Ordu üstünlügüm var fakat yenemiyorum
(09-06-2019, 20:25)Semavi7 : Muhabere penceresine girip saldırırken nereden eksi yediğini görebilirsin. Şimdi ne desek boş. Ben hiç bir oyunu hile öğrenilmesi taraftarı değilim. Sen oyunu yeni oynuyormuşsun gibisin aslında şu an. Arazi tipi, hava durumu, hava üstünlüğü, ikmal durumu bunlar önemli. Karşıdaki komutan senden iyi olabilir. Yani daha çok değişken var.

Hoi 4 benim ilk strateji oyunu deneyimim yani bu kadar detaylı diyelim oyun gözüme ilk başta çok zor gözüktü ve bende çok sevdim fakat zor olduğu için konsol yardımıyla oynadım , artık konsolsuz oynama vaktinin geldigini düşündüm o yüzden tabi ki hiçbir oyun hileli oynanmamalı

(09-06-2019, 20:48)Alduin : Her ne kadar savaşta combath wide göre birimler savaşsada arkada çok rezerve birlik olduğu zaman karşı takımı tamamen parçalayarak ilerlemek mümkün. Fakat organizasyon burada devreye giriyor. Eğer organizasyonun düşük ise istediğin kadar gücün olsun ilerleyemezsin.  40'ın altına düşürme 40 bile baya az hatta. Bir şekilde dengelemek gerekiyor.
Eğer tümenin içine topçu koyacaksan ekstra piyadede ekle. Eğer manpowerim az piyade ekleyemem diyorsan, mesela atıyorum yunanistanla oynuyorsun, ateş gücüne ihtiyacın var o zaman yapacağın şey şu 2 birlik çıkar yerine topçu ekle. Birbirini dengeliyorlar. Ben anadoluda öyle çok rahat ilerledim.
Ama farklı coğrafyalarda manpowerinin fazla olduğu zamanlarda dediğim gibi yap. Hem ateş gücü hem organizasyon vazgeçilmez ikili. Dengeyi tutturabildiysen ne ala. Hard attack'ada dikkat et. Sert delmeler için vazgeçilmezdir. Mesela karşı düşmanın çok birlik yığdığı bir alana yüksek hard gücüyle ve ekstra iyi hafif ateş ile dalarsan oradan diğer birlikleri paket yapabilirsin. Bu kadarda kolay bir oyun aslında.

Çok teşekkürler çok işime yarıcak sorun çözüldü gibi duruyor ne kadar teşekkür etsem azdır beni oyuna yeniden bağladı gibi :)
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Ordu üstünlügüm var fakat yenemiyorum - Yazar: Heinz Guderian - 09-06-2019, 20:58

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.