27-06-2019, 18:29
(Son Düzenleme: 27-06-2019, 18:30, Düzenleyen: KARTAL.
Düzenleme Nedeni: düzeltme
)
(27-06-2019, 16:14)BörüTigin :(27-06-2019, 11:37)altnkurt : (..)
kralı öldürmek için kılıç kuşanıp tahtını mı basayım? elbette öldürme tuşuna basacağım? söyler misin öldürmek için kaç tuş olursa tatmin olursunuz?
1500 saatlik bir n00b olarak tartışmaya dahil olmak istemiyordum ama şu hususu anımsatmak istedim.
Oyunda alınan kararların pek bir bedeli yok.(Multiler çok değişkenli olduğu için Sp için konusuyorum)
>Örneğin yorumdaki kral öldürme eyleminin ne gibi bir zorlayıcı yan etkisi var? Bir kralı zorla indirmenin bedeli 50 prestij puanı mı olmalı ?
>Yöneticilerin özelliklerine bakıp bu adam oyunumu sıkıntıya sokar dediğiniz oldu mu ? (000 enriqea'dan bahsetmiyorum kişilik özelliğini kastediyorum)
>Savaş yorgunluğuna ne kadar dikkat ediyorsunuz?
>Hiç yenemediğiniz bir isyan ordusu var mıydı ?
>Koloni ülkenizin bağımsızlık isteğinden endişe duydunuz mu ? Hiç 13 koloni kendiliğinden savaş başlatıp ABD kurdu mu?
>Hiç danışmanlarınızın ve komutanlarınızın yaşam süresine dikkat ettiniz mi ? Normalden uzun yaşıyorlar sanki değil mi ?
>Single player oynarken majör bir ülke ile hiç game over yediniz mi ?
>Minör başladığınız oyunların kaçında büyük güç olamadınız?
>Kaç başladığınız oyunu son tarihe kadar oynadınız?
>Kaç oyunda 1700 den sonra rakipsiz kaldınız?
>1444-1821 arası oynarken kaç tane kralınızın eşinin ismine baktınız?
>Kaç oyununuzda yapay zeka sizi PU aldı?
>Kaç oyununuzda ülkenizde üretilen ürünlerin fiyatlarına baktınız?
>kaç oyununuzda son teknoloji seviyesine ulaşamadınız? (32/32/32)
>kaç oyununuzda Estate'ler size darbe yaptı?
>kaç oyununuzu 1444'ten farklı bir tarihte başlattınız?
Benim ilk aklıma gelenler bunlar.Soruları kendi adıma cevapladığımda bariz bir şekilde oyunda oyuncunun üstün olduğunu görüyorum.Üstelik bu üstünlük nedeniyle bazı ayrıntılara veya mekaniklere bas geç mantığında yaklaştığımı anlıyorum.
Paintte harita boyama ile aynıdır demeyeceğim o kadar küçültmek hatalı bir yaklaşım olur.Ama mekanik sayısı fazla ve etkisiz bir oyun.Gözümüzde büyütmeye veya aşırı küçültmeye gerek yok.
RP yapan oyuncu varsa da asıl yerin burası .>> Crusader Kings 2