Sohbet: Fikir Söyleşileri #3: Türkiye'de Dindarlık Azalıyor Mu?
(21-03-2019, 01:24)savastutkunu : Şahsen ben gelecekte dinlerin çok daha önemli bir yer tutacağına inanıyorum. Biliyorum bir çoğunuz bana katılmayacaksınız ancak bence geçmişe bakarsak bir çok özgürlükçü ve daha bilimle ilgili dönemlerin ardından çoğu zaman daha dine dönük baskıcı rejimlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Belki şuan çoğumuz dünyadaki globalleşmenin ve bilgiye bu kadar kolay ulaştığımız dönemlerin çok uzun süreler daha var olacağına inanıyoruz ama bence bu yanlış bir öngörü. Bence yakın gelecekte "Yeni Dünya" dediğimiz bu düzenin dışına ittiğimiz toplumlardan bir tanesi bu düzene büyük bir darbe vurarak günümüzde yavaş yavaş popülerliğini kaybeden din, kültür gibi kavramları tekrar canlandıracak. Tabi bir kez daha söyleceğim gibi bunlar tamamen benim görüşlerim saçma veya yanlış gördüğünüz bir çok yeri olabilirim.

Ikinci olarak bir çok arkadaşın dinden uzaklaşmada gerekçe olarak inandıkları dindeki insanların davranışlarını gerekçe gösterdiğini görüyorum birinci olarak merak ettiğim kendi yaşantılarınızın doğru olduğundan nasıl bu kadar eminsiniz? Onun veya bir başkasının değilde sizin yaptığınız doğru olduğundan emin ve size ters fikirlere karşı bu kadar saldırgansınız? Bu yaptığınız o kötülediğiniz insanlardan birisi yapmaz mı sizi? Dini kitapta okuduklarını sorgusuzca kabul edip burada yazanların her türlü doğru olduğuna inanan insanları her yazanın doğru olduğuna inandığınız bilimsel kitaplarla kesinlikle tartışmaya açmadan haksız göstermeye çalışmanız sizide ohaksız gördüğünüz insanlardan yapmaz mı? Sizin böylesine büyük bir sosyolojik olay dinle açıklanmaz demeniz, bunu bilimle açıklayamazsın bunlar tanrının alemetleri diyen bir insanla sizi aynı yapmaz mı? Bence artık bir birimize kendi inandığîmız doğruları zorla enjekte etmeye çalışmak yerine bize yanlış gelen yerleri diğeri ile konuşurak doğruyu anlamak veya anlatmak gerekiyor. Şayet kendi doğrunuzu karşınızdakine tam olarak anlatamıyorsanız karşınızdaki cahil herif demek yerine  bu durumda belkide şüphe etmeniz gereken sizin doğrunuzdur.

Doğrudur çünkü inanç insanın temel ihtiyaçlarından biridir. Kendilerini inanmaya zorlarlar. Şuan Ateistler bile bir şeye inanıyor. Bu bilim olabilir başka bir şey olabilir. Şekil değiştirse bile din var olacaktır.
Adım DEATH, ölümün vücut bulmuş haliyim. -YAA
[+] 1 üye DEATH nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Fikir Söyleşileri #3: Türkiye'de dindarlık azalıyor mu? - Yazar: DEATH - 21-03-2019, 08:03

Konuyu Okuyanlar: 8 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.