PERS İMPARATORLUĞU
Yüce atamız Emir Timur'un ardından Acem topraklarında kurduğumuz ülke, atamızın hayırsız evladı Şah Ruh tarafından saldırıya uğramıştı. Lakin Şah Ruh'un ölümü bir iç karışıklığa yol açmıştı ve müttefiklik kurduğumuz Maverunnehir atabegi Uluğ'un da desteğiyle devletimiz yükselişe geçmişti. Bu dönemde büyük zaferler alırken aynı zamanda halkımızın çoğunluğunun mezbehi olan Şiiliği benimsedik ve Pers İmparatorluğunu ve geleneklerini yeniden canlandırma çalışmalarına başladık. Maveraunnehir'in hakimi ile sınır anlaşması imzaladık.
Doğuda müttefikimiz Maveraunnehir dışında bir güç kalmadığı için hızla genişliyorduk. Batıda ise Karakoyunlular sınırlarımıza saldırıda bulunuyor, genişleme alanımızda müttefiklikler kuruyor, bize tehdit oluşturuyordu. Bu sebeple vergilendirmede bir artırmaya gidilerek paralı askerler satın alındı ve 4 devlete karşı zorlu bir savaşın ardından galip gelerek Batı sınırlarımızı da güvenli hale getirdik.
Yine aynı dönemde sınır anlaşmamızı görmezden gelerek saldırgan tavırlar içine giren Maveraunnehir beyine yaptığının yanlış olduğuna dair ultimatomlar gönderdik fakat güç zehirlenmesi yaşayan bey bizim sözlerimizi dikkate almıyordu. Kısa süre sonra kendilerine karşı koalisyon kurulduğunu ve zor dönemlerde olduğunu öğrendik. Bizi dikkate almayan bu devlete karşı fırsatı tepmeyerek savaş ilan ettik. Kazanacağımızı anlayan bey bize zaten ilk sınır anlaşmasında bizim olması gereken toprakları vermeyi vaadediyordu lakin artık sınırlarımızda bu güvenilmez devletin yeri olmadığını düşünerek tâbiyetleri bildirmelerini aksi takdirde yok olacaklarını söyledik...
@Alduin genel olarak tek hatan var bence o da sabırsızlığın. Persia nodeuna girerek beni küstürmede sabırsızlık ettin. Fazla toprak almak için sabırsızlık ettin. Biz orada önünde sonunda düşman olacaktık sen bu süreci hızlandırdın ve ülkeni kötü duruma sokarak savaşta galibiyet almamı kolaylaştırdın.
Synch alman kötü oldu ama ona üzüldüm. Yoksa sen gitmene rağmen sadece 5 toprak aldım. Tabi bunda ülkendeki isyancıların benim ordudan fazla olması da vardı tabi :D