03-05-2019, 12:39
(02-05-2019, 21:06)Kaiser-i Rum : yazın kardeşim yazın. zaten 5 yıl içinde bütün eksikliikleri 15 mb den 20 dosya yapıp tanesi 20$ dan satacaklar bize. size de helal olsun hala paradoxu savunanlar sizleri de tebrik ediyorum ve ne kullanıyosanız bana da ikram etmenizi istiyorum. oyun tam bir fiyasko eksiklik ne sorusunun cevabı ne var ki olmalı. çünkü konudaki ileti sayısı daha az sürer. resmen saçmalık. bu oyundan daha iyi eu4 dlc leri var be. yazık yazık. hoi4 harici paradox oyunu oynamayı bıraktım. onu da multiplayer oynuyorum haftada birkaç kez.
Konuşalım tartışalım ama hakaret etmeyelim.
Aynı muhabbet Golden Century çıktığında da yapıldı.
Golden Century özelinde yazdığım yazı için linki aşağıya bırakıyorum.
Gelelim İmperator:Rome'a
Oyunun günlüklerinin hepsini takip ettim.Ve dönemi ile mekanikleri ilgimi çekti.
Eu4 'ün içine biraz daha karakter mekaniği koyulmuş gibiydi ve zaten ck2 'yi de sevdiğimden almaya karar verdim.
Oyun çıktığında da satın almak için sayfasına baktım.
Deluxe Edition 82 TL 'ydi yanlış hatırlamıyorsa ana oyun diğerleri gibi 60 TL'ydi
DE 'nin içinde Epirus ile ilgili içerikler vardı.
Ben epirus ile pek oynamayacağımı düşünerek sadece ana oyunu aldım.
Buradaki ilk eleştiri şöyle olabilir.2013 yılında çıkan eu4 ile 2019 yılında çıkan IR'nin ana oyunları neden aynı fiyat ?
6 yıl önceki oyun ile nasıl aynı olabilir ? eu4 ün fiyatının daha düşürülmesi gerekmez mi ? Okuduğum kadarı ile ne forumda ne discord sohbetinde böyle bir soru sorulmadı.Eğer bu oyunları başka bir firma çıkarıyor olsaydı IR'nin fiyatı çok daha yüksek olurdu diye düşünüyorum.Neyse burayı geçelim.
Oyun saatim şu anda 6 saat.Bu 6 saatte arap kabilesinden biri (Hadramut) ile sakin sakin oynadım.Daha fetih falan yapmadım.Zaten çölün dibindeyim bütün tuşları deniyorum.
Müzikleri ve havası hoşuma gitti.
60 tl verdim 6 saat geçirdim saati 10 TL ye geldi.Oynadıkça da bana olan maliyeti düşecek.
Oyunun eksik kaldığı kısımlar var mı ? Var.Ama geçen gün izlediğim videoda Eu4 'ün 1,0 versiyonu oynanıyordu ve oyunun ne kadar geliştirildiğini görebiliyorum.
Bu 5 sene içerisinde de oyun sürekli güncel tutuldu ve yeni içeriklerle zenginleştirildi.Beğenirsin ya da beğenmezsin ama olan ve bence olması gereken bu.
Ben Eu3'ü oynuyordum ama eu4 satın aldım.Çünkü sürekli güncellenen ve yenilenen bir yapıya sahipti.Canlıydı kısacası.Eu3 ise artık tamamlanmıştı.
Imperator Rome beklentilerinizi karşılamamış olabilir.Eksik ya da yanlış bulduğunuz şeyler olabilir.Ancak zamanla bunlar kapanacak.Potansiyeli olan bir oyun.Ve oyundan umutluyum.