Sohbet: Fikir Söyleşileri #3: Türkiye'de Dindarlık Azalıyor Mu?
Zaman zaman Türkiye'de dindarlık seviyeleri (kişinin kendini dindar olarak nitelemesi) ölçülür. Akparti'den sonra bu oran hep yükseldi. Fakat bugün ufak da olsa düşüşlerin gözlendiği anketler de açıklanmaya başladı. Yukarıda diğer arkadaşların da dediği gibi, bilgiye ulaşmanın kolaylaşması bu durumu sağlamış olabilir. Ama ben din olgusunun toplumumuzda son yıllarda fazla kullanılıp yıpratıldığını, din adına ülkede yapılan uygulamaların insanları dinden uzaklaştırdığını düşünüyorum.

Son yıllarda kendimi ateist olarak tanıtan birisi olarak, kendi kişisel deneyimimi kısaca anlatmak istiyorum;
Lisenin son yıllarından üniversitenin ilk yıllarına kendimi İslamcı olarak tanımlardım. Baya da faaldim, oturduğum yerden İslamcılık yapmıyordum yani. İdealisttik, pek çok konuda kendimizden vazgeçmiş insanlardık. Akparti'nin askeriyeyle kapıştığı, başörtüsü yasaklarının devam ettiği yıllardı, Ergenekon davaları vs. Akabinde gelen süreç pek çok insanın adaletsizliklere maruz kalması, çevremizde fikirlerine değer verdiğimiz abilerimizin bizde bu iktidardan faydalanır mıyız acaba diye yumuşamaları derken ortamdan koptum. Dindarlığımı da bir kurum olmadan kendimce yaşamaya başladım. İlk zamanlar dinin toplumları yönlendirmede çok işlevsel olduğunu farketmemle dine bakış açım değişmeye başladı. Sonra da Kur'an'ın içeriği hakkındaki kendimce sıkıntılı bölümlerin mantıklı açıklamalarını bulamadım. Derken kendimi bugün bu konumda buldum.
Yani kısacası dinin temsilcileri/inanları hayatlarını düzgün yaşamayıp kötü örnekler olarak arz-ı endam etmeye devam ettikçe, önce dinden soğuma ve uzaklaşma akabinde tamamen dini terk etme olarak bu istatistikler artmaya devam edecektir.
[+] 2 üye perverende nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Fikir Söyleşileri #3: Türkiye'de dindarlık azalıyor mu? - Yazar: perverende - 20-03-2019, 21:40

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.