29-04-2019, 15:51
Bölümdeki senaryo problemlerine biraz değinmek istiyorum. Öncelikle Wight ve Akgezen öldürmenin yollarını biliyoruz ejderha camı ve Valyria çeliği Wightlar birde ateş ile ölüyor. Ama Melisandre gelmese Dothraklar normal çelikten Arakhları ile saldıracaklardı Melisandre neyseki 2 büyü yaptı tüm Dothrak ordusunun Arakhlarını yaktı. Savaş planına hiç girmek bile istemiyorum aşırı saçmaydı. Tyrion'ın Karasu savaşındaki efsanevi taktiklerinden eser yok hadi D&D savaştan anlamıyorlar diyelim ve geçelim. Bölümün bir çok noktasında gördüğümüz sahnelere bakacak olursa karakterlerimiz onlarca Wight arasında 3 er 5 er kese kese yaşıyorlar. Ölen karakterlerimiz sadece Lyanna Mormont(Dev öldürdü saçma bir şekilde), Beric Dondarrion(Arya'yı kurtarma yolunda öldü ama tuhaf olan Arya 3 5 Wight arasından zor kaçıyor olduğu için buraya sonra değinelim),Jorah Mormont(Bu da Dany'i korurken öldü ama sonrasında onlarca Wight arasında yaşamaya devam etti Dany gram savaş yeteneği olmamasına rağmen), Efkarlı Edd(en normal ve ilk ölenimiz kendisi), Theon Greyjoy(Night King öldür beni dercesine üzerine koştu ve öldü) ve Melisandre(benim işim bitti diye bir nevi intihar etti bunu da hadi normal görebiliriz). Night King'i Arya'nın öldürme sahnesi en korkunç problem 3-5 Wight arasında zor kendini gizleyen Arya yüzlerce Wight ve Akgezenlerin etrafını sardığı Tanrı korusunda Night King ve Bran'in Türk dizisi bakışmaları gerçekleşirken habersizce aralarından geçip Night King'i öldürüyor. Şimdi Bran neden bu kadar önemliydi bu savaş için neden 1. sezondan beri buna savaşta olacak rolü için hazırlanıyordu. Sansa'nın tecavüzü izlemesi için mi yoksa savaşta yem olması için miydi neydi Bran'i bu kadar önemli yapan şey. Sonrasında "Ölü ordusu geliyor savaşamayacakları mezara indirin" kısmı bir ayrı garip hiç biri mi düşünmüyor bu mezardaki ölüler ayaklanırsa ne yapacağız Bran biliyor. Jon Night King'in ölüleri nasıl kaldırdığını Hardhome'da gördü. Hani ne desek boş. Bran Jaime'ye "bu savaşta sana ihtiyacımız var" dedi ama pek bir şey yapmadı o konuşma neden böyleydi. Night King'in "bana ejderha ateşi işlemez gülüm" bakışı atmak için ateş gelirken öylece durması sen değil miydin dünya cirit atış şampiyonumuz neden ciriti atmak için ateşin bitmesini bekliyorsun ki dibinde duruyor ejderha. Çok nokta var gerçekten üzerine konuşulacak. Normal Akgezenlere Savaşta rol vererek ya da daha iyi bir savaş stratejisi göstererek oldukça iyi şeyler ortaya koyabilirlerdi. Ghost'un durumu mesela, var demek için 2 sahnede 3 er saniye göstermeyi bırakmayacaklar anlaşılan. Ciddi manada o "Winter is coming" diye diye gelen "Winter" tek bölümde saçma bir şekilde bitmiş oldu. Bundan sonrası bu savaşın yanında önemi olmaması gereken bir "Game of Thornes" izlemek olacak.