktarda toprak ile beraber Osmanlı ve Kastilya ile bağlarının koparılmasının sözünü alarak anlaşmaya varıldı. Fas ve Marakesh ise ilhak edilerek ülke sınırları bütünleştirildi.
Daha sonra babamın kolonize etmeye başladığı yeni topraklarda yerli kabileleri ilhak ederek ilk sömürge devletimizi kurma yolunda önemli bir adım attım.
Savaş sonrasında ülkemizin geleceği için teknoloji alanında çok büyük yatırımlar yaparak ülkemize dışarıdan çok önemli teknolojiler getirdik. Hiç şüphesiz harcanan paraya değmişti.
Almanya içlerinde dinimize karşı kafir tutumlar sergileyen yeni oluşumlar çıkmaya başlamıştı. Bu durumu korkuyla takip ederek gelecek konusunda endişeli bir durumun içine düştüm.
İlk koloni devletimizi Brazilya olarak adlandırdığımız bölgede kurdum.
Babamın vasiyeti üzerine Afrika üzerinde ilerlemek için bilgi yetersizliğimiz vardı. Bu bilgileri edinebilmek için bölge içerisinde bulunan bazı kabilelere iyi niyetli bir yaklaşım sergiledim. Bu yaklaşımın faydalarını almam uzun sürmedi ve detaylı bir harita sahibi oldum. Bu durum gelecek fetihlerin habercisiydi.
Diplomatik hamlelerim sonuç vermişti. Afrika ilerlememiz karşısındaki Songhai krallığı karşısında hem bir ittifak bulmuş hemde hedefimizin bir ittifakını devre dışı bırakmıştık. Derhal sefere çıkılmalıydı.
Songhai seferim devam ederken bir diğer düşmanımız olan Tunus devletinin güçlü ittifaklarının olmaması durumunu değerlendirmek istedim. Yaptığım biraz açgözlülük olabilirdi tabi ama devletimizin bu iki savaşı aynı anda kaldırabileceğinden emindim.
Songhai seferi erzak sıkıntısından dolayı zorlu geçsede zafere ulaşıldı ve muzaffer olduk. Bu ilk adım Afrika kıtasının kapılarını bize açacaktı.
Tunus seferi devam ederken ülkedeki teknolojik gelişmeleri es geçmiyordum. Yüksek miktarda harcamalar yaparak devletimizi diğer devletlerden geri bırakmamak için elimden geleni yapıyordum.
Sonunda Tunus seferide sonlanmıştı. Düşmanımız kudretimiz karşısında direnememiş ve teslim olmuştu. Kuzey afrika üzerinde önemli bir toprak fethi yapmıştım.
İttifakımız olan Mali devleti Songhai seferi sonrası aldığımız topraklardan rahatsız olmuş ve bize hakaretler savurarak ittifakımızı sona erdirmişti. Bu durum beni çok sinirlendirdi ve halen eski savaşların etkisi devam etsede bu çöl maymunlarına hadlerini bildirmeliydim. Ülke içi isyan sorunlarından dolayı seferi kısa sürede sonlandırmak zorunda kaldım ancak alınan topraklar gayet yeterli düzeydeydi.
Songhai devleti ile ateşkesimiz sonlanmıştı. Songhai eski savaşın etkilerini üzerinden atmadan tekrar bir darbe vurmak adına hemen sefere çıktım.
Sefer sonunda Jolof kabilesi ilhak edildi ve Songhai devletinden yüksek miktarda toprak alındı.
Ülke oldukça yorgun durumdaydı. Çıkan isyanlar orduyu oldukça yormuş ve halk oldukça şikayetçi durumdaydı. Çok büyük miktarda topraklar elde etmiştim ancak ülke çok borçlanmıştı. Çok fazla asker ölmüştü herkes şikayetçi durumdaydı. Kendime güvenim tam olduğundan durumu çok dikkate almayarak sınırlarımız içerisinde kalan küçük bir Afrika kabilesine daha sefere çıkma kararı aldım. Savaş açılmıştı ve ordu harekete geçmişti. Çok küçük bir savaş olduğundan sefere benim katılmam gereksizdi ve uzun süre sonra başkentimiz olan Lisbon yoluna çıktım. Sürekli savaşlarla uğraştığımdan oğlumla ve karımla hiç ilgilenememiştim. Uzun süreden sonra onu görme düşüncesi beni mutlu ediyordu. Saraya ulaştığımda beni koruması gereken askerlerin hepsinin beni çevrelediğini gördüm. Karşımda oğlum Diego duruyordu. Evet tahttan indirilmiştim. Başkentte olmadığım süreçte hem ordu hem halk tamamen oğlumu destekler olmuştu. Gözlerinde bana karşı hiç sevgi belirtisi yoktu. Tabi bu tamamen benim hatamdı. Seferler uğruna onunla hiç ilgilenmemiştim. Ertesi gün hücremde vasiyet mektubumu yazmama izin verildi. Gerçi bir anlam ifade ediyormuydu bilmiyorum. Yaptığım herşey devletim içindi. (5 gün sonra halka açık bir şekilde idam edildi ve tahta Diego I de Avis geçti.)
Vasiyet.
1-) Sevgili oğlum, Belki beni hiç sevmedin ancak yaptığım herşeyi devletimin bekası için yaptım. Bundan sonra devleti sen yöneteceğin için sana bazı konularda bilgiler vermek benim bir yükümlülüğümdür. Yaptığım seferler sırasında ordu çok fazla yoruldu ve adam eksiğini paralı askerlerle sağladım. Bu paralı askerlerin devlete yükü çok fazla olduğundan normal bir ordu toplayasıya kadar sefer yapmaman devletimiz şarttır. Bu süreçte fildişi bölgesinde kolonileştirilebilir boş topraklara odaklanman hem hazinemiz için hemde ordumuz için iyi olacaktır. Bir diğer konu ise brazilya topraklarında yeterli güçte bir koloniye sahip olduk. İkinci ve Üçüncü koloni devletleri başka topraklarda kurulmalı ve geliştirilmelidir. Mali devleti üzerinden altın madenleri alınmalı ve tamamen faydalanılmalıdır. Sana güzel bir devlet bırakamadım belki ama eminim ki yaptıklarımdan torunlarım faydalanacaktır. Kral olmayı Baba olmaya tercih ettiğim için pişman değilim. Kral olduktan sonra eminim sende beni anlayacaksındır. Yaptıkların için sana hiç kızmıyorum. Devletimizi daha da güçlendireceğine güvenim tam.
Save : https://cdn.discordapp.com/attachments/4...nedani.eu4